Mleté lasagne/lazaně
Suroviny
Porce: 6 - 10
Nutriční hodnoty
Energie | 15 863 kJ / 3 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,74 g |
Tuky | 266,90 g |
Vláknina | 23,20 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 4,26 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 132,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto je základní recept. Je výborný, když se do směsi přidají třeba žampiony, papriky, kukuřice ... nebo místo goudy se použije uzený sýr, česnek taky nic nezkazí ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2021 12:04
Snadné, rychlé a moooc dobré. Jen jsem přidala trochu mrkve a celeru.
26. 1. 2021 00:15
lenkadra: Dekuji.
25. 1. 2021 22:27
Veronika.Hrozna: sýr je v každé vrstvě (lazaně, omáčka, sýr, omáčka, lazaně ...) a lazaně jsou prostě suché pláty v krabičce a předvářet se nemusí
23. 1. 2021 18:17
magdalenka: Vyzerá, že ano. Inak by sa to asi nedalo, takto pokrčiť pred plnením. Syr je iba navrchu. Autorka prezradí!
23. 1. 2021 16:51
Já lasagne nikdy nepředvářím, ať používám jakoukoliv značku. Podle mě to není potřeba, "uvaří" se v omáčce a v bešamelu (nemíchám bešamelovou omáčku s boloňskou dohromady, ale střídám je mezi jednotlivými vrstvami lasagní). Casino má ale pravdu, že pečení by mělo být delší. Není to žádná věd - stačí do lasagní vbodnou dvouzubou vidličku - pokud projede vrstvami lehce, jsou lasagne už dostatečně měkké a je pak už jen na nás, jak moc chceme mít vrchní sýrovou vrstvu opečenou.
23. 1. 2021 16:23
casino: na predposlednej fotke to skrkvané by mohli byť predvarené lasagne...alebo je to syr?
23. 1. 2021 13:31
Mě zaujal bod 2 postupu (Vznikne rádoby bešamel.) poněkud netradiční způsob ale nevyznívá to až tak úplně blbě
magdalenka:
No, nikde není zmínka o předváření těstovin..., mějme tedy za to, že byly použity sušené, v lepším případě čerstvé resp. chlazené... Pokud byly sušené, pak čas pečení je jen tak tak, ale je tam prefíkaně psáno "zhruba", že
magdalenka:
No, nikde není zmínka o předváření těstovin..., mějme tedy za to, že byly použity sušené, v lepším případě čerstvé resp. chlazené... Pokud byly sušené, pak čas pečení je jen tak tak, ale je tam prefíkaně psáno "zhruba", že
23. 1. 2021 09:23
Lasagne predvárate pre vrstvením? Dík.
23. 1. 2021 00:51
snoopdogg: Pročpak Chcete přijít ochutnat???
22. 1. 2021 23:43
Vase prvni jidlo, co jste varila
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 minutami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 8 minutami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 19 minutami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 28 minutami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 45 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 1 hodinou
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 2 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 13 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Jedlý papír je jeden ze způsobů moderního zdobení dortů, zákusků a perníčků
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Další recepty
Suroviny: maso mleté, cibule, olej, sýr gouda, protlak rajčatový, mléko, mouka hladká, koření adžika, sůl
Mleté lasagne/lazaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6POR
10 názorů