Špagety al pomodoro
Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a jednoduché jídlo oblíbíte.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 486 kJ / 1 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,12 g |
Tuky | 15,75 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 177,89 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 7. 2020 12:34
Vypadá to skvěle a určitě i tak chutná
29. 7. 2020 13:52
Oskeruska: Děkuji Vám.
casino: Ano máte pravdu že rajčata dělám převážně v konvektomatu, ale když se dělá menší porce jen se dá ohřát voda, která neprojde varem a rajčata se do ní vloží, doma chápu že někdo máš čas stát a sporáku a počítat, ale já přitom dělám dalších několik věcí a nemám čas u toho stát a na chuti to nic nemění, já v tomhle nevidím zase tak zásadní problém, jak oloupat rajčata, do receptu jsem to napsal jak postupuji já, pokud někdo postupuje jinak při loupaní rajčat, určitě to může dělat podle sebe.
casino: Ano máte pravdu že rajčata dělám převážně v konvektomatu, ale když se dělá menší porce jen se dá ohřát voda, která neprojde varem a rajčata se do ní vloží, doma chápu že někdo máš čas stát a sporáku a počítat, ale já přitom dělám dalších několik věcí a nemám čas u toho stát a na chuti to nic nemění, já v tomhle nevidím zase tak zásadní problém, jak oloupat rajčata, do receptu jsem to napsal jak postupuji já, pokud někdo postupuje jinak při loupaní rajčat, určitě to může dělat podle sebe.
29. 7. 2020 10:14
Oskeruska:
Ba ne, to není "navážení"
To je kolektivní snaha o vybroušení receptu k dokonalosti...
Chefko: "já vodu nevařím jen jí nechám ohřát a dám do ní rajčata..."
OHŘÁT?
No, asi loupete rajčata už pouze přes konvektomat a patrně jste pozapomněl, jak se to doma dělá odjakživa
https://www.youtube.com/watch?v=-n8Ems3ZhDY
Ba ne, to není "navážení"
To je kolektivní snaha o vybroušení receptu k dokonalosti...
Chefko: "já vodu nevařím jen jí nechám ohřát a dám do ní rajčata..."
OHŘÁT?
No, asi loupete rajčata už pouze přes konvektomat a patrně jste pozapomněl, jak se to doma dělá odjakživa
https://www.youtube.com/watch?v=-n8Ems3ZhDY
29. 7. 2020 09:32
Chefko: nechápu, proč se tady do vás naváží...kolikrát jsou tady tak podivné recepty a komentáře žádné..Ten váš se mi od prvního pohedu moc líbil a hned jsem dostala na to jidlo chuť..Prosím nenechte se odradit a vkládejte další recepty. Jinak vás tu také vítám..
28. 7. 2020 17:27
bofinka: Právě proto jsem recept přidal, protože se liší od ostatních rajčatových omáček na těstoviny.
28. 7. 2020 16:48
Eja57: No, vyznam pouziti vina, treba v priprave bolonske omacky (a nejenom), je v tom, ze takzvane odmastis panev od pripecku, pripalku neceho mastneho, prichyceneho a das omacce smrnc
V pripade omacky ciste rajcatove na testoviny, jsem nikdy neslysela a ani neochutnala, dela se co nejjednodussi.
Kdyby v zakladu rajcatove omacky bylo sffritto - tedy osmazena cibule, mrkev, rapikaty celer - bile vino by se mozna hodilo . . . .
V pripade omacky ciste rajcatove na testoviny, jsem nikdy neslysela a ani neochutnala, dela se co nejjednodussi.
Kdyby v zakladu rajcatove omacky bylo sffritto - tedy osmazena cibule, mrkev, rapikaty celer - bile vino by se mozna hodilo . . . .
28. 7. 2020 14:08
bofinka: Úplně upřímně, já vodu nevařím jen jí nechám ohřát a dám do ní rajčata, když dělám větší porci rajčat, tak si je dávám do konvektomatu spařit na 1 minutu.
28. 7. 2020 14:05
casino: Ano je to prkotina, nemám důvod lhát já jsem zde žádný komentář neviděl, možná to byla chyba u mě že jsem neměl aktualizovanou stránku a šel jsem upravovat recept, ale od začátku jsem v surovinách měl šalotku napsanou, jen jsem zapomněl uvést do postupu.
28. 7. 2020 14:02
Chefko: Takze privedeme vodu k varu, vypneme, vhodime nariznuta rajcata, priklopime a pocitame (podle velikosti rajcat) do 30ti - 40ceti a vyndame je. V opacnem pripade, nechame-li je tam dele, sloupneme zbytecne i duzinu, coz nechceme.
Mluvim o dvou rajcatech, protoze mame-li jich vice, delame postupne, protoze ta posledni by byla uz rozvarena.
Mluvim o dvou rajcatech, protoze mame-li jich vice, delame postupne, protoze ta posledni by byla uz rozvarena.
28. 7. 2020 14:01
Chefko:
V podstatě je to prkotina..., o nic nejde a někdo z nás se mohl přehlédnout..., ale možná bude dobré vědět pro příště, že moderátorky jsou schopné na vyžádání dohledat časovou posloupnost postupných úprav receptu
28. 7. 2020 13:59
bofinka: Ty víš, že před Tvými komentáři smekám klobouček...ale tady bych si troufla polemizovat s tím bílým vínem...tohle není minutková úprava tři minuty na pánvi a hotovo, autor i zdůrazňuje, že víno nechá odvařit a celé nechá dusit 20 minut...kvalitní suché bílé tam nechá maximálně lehký ovocný "ocásek" ( já i do bolognese dávám bílé, červené se u nás nevyskytuje a bílé je i přípustné si myslím.....)
28. 7. 2020 13:45
casino: Doplnil jsem to v receptu později, ale to tady zatím žádný komentář nebyl.
28. 7. 2020 13:40
bofinka: Děkuji Vám za názor, není psáno ve vařící vodě, ale v horké vodě a to ty rajčata chtějí déle.
28. 7. 2020 13:36
Loupani rajcat se mi nezda, pet minut ve varici vode je moc - tedy pokud pouzivas "amarounty" ze Spanelska, Holandska, mozna i Polsaka, mozna ano. A uz vubec nechapu to bile vino, nema smysl zbytecne "prikyselovat" omacku. Bile vino se pouziva, kdyz do zakladu das treba krevety atd., ktere nejprve osmazis s cesnekem, zastriknes bilym vinem, nechas vyparit a pak pridas oloupana rajcata - 2 minuty na panvi a hotovo
28. 7. 2020 13:32
Eja57:
No, stát se to může ale dyby byl autor formát, tak doplnění cibule v postupu zmíní v komentářích, že
Edit:
Chefko:
Máte, ale původně tam nebyla
No, stát se to může ale dyby byl autor formát, tak doplnění cibule v postupu zmíní v komentářích, že
Edit:
Chefko:
Máte, ale původně tam nebyla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 8 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 10 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Ledové matcha latte a frappuccino jako ze Starbucksu: Zelený nápoj z čajového prášku dokonale osvěží a „nakopne“
Další recepty
Suroviny: těstoviny špagety, rajče, česnek, cibule šalotka, rajče loupané, víno bílé suché, olej olivový, vývar zeleninový, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý
Špagety al pomodoro
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rA4p
19 názorů