Spousta jablek a žádný sklep
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dlouho jsem řešila, co s jablky bez sklepa. Léty jsem vypracovala tento plán:
Drobná jablka a jablka ne moc chutná na přímou konzumaci zavezu moštovat. Co se vypije, nechám v lednici. Zbytek pasterizuji k uskladnění.
Pak si večer sednu k televizi a okrájím velká jablka, která mají drobné kazy. Nastrouhám najednou v robotu, naplním sklenice a šup na noc do myčky.
Jiný večer střední jablka na čtvrtky do kompotu, na noc hodím opět do myčky.
A pak už postupně po večerech krájím křížaly do sušičky. Ta nechávám vždy až jako poslední, protože na křížaly se skvěle hodí i jablka už lehce ovadlá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2022 16:35
Úžasně napsáno. Srozumitelně, stručně a ještě si člověk vybaví spomínky na mládí
2. 8. 2021 21:35
divozenka666: Moc děkuji za pochvalu, ta potěší !
2. 8. 2021 19:56
Kompoty jsou právě v myčkové lázni, křížaly určitě zkusím. Nikdy jsem je nedělala, ale máme je rádi. Strouhaná jablíčka do skla dělá do dnes moje maminka, je to velká pomoc. Sklep máme, tak můžu zavařovat o 106. Máte to moc hezky napsané , velmi originálně. Moc děkuji.
1. 1. 2021 14:26
Díky! Mám z vašich komentářů velkou radost. MK
1. 1. 2021 13:01
Dýchla na mne atmosféra doby, kdy jsme na zahradě mých prarodičů měli jabloně :) Sklípek sice měli, ale malý, takže většina jablek se zpracovávala podobně. Strouhaná jablka do sklenic dělám dodnes, když dostanu více jablek než sníme. Díky za vzpomínky :)
25. 12. 2020 21:44
zdenka.s: Koukala jsem se, jak to mám já - 70° 2:30. Takže ano.
25. 12. 2020 21:33
Skvělé . Křížaly dělám každý rok ,tam není co zkazit ,jen je loupu ,právě proto , že vybírám ta horší jablíčka , co jsou poďobaná a tak
Kompot a strouhaná určitě udělm , právě jsem nevěděa ,jestli slívat šťávu a přidávat cukr .
Zaujalo mě to zavařování v myčce, já mám nejdelší program 143 minut a 70 °, bude to stačit ? Děkuji
Kompot a strouhaná určitě udělm , právě jsem nevěděa ,jestli slívat šťávu a přidávat cukr .
Zaujalo mě to zavařování v myčce, já mám nejdelší program 143 minut a 70 °, bude to stačit ? Děkuji
25. 12. 2020 21:30
MamlajdaD: Díky, to jste mně potěšila!
25. 12. 2020 19:43
Marcela Kr.: Přidávám 5 hvězdiček, moc se mi líbí i to, jak je recept napsaný.
25. 12. 2020 18:34
Děkuji. Myslím, že neškodí občas připomenout skoro zapomenuté recepty.
25. 12. 2020 18:15
Ta strouhaná jablka dělávala přesně takhle moje maminka i babička - šťáva se odlévala vždycky. Je to opravdu skvělý polotovar na pečení štrůdlů, který vydrží i dlouhá léta. Mohu jen doporučit, pokud máte větší úrodu vlastních jablek.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 1 hodinou
Bramborový bochníček
Přidáno před 6 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 7 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Fit salát
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 28 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 52 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 3 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 4 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 4 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Suroviny: jablko, mošt jablečný, koření hřebíček
Spousta jablek a žádný sklep
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mr4n
11 názorů