Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda bez odšťavňovače

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

2. 8. 2020 17:55

Suroviny

Porce: 4 skleničky

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 870 kJ / 3 076 kcal
Bílkoviny15,18 g
Tuky2,76 g
Vláknina74,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy710,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chci si pořídit nějaký kvalitní odšťavňovač, ale protože to nechci uspěchat, dostala jsem radu, jak to prozatím vyřešit a já to ještě maličko vylepšila. Opravdu mě překvapilo, kolik šťávy jsem velice lehce získala na marmeládu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

4. 8. 2020 12:13

"Rybízová marmeláda bez odšťavňovače"
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda;-) želírovací přípravek je opravdu zbytečné:-)
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že ;-)
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně :-K a pak už to jde skoro samo:-D

Dajda Dajda

3. 8. 2020 07:09

Dělám to podobně, i když odšťavňovač mám. Rybíz vůbec nemixuju, jen otrhám stopky, omyju a po menších částech vyzmačkám šťávu v podkolence. ;-) Pak ji smíchám s cukrem a vařím také krátkou dobu po malých částech v silostěnném kastrólu s rukojentí. Postupně slévám do skleničky. Štáva se tak vaří jen krátce, odpadne totiž doba, kdy čekáte až se začně vařit velké množství tekutiny. Džem krásně želíruje a zachová si průzračnou červenou barvu. Je to prý mětoda starých cukrářů, jak vyrobit krásně červený džem do lineckého cukroví.

tejaja tejaja

2. 8. 2020 21:19

Ludmila B: Robím desaťročia (a predo mnou moja mamka) podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/2007-rybizova-mar.... Síce používam lis na ovocie, ale je to rýchle a v podstate bez práce. Ten váš spôsob bez odšavovača oceňujem, ale pektín do ríbezlí skutočne netreba. Lekvár tuhne chladnutím, za horúca nie je tuhý. A je výborný. ;-)

Ludmila B Ludmila B

2. 8. 2020 19:11

tejaja: Můžete mít pravdu, vím, že rybíz obsahuje hodně pektinu, ale nikdy jsem rybízovou marmeládu bez pektogelu nedělala . Jinak mně spíš šlo o to, že tento způsob velmi elegantně odšťavnil rybíz, receptů na marmelády je jistě mnoho, v žádném případě nešlo o ingeredience, ale pracovní postup. Jinak děkuji, třeba příště zkusím bez Labely .:-)

tejaja tejaja

2. 8. 2020 18:45

Dávať do ríbezlí Pektogel je úplne zbytočné. Ríbezle obsahujú veľmi veľa pektínu, hustnú krásne aj bez ďalšieho pridaného.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: rybíz červený, cukr,

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda bez odšťavňovače

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jprv