Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb ze sušeného kvásku

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 minut+kynutí těsta

100 minut+kynutí těsta

21. 11. 2020 21:36

Suroviny

Porce: podle velikosti nakrájených kousků

Nutriční hodnoty

Energie8 234 kJ / 1 968 kcal
Bílkoviny61,53 g
Tuky9,30 g
Vláknina21,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy398,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do těsta přidávám loupaná slunečnicová semínka, loupaná dýňová semena a lněná semínka, ale až po vykynutí. Máme to moc rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

22. 11. 2020 11:26

cathleen: Každý kdo peče chleba, tak mu trvá než vychytá jaké složení mouky použije, každý má rád jen ten svůj.:-K:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

22. 11. 2020 11:22

Dajda: Je to jedno každý z nás má rád svojí chuť chleba.:-K:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

22. 11. 2020 11:18

Eja57: Používám tuto, na sáčku je napsáno, mouka na domácí chléb, složení: potravinářská pšenice, potravinářské žito, je hladká.:-K:-K:-K

Dajda Dajda

22. 11. 2020 10:29

Eja57: Peču chleba už několik let, s kváskem i se sušeným droždím. Oba základní předpisy počítají jen s hladkou moukou, ale já koupím a vyzkouším všechno, co vídím - a že se v době epidemie objevilo v obchodem spousta druhů mouky, protože lidé začali péct chleba i rohlíky doma. Mouku nevážím, měřím ji na hrníčky a různě kombinuju - ale sama, taky nekupuju směsi (prodávají se stále, například v Lidlu nebo Kauflandu). Nemám pekárnu, stačí skleněná pečící mísa. Jednou je těsto hustší, jindy řidčí, ale klapne to vždycky a chleba se upeče dobře. :yes: Ještě se mi nestalo, že bychom ho nesnědli do poslední kůrky. :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 11. 2020 10:28

Eja57: co vím, tak existuje, prodává se (nebo prodávala?) Mouka na domácí chléb - když koukneš na složení na pytlíku, je psáno žitná a pšeničná mouka. Už tam nebylo psáno, v jakém poměru, tak jsem mouku odložila a koupila ty klasické (zvlášť žitnou i pšeničnou).

Eja57 Eja57

22. 11. 2020 10:16

Dajda: No, já nevím, ale pokud mám v receptu jasně definované množství "kypřících složek" a mouky, tak s žitnou nebo s hladkou pšeničnou se bude těsto chovat jinak a nemusí to klapnout...podle fotky bych tipla spíš žitnou mouku...ale?

Dajda Dajda

22. 11. 2020 09:59

Eja57: Není to jedno? ;-) Vždycky se upeče chleba, jen je trochu jiný, což přece vůbec nevadí! :yes:

Eja57 Eja57

22. 11. 2020 09:35

"Mouka na domácí chléb" - jaká? hladká pšeničná? žitná? Vyhledávač nabízí různé....

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mouka celozrnná, kvas žitný, kvasnice sušené, cukr moučkový, sůl, kmín drcený, voda

TopRecepty.cz

Chléb ze sušeného kvásku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGkr