Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenka na koláč

Vlasy jsou korunou ženy - a drobenka je zase korunou dobrého koláče! Sladká a křupavá tečka se nejlépe hodí k moučníkům s kyselejší náplní, ale dobře sedne třeba i na náplň makovou nebo k jahodám.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 3 min Doba tepelné úpravy: 12 min

15 min (3 min příprava + 12 min tepelná úprava)

1. 8. 2009 22:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie6 733 kJ / 1 609 kcal
Bílkoviny20,56 g
Tuky67,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy226,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chocolate chocolate

27. 7. 2016 16:22

Skvela vychytavka:yes:

ivca8956

16. 7. 2016 09:51

Už jsem o tomto postupu slyšela, ale nevyzkoušela - až dnes. Díky, super - už nikdy jinak.

Ludmila

13. 7. 2016 18:28

Skvělé! Kde bychom byly nebýt našich líných chlapů :-K

vikinka09

15. 3. 2016 14:12

Luxusní...:-K,děkuji za rct....jinak už dělat nebudu,nebudu už líná dělat koláč s drobenkou...:-8

Eva

5. 2. 2016 18:18

Vyzkoušeno,super:-)

aries24 aries24

5. 9. 2015 17:13

Jirka:Super........ Lenoch teda nejsem,ale není čas na žmoulání ;-)

Jirka

4. 9. 2014 15:24

Drobna rada od lineho chlapa. Nebavi me zmolenku zmoulat, tak to vsechno splacam do krasne koule a nastrouham primo na kolac. Usetrim spoustu casu patlanim spravne velkych kousku a nasledne to na hotovem kolaci vypada krasne symetricky. ;-)

Jarka Vránová

29. 9. 2013 11:06

Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem.

Rozpustíme si máslo a přidáme ke směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového cukru, který drobenku provoní.
Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné "žmolky" - drobenka.
Pak už jí stačí jen posypat připravený koláč a dát zapéct.

Iva

1. 9. 2013 13:28

Výborná,ode dneška nebudu dělat jinak.

Kristýna

4. 5. 2013 20:00

super dekuji :):yes:

rihana

13. 9. 2012 13:47

Tak jsem k tumuto receptu přidala lžíčku medu, ja píše Dana. A to je úplně perfektní, krásně křupavá. Díky za recept. :-p

Irrena Irrena

17. 8. 2012 14:21

Taky dělám drobenku z vychlezeného másla a dávám ještě žloutek, pak se nedrobí a zůstane krásně křupavá a drží pohromadě;-)Ale takhle to určitě vyzkouším;-)

Haanncca

17. 8. 2012 14:15

:-O páni, opravdu výborná!!!:-p a rychlá ;-)

Michaela

27. 6. 2012 12:41

Super vychytávka, opravdu to funguje ;-):-8 Právě jsem vyzkoušela.

PaniJana

15. 6. 2012 18:55

:-)) Uděluji bodík, od dneška jinou drobenku dělat nebudu, je to rychlovka a vypadá úžasně!

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: drobenka drobenka na koláč drobenka recept jak se dělá drobenka drobenka na koláče drobenka na kolace recept recept na drobenku recept drobenka drobenka na koláč recept drobenka z hladké mouky drobenka z polohrubé mouky jak se dělá drobenka na koláč jak udělat drobenku posypka na koláče recepty drobenka drobenka z hrubé mouky posypka na koláč výborná drobenka recept na drobenku na koláče jak udelat drobenku na koláč

Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr krupice

TopRecepty.cz

Drobenka na koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G595