Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crostini gravlax - lososové minichlebíčky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 11. 2020 17:01

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 368 kJ / 2 000 kcal
Bílkoviny123,84 g
Tuky127,60 g
Vláknina1,56 g
Cholesterol 490 mg
Sodík 40,86 g
Sůl101,84 g
Sacharidy88,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 10. 2023 21:57

:-)<3:yes::yes::yes::yes::yes::yes: Nádhera a vůbec bych se nechrěla s nikým dělit:-K, to miluji

mika59 mika59

7. 2. 2021 22:12

Coleta: Ano taky jsem to viděla, ale i 18 hodin a prý je dobrý..no musíme si to vychytat. My už to máme nám to takhle stačí, ale zase záleží na výšce. Dělala jsem z celé půlky a tenké kraje jsem odkrojila a nechala to nejvyšší maso. Doufám, že bude chutnat..

Coleta

7. 2. 2021 22:07

mika59: Mám ho vyšší. Já vám nevytýkám délku naložení, psala jsem, že bych ho nechala déle. V některém receptu jsem našla i 4 dny, asi bych nechala 2 či 3.

mika59 mika59

7. 2. 2021 21:33

Coleta: Psala jsem vám, že nám vyhovuje 24 hodin, ale může být déle. Zrovna teď jsme nakrojili včerejší naložený. Přidávám foto. A prý je luxusní, no každý to máme jinak. A zabalený v lednici vydrží, můžete udělat suši, bruschetty nebo studenou večeři. Ale asi bych to nemrazila.

Coleta

7. 2. 2021 21:16

Tak jsem naložila a vyzkoušela. Trochu mám z receptu rozpačité dojmy. Nakládala jsem i s kůží. První ochutnání a omytí se mi losos zdál velmi sladký a naopak málo slaný. Ze strany kůže byl tvrdý, stejně tak zvrchu (tak to má být). Já bych příště nechala určitě déle než 24 hodin. Chápu, že jde o syrovou úpravu, ale nakládala jsem část z hřbetní - tedy vysokou a nejkvalitnější část, ale losos byl v té vyšší a jakoby hlubší části syrový? Nevím, zdálo se mi to krátká doba na naložení.
Ještě mi půlka zbyla a nevím jak uchovat dál? Zamrazit?

mika59 mika59

4. 2. 2021 20:17

Coleta: Ano hodně tenké plátky.

Coleta

4. 2. 2021 20:11

mika59: A kůži po marinování stáhnete? Krájí se jen čisté maso, že?

mika59 mika59

4. 2. 2021 19:39

Coleta: Určitě se povede, opravdu je to delikatesa. Kdo má rád takové jídlo si pochutná. A zatížila jsem to kiilem cukru. Zrovna dnes taky nakládám .

Coleta

4. 2. 2021 19:27

mika59: Děkuji za rychlou odpověď, takže dělat z půl kila? Mám ho připravený k naložení v lednici a doufám, že se povede.

A ještě dotaz, čím ho zatížíte? Sáček s vodou nebo ..??

mika59 mika59

4. 2. 2021 18:21

Coleta: Může být naložený i déle. Nám to tak vyhovuje, čím déle je, tím je vysušenější a tužší. A jak dlouho vydrží? Určitě několik dnů, ale u nás nemá šanci tak nevím přesně. A musíte počítat s tím, že dost zmenší objem.

Coleta

4. 2. 2021 17:55

Chtěla jsem se zeptat, jak uchováváte po těch 24h, když celého půl kila nespotřebuje. Jak dlouho vydrží? A je nutné 24 h nebo lze nechat uležet déle?

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 11. 2020 22:09

Eja57: Ale toto je podle mne Miladky improvizace-tak proč ne;-)Mě se to líbí a čím víc odlišných verzí,tím líp:yes:

mika59 mika59

24. 11. 2020 21:48

Eja57: Opravdu s minimem práce je výsledek úžasný. Ta okurka je tam opravdu pro fotku, ani ji nemám v surovinách, ale zase 100 lidí 100 chutí. Vždyť si to každý může udělat dle svých chutí. A moc děkuji za komentář.:-K;-)

Eja57 Eja57

24. 11. 2020 21:04

Pokud mohu doporučit - na tohle se mi osvědčila jako zátěž mikrotenový pytlík vhodné velikosti naplněný vodou tak ze dvou třetin., aby se trochu "rozplácnul".

Kdo nezná, doporučuji vyzkoušet.:yes::yes::yes: Losos opravdu co nekvalitnější, ideálně "hřbetní" část, na krájení velmi ostrý nůž. ( Okurka na fotce vypadá efektně, ale podle mne k tomu chuťově neladí, k tomuhle si myslím není potřeba vůbec nic - kromě sklenky suchého bílého vína.)
Pokud by měl někdo pocit, že stejný výsledek docílí - byť sebelepším lososem uzeným studeným kouřem - tak ne...je to jiné...

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 11. 2020 20:06

mika59: Miladko,tu tvou verzi neznám,ale opravdu se mi moc zamlouvá:-KJen ještě nemám chuť ani čich...Ani na to tvé sladké jsem se ještě nedostala:-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: losos, sůl, cukr, citron, pepř, kopr, lučina, majonéza, smetana zakysaná, křen strouhaný, kopr, sůl, šťáva citronová, olej olivový

TopRecepty.cz

Crostini gravlax - lososové minichlebíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6P0O