Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky
Jednoduchý recept na domácí masopustní koblížky. Jsou nadýchané jako pírko, a tak budete mít co dělat, abyste je nesnědli všechny sami a zbylo pár kousků i pro vaše hosty. Ze stejného těsta můžete udělat i donuty.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 468 kJ / 2 741 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,61 g |
Tuky | 70,42 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 662 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 431,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
* Dbejte na to, aby koblihy měly v hrnci dostatek prostoru i oleje, aby mohly volně plavat.
* Do těsta můžete přidat lžíci rumu, která dodá vůni a koblížky pak lépe plavou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2023 22:32
Výborné koblížky. Dostala jsem velkou pochvalu od rodiny. Děkuji za recept.
12. 12. 2021 11:36
Buchyna: Tak to moc ráda slyším, že jste je vyzkoušela a povedly se. Domácí marmeláda je top
12. 12. 2021 11:30
Dobrý den,
tak koblihy vyzkoušeny. Musela jsem přidat mouku, těsto bylo řidší. Naplnila jsem je domácí ( jak jinak ) jahodovou marmeládou. Foto přidávám.
tak koblihy vyzkoušeny. Musela jsem přidat mouku, těsto bylo řidší. Naplnila jsem je domácí ( jak jinak ) jahodovou marmeládou. Foto přidávám.
28. 1. 2021 20:25
28. 1. 2021 17:12
SilviaD: ano, také se používá. Já si dělám domácí džemy hladké, děti nemají rády kousky, tak jsem problem s plněním neměla
28. 1. 2021 17:07
MiskaKulicka: Mne to s touto špičkou plniť vôbec nešlo. Mám domáci džem a sú tam kúsočky ovocia, tak sa to stále ucpávalo. Džem bol všade len nie v šiške. Potom som si objednala takúto. images.app.goo.gl/Pmg4dXv9Jerm6Sz98
28. 1. 2021 15:55
Dobrý den, já na to používám speciální špičku. Ta se vloží do zdobícího sáčku a je to hotové raz dva. Foto v odkaze
https://i00.eu/img/526/1024x1024w/20a1qerm/17059.j...
https://i00.eu/img/526/1024x1024w/20a1qerm/17059.j...
28. 1. 2021 15:53
Zdravím, prezradíte mi, ako ich plníte - teda akým "nástrojom"? Ďakujem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 4 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 5 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 6 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 6 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 7 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 7 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbeným masopustním moučníkem jsou koblihy. Jak je správně tvarovat a naplnit, poradí názorné video
12 nejlepších masopustních dobrot: Bez těchto koláčků, nadýchaných koblih i šťavnatých jitrnic se letos neobejdete!
Jak plnit domácí koblihy. Naučíme vás tři způsoby plnění
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mléko, máslo, jogurt bílý, cukr, vejce, droždí sušené, olej, marmeláda, cukr moučkový
Masopustní koblihy podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/owwX
8 názorů