Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na pizzu

Chutná rodině pizza? Podle tohoto receptu doma velmi jednoduše připravíte těsto na pizzu, které nedá mnoho práce. Na plechu pak pizzu obložíte podle vlastních chutí nebo zásob v lednici a po vykynutí zprudka upečete.

Hodnocení receptu je 4,9 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

19. 2. 2008 00:01

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie8 914 kJ / 2 131 kcal
Bílkoviny60,20 g
Tuky41,53 g
Vláknina16,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MartaU

7. 4. 2013 15:22

Tejaja a Magdalénka,fakt jo?? Těsto s kvasnicema do ledničky?? Já to teda někdy zkusím,i když mi to hlava nebere.Ve škole nás učili,že těsto s kvasnicema patří na teplé místo,aby pěkně vykynulo.Ve skutečnosti to čtu poprvé,že těsto s kvasnicema do lednice.Jinak díky.Zdravím a přeji pěkný zbytek neděle.

Hubert

7. 4. 2013 11:36

asi takhle. dělal jsem v Mnichově v malé pizzerii u italské rodiny a vím, že vejce se do těsta nedává. Po vytvoření malého bochánku, cca. 8-10 cm, se těsto dá do chladu, přikryje se navlhčenou utěrkou a nechává se uležet 24 hodin. taky jsem tomu nevěřil, ale pizza je potom jemná a jako by sametová:-p

tejaja tejaja

6. 4. 2013 10:15

MartaU: To fakt nie je omyl:-D Ako vraví Magduška, kľudne cez noc do chladničky a nechať tak. Ja to rbím tiež, keď viem, že na druhý deň nebudem mať čas. Večer dám cesto do chladničky, na druhý deň robím pizzu. Presne tak sa to dá robiť aj s cestom na langoše.;-)

magdalenka magdalenka

6. 4. 2013 08:44

MartaU: Je možné nechať cesto kysnúť v chladničke. Proces trvá dlhšie, ale mám dojem, že cesto je ľahšie, jemnejšie. Zvyknem to robiť - nechám napr. cesto v chladničke cez noc, naozaj to ide!

MartaU

6. 4. 2013 00:26

Těsto na pizzu dělávám,že dám asi 200-300gr hladké mouky,trošku soli do mouky,tak mezi prsty.Ohřeji 2dcl vody,udělám kvásek.Do hrnku dám čajovou lžičku cukru,naleji vlažnou vodu--ty 2 deci--a rozdrobím kostku kvasnic.Vzejde kvásek a naleji ho do mouky.Zadělám těsto a nechám kynout na teplém místě.Ještě jsem neslyšela,aby těsto z kvasnic se dávalo do lednice.To je nějaký omyl.Po vykynutí naleji trochu oleje na buchtový plech a nechám olej rozlít po plechu.Vykynuté těsto dám na plech s olejem,rozplácnu ručně po celém plechu.Obrátím těsto na tom olejovém plechu--takže je těsto namazané z obou stran--Propíchám vidličkou a dávám ingredience,které chci mít na pizze.Dám do rozehřáté trouby na 150,na prostřední rošt.Pečení vrch i spodek.Peču asi 30 minut.Pizza je hotová,jak jsou kraje růžové a sýr zlatavý.Nikdy jsem neslyšela,aby šlo vejce do pizzového těsta.Jinak jde pizza u nás na rvačku.Hladkou mouku kupuji --OO--.Je to kvalitní hladká mouka.Zkuste a uvidíte.

Terka

29. 1. 2013 19:36

Recept jsem vyzkoušela, ale vyšlo mi asi na 5 kulatých pizz o průměru 29. Musíte těsto více rozválet, nazdobit a nechat ještě chvilku odstát, aby vám vyběhly samotné kraje. Ale tohle množství je na 1 pizzu fakt zabijácký. A už i takhle jsem měla těsto vyběhlé docela dost.

hans

18. 11. 2012 09:36

Ono take strašne zaleží na teplote mam troubu na 200* a davam pizzu až když je rozpalena na 200* .Pizza neni spatna ale ještě by to par stupnu chtelo.

Francis

24. 7. 2012 15:11

;-)francis:fůj to je od tebe hnusný

humus

24. 7. 2012 15:10

Nevim nevim ještě jsem to nezkoušela a už se toho děsím:-//

kloistr

18. 5. 2012 12:07

Tak testo na pizzu bych do lednice nedavala, ale kazdeho vec. Znam ovsem dost druhu test, ktera se davaji do lednice, od lineckeho az po listovy. Vejce je tomto teste tak nejak mimo, neni to buchta, aby tam muselo byt. A testo nejlepe vytvarovat rukama, bez valecku, nebo snad langose delate valeckem? A je to prakticky to same testo, s jedinym rozdilem, jedno se pece, druhe smazi.

chocolate chocolate

13. 5. 2012 15:15

Tomáš, ale ne ten mamlas:Souhlasím, také nechávám kynout přes noc v lednici a těsto je ok.Vejce taktéž nedávám.

Tomáš, ale ne ten mamlas

13. 5. 2012 14:56

Tak Tome, tvuj pravopis je opravdu otřesný. Jestli jsi kuchař tak mi asi děláš ostudu jak s pravopisem tak s názory. Máš dítě že to k tomu přirovnáváš s feťačkou? :)
Každý i to malý dítě, možná i s tou feťačkou za mámu ví že droždí kyne předevšim díky cukru který droždí požírá a tim se zvětšuje a ne díky teplu. Takže proces se v lednici pouze zpomalí, ale nezastaví. Pokud to chcete mít rychle tak ano, v teple se proces urychlí a těsto ale zřídne ;)
PS: To vejce bych ale do pizza těsta opravdu nedával. A olivový olej se při vysokých teplotách připaluje tak si myslim že do pizza těsta taky nepatří.

spagetka spagetka

10. 5. 2012 18:01

Kuchař Tomáš: Kuchaři, jestli jsi stejný znalec vaření jako pravopisu, tak potěš pámbůůů, neb tvému příspěvku normální člověk ani neporozumí.:-//:-//:-//

Kuchař Tomáš

10. 5. 2012 17:56

Frantiska: Ach, asi jsi nepobral moc rozumu. Ať už jste kuchaři (pekaři, cukráři) tradyční nebo "novodobí" zacházení s těstem je stejné, Ti co zastávají tradyční pečení říkají- "Těsto je jako dítě, kdo neumí zacházet s těstem neumí to s dětmi." A strčit těsto do lednice je jako strčit dítě do rukou nezodpovědné fetačky na hlídání. Takže ponaučení pro všechny, jestli nechcete o těsto přijít (například příliš velký chlad) nebo jej nechcete nechat kynout hodinu tak šup s ním do peřiv. V profesionálních kuchyních jsou dózy na kynutí... A vejce se dává prosim Vás do buchet a ne do pizzi--- ach bozy! A jestli chcete doporučení udělejte si bochánky a hezky kulaťoučké pizzi- taková ta placka na celí plech :-((
Cwelkový dojem z receptu? -10:no:

Kuchař Tomáš

10. 5. 2012 17:33

Vykynout v lednici :D:D poteš koště :D:D

1 2 3 4 5 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pizza recept recept na pizzu testo na pizzu jako z pizzerie recepty na pizzu pizza recepty recepty na pizzi recept pizza pizza recept bez droždí recepty pizza nejlepsi kynute těsto na pizzu pizza bez droždí testo těsto na pizza bez kvasnic nekynuté těsto na pizzu jako z pizzerie recept na pizzu bez droždí návod na pizzu jednoduché domácí těsto na pizzu top recepty pizza jednoduchy recept na pizzu

Suroviny: voda, droždí čerstvé, cukr, mouka hladká, olej olivový, sůl

TopRecepty.cz

Těsto na pizzu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8n