Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 2. 2021 16:27

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie10 202 kJ / 2 438 kcal
Bílkoviny217,02 g
Tuky146,59 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,46 g
Sůl5,58 g
Sacharidy58,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MiskaKulicka

8. 2. 2021 21:00

Maxmillian: každý máme svou osvědčenou recepturu, ta Vaše zní také velmi lahodně :yes:

Maxmillian

8. 2. 2021 19:25

Kvalitnější a chutnější šťávu získáte záměnou masa, kdy roštěnec (je vhodný na pečený rostbeef, případně roštěnou na houbách, minutkovou úpravu a pod.) nahradíte zadním hovězím, které ze sebe vydá při delší tepelné úpravě (roštěná bude měkká o poznání dříve, než zadní hovězí, což výslednou šťávu v případě zadního hovězího posílí oproti rychleji hotovému roštěnci) více chuti a sílu masa, a když do náplně přidáte ještě k vajíčku, okurce a uzenině i kousek slaniny, vůni i šťavnatost jak ptáčka, tak šťávy to znatelně podpoří.
Při technologickém postupu je vhodné zabalené ptáčky na tukem vytřeném pekáči prudce v troubě zapéct až do hnědého zabarvení a poté je zalít ne zlatovým (to vznikne ne pěkně hnědá hovězí šťáva, ale tekutina, která vypadá, jako šedivá voda z nádobí), ale mírně tmavším cibulo-slaninovým základem (nebo do takového základu zapečené ptáčky přendat a výpek odvařit (aby nic nepřišlo nazmar;-) a poté dusit do měkka.
Po vyjmutí ptáčků doděláme šťávu (ne omáčku, ta se od šťávy liší konzistencí – guláš = šťáva, koprovka = omáčka) a pro experimentátory doporučení – zkuste opatrně dochucovat (postupně přidávat) unikátně „vyladěným“ nálevem ze Znojemských okurek. Jiné okurky se vyznačují nevyváženou buď slaností, sladkostí či kyselostí. Dobrou chuť.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: roštěnec hovězí, hořčice plnotučná, vejce, bok uzený, cibule, okurky sterilované, sádlo, mouka hladká, máslo

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zL1m