Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené masopustní pletýnky

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez dob kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky z postupného smažení

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez dob kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky z postupného smažení)

21. 1. 2021 10:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie11 551 kJ / 2 761 kcal
Bílkoviny67,97 g
Tuky88,55 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy362,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Milovníci rozinek, mandlí či ořechů je mohou do těsta vmíchat na menší kousky nasekané.

Kdo rád méně sladké, stačí když pletýnky jen posype cukřenkou nebo přes cedníček moučkovým cukrem, dle libosti ochucený vanilkou či skořicí. Naopak, kdo raději sladké více, obalí v cukru celé pletýnky. Čím více budou teplé, tím více se na ně cukr nalepí, takže postačí za vlažna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

4. 2. 2024 11:27

:-)<3:yes::yes: u nás oblíbené se skořicovým cukrem :-K

recepty73 recepty73

21. 1. 2021 15:20

jerica: ...díky :-K:-K:-K

jerica jerica

21. 1. 2021 12:40

<3:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, sůl, mléko, žloutek, rum, droždí čerstvé, kůra citronová, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, cukr moučkový, vanilka, skořice mletá

TopRecepty.cz

Smažené masopustní pletýnky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jv5g