Falešná dršťková z hlívy / václavek (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 957 kJ / 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,06 g |
Tuky | 12,83 g |
Vláknina | 53,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 110,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vynikající je i z václavek. U nich pozor, nejdřív převařit, vodu vylít a pak teprve houby použít na přípravu polévky. Syrové jsou prý slabě jedovaté.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2020 05:05
Hnidopich je člověk, který poukazuje na věci, které za tuto pozornost nestojí, zbytečně se tedy v něčem rýpe. Slovo vzniklo spojením slova píchat a hnida. Hnidopich se soustředí především na nepodstatné detaily a odvádí tak pozornost od jádra věci.
Pro svou malichernost a rýpavost bývá ve společnosti neoblíbený, pokud se typicky projeví, bývá jeho okolí značně znechucené a otrávené.
10. 9. 2020 20:31
10. 9. 2020 19:11
10. 9. 2020 10:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 18 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 28 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 38 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 42 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
4 druhy polévek z lesních hub: Kulajdu, falešnou dršťkovou nebo bramboračku si zamilujete
Už jste ochutnali rychlé a snadné falešné donuty s polevou i zdobením, které chutnají úplně všem?
Další recepty
Suroviny: olej, cibule, hlíva ústřičná, česnek, brambory, mouka, paprika sušená sladká, sůl, pepř, majoránka, kmín celý
Falešná dršťková z hlívy / václavek (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3Bw
4 názory