Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma, tak jak si ji pamatujeme z minulých časů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 150,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a je moc dobrá. Měla jsem formu hranatou na biskupský chlebíček 13x28. Recept jsem viděla na netu a tam doporučují po hodině mražení znovu prošlehat, ale já to nedělala a je hladká a našlehaná. Podruhé jsem dala oplatky hned dole pod směs a taky výborné a jednodušší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2021 06:41
mika59: Veronika.Hrozna: Před 30 lety to byla opravdu ruská zmrzlina z Ruska, dneska je to většinou česká napodobenina, to jsem chtěla říct svojí poznámkou. Spousta českých zmrzlin bohužel nechutná tak jako dřív, ať je to eskymo, přeslazený míša, o klasickém nanukovém dortu ani nemluvě - z četby jeho složení se mi přímo motá hlava. Takže si raději dám "zmrzlinu od unijních přátel", ostatně dneska se hojně prodává i v Rusku, nebo ještě raději nějaký lokální produkt, které mohou být naprosto špičkové. Na Pardubicku je proslulá točená "Kunětická zmrzka". Až pojedete kolem, zastavte se ve vesnici Kunětice (pod Kunětickou horou) a určitě ochutnejte. Pokud se tu vyskytnete v sobotu v podpovečer, budete moci po mši nahlednout do zdejšího kostelíka sv. Bartoloměje, který se nachází hned vedle stánku, a skrývá v sobě vzácné nástěnné malby z doby Karla IV. https://www.turistika.cz/mista/kostel-sv-bartolome....
6. 6. 2021 21:44
Veronika.Hrozna: Já dnes taky dělala.. vnoučatům chutná..a je to jednoduché.
6. 6. 2021 21:36
mika59: Ta tvoje, ano s tou opravdovou vanilkou je vynikající, chutná mi moc. Docela se podařila, ještě není moc zmrzlá, tak jsem z ní jen kousek ušmidlala k ochutnání , jak se podařilo z neztuhlé zmrzky ! Určitě jsem nedělala naposled, naopak musím udělat víc, ta dlouho v mrazáku nepobude, neboj! Zítra poleju troškou čokopolevy, ušetřila jsem si na tou fajnou čokoládku......
6. 6. 2021 21:15
Dajda: No určitě dnes nechutná jako před 30 léty. To byla neošizená smetanová zmrzlina.
6. 6. 2021 15:49
Dajda: Moskva je nadherna, neuveritelne mesto a lide. Zmrzliny vynikajici, nejsou z dovozu od unijnich pratel, kteri k nam vozi odpad.Moskevske metro mi vyrazilo
dech. Mozna se tam, jeste podivam !
dech. Mozna se tam, jeste podivam !
6. 6. 2021 09:22
Veronika.Hrozna: No to chce koupit si ruskou "ruskou" zmrzlinu!
5. 6. 2021 19:10
mika59: Super, dám do něj na noc vanilkový lusk.
5. 6. 2021 17:37
Veronika.Hrozna: Neměla jsem vychlazené...
5. 6. 2021 17:30
mika59: Zítra jdu udělat a proto se ptám, to Salko vychladit předtím, než je začnu přidávat do smetany? Moc se mi nechce,
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu. A moje polovička, ji chce taky i když prý mu vyskočil cukr, tak si "prý"nedá......
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu. A moje polovička, ji chce taky i když prý mu vyskočil cukr, tak si "prý"nedá......
14. 5. 2021 21:21
srettka: Děkuji ti..
13. 5. 2021 16:52
Já se picnu, zase perla. Teda já být tvoje dítě, tak se budu kutáletKaždopádně tohle stojí za vyzkoušení, minimum surovin a výsledek vypadá velmi dobře.
13. 5. 2021 11:32
Ja taky a brzy vyzkousim. Pridam kousek vanilkoveho lusku do Salka ,den pred pripravou.
13. 5. 2021 08:48
já vůbec zmrzliny nejím ale tohle musím zkusit udělat dětem - dík za recept
12. 5. 2021 22:35
Mňam miluji ruskou zmrzlinu recept mám uložený a někdy vyzkouším
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 2 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Fit salát
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 20 minutami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 21 minutami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 28 minutami
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 3 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko kondenzované, oplatky dortové
Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z2rQ
14 názorů