Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dětská jablečná přesnídávka II.

Chcete uchystat něco, co ocení nejmladší členové vašich rodinných klanů? Zkuste připravit sladkou jablečnou přesnídávku. Dá se sterilovat a můžete pak kdykoliv sáhnout pro dobrotu. Budete přesně vědět, co v zavařené skleničce dětem podáváte.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

31. 7. 2009 14:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 039 kJ / 4 312 kcal
Bílkoviny20,48 g
Tuky17,69 g
Vláknina131,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 185 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy952,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Slupky v přesnídávce nejsou poznat a my si tím ušetříme čas i práci, potřebné na oloupání.

Množství cukru můžeme vyladit podle své chuti.

Pokud ji nedělám pro malé děti, přidávám i mletou skořici a třeba i krájené oříšky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

21. 8. 2011 09:01

mirca75: Miri, s medem jsem ještě nezavařovala, ale určitě ti tu přesnídávku naředí.
A používáme ji opravdu jen jako přesnídávku (nebo ji přidáváme jako další vrstvu do ovocných pohárů, i k tvarohu na sladké kynuté knedlíky). Když ji dáš např. na koláče, které se pak pečou, myslím, že nahřátím při pečení pudink zřídne.

mirca75 mirca75

19. 8. 2011 17:16

Pes.filipes:-), děkuju moc za odpověď:-K. Nevím, proč mě hned nenapadlo poprosit o odpověď i vás:-8. Moc vám děkuju, chtěla jsem mít představu, jestli to mám rovnou dělat z dvojnásobné dávky (mám doma malé nenasyty;-)), nebo stačí jedna.
Cathleen:-) děkuju a jestli mě nebacíš paličkou, tak bych měla ještě jeden dotázek:-8. Šlo by část cukru nahradit medem (máme ho v kombinaci s jablky moc rádi) ? Nezřídne to, nevykvasí,....? A ještě, jde to používat i jako něco jiného než přesnídávka? Myslím tím třeba náplň do koláčů, aj...? Díky:-).

cathleen cathleen

19. 8. 2011 10:29

pes.filipes::-8 díky!

pes.filipes

18. 8. 2011 21:49

mně tedy vyšlo z takového toho největšího hrnce ze sady nádobí (průměr 24cm, výška cca 15), plného už rozkrájených jablek, cca JEDENÁCT středních sklenic typ "nakládaná zelenina, nebo taky větší Majolka®", mají psaný obsah od 340 do 450 g, abyste se mohla podle něčeho orientovat.
A na toto množství jsem dala jen dva pudingy, protože to bylo určitě méně, než z 5ti kg jablek, tak aby to nebylo moc sulcovaté.
Snad jsem trochu pomohla :-)

cathleen cathleen

18. 8. 2011 15:23

mirca75: Miri, v tom ti opravdu neporadím:-( naposledy jsem přesnídávku dělala asi před dvěma lety a nepamatuju, kolik toho bylo...

mirca75 mirca75

18. 8. 2011 12:37

Cathleen:-), díky dnešním komentíkům, jsem si všimla Tvého rcp a chci se zeptat, kolik Ti z toho asi tak vyjde skleniček? Myslím tím ty malé zavařovací, co máš na první fotce. Recept se mi moc líbí a jablek je letos taky habakuk, takže bych ráda vyzkoušela...;-).

cathleen cathleen

18. 8. 2011 12:29

pes.filipes: krása!:-):yes:

pes.filipes

18. 8. 2011 12:25

Zdravím po dvou letech - vloni se bohužel neurodilo :-)) Takže letos si jablíčkové nadělení užívám, a k tomuto ověřenému receptíku si dovoluji přidat foto ;-)

tomtyna tomtyna

5. 9. 2010 21:59

Tak jsem jí dělala a je moc dobrá a přídala jsem doní ještě 500 g jahod je vynikající :yes::-*:-D

LeninkaP

6. 8. 2010 10:58

:yes: Cathleen moc děkuji za výborný receptík. Nechtěla jsem se do přesnídávek pouštět, ale nakonec jsem se přesvědčila a jsem ráda. Receptík je výborný. :yes: :yes: ten si bodík zaslouží :yes:;-)

LLilaa LLilaa

29. 1. 2010 18:07

Ahoj Cathleen, tak včera jsem dělala 2/3 dávku půl jablka, půl banány, dceři moooc chutná, děkuji za všechny odpovědi a tipy:-K
Moniko,na vhodnost pudinku jsem se dotazovala pro mou 16měsíční dceru a byl schválen:-):yes:
Samozřejmě dávám bodík:yes:;-)

Monika

28. 9. 2009 15:02

Maslíte, že ethylvanilin, který je ve vanil.pudinku je vhodný pro miminka, mě se to moc nezdá :-?

pes.filipes

31. 8. 2009 13:17

Znovu chválím - dělala jsem další dvě dávky, letos se urodilo:-) A protože přesnídávky dělám pro to úplně nejmenší a děti od kamarádek, tentokrát jsem cedila přes jemné sítko, aby se šlupičky nezachytávaly v krku. A je to fakticky výborné, ňami:-)

cathleen cathleen

24. 8. 2009 14:27

Vařila jsem z 5kg čisté váhy, ale jestli jsi spokojená, žádný problém.
Dobře zavíčkuj, vody stačí do poloviny sklínek. Sklenice většinou neotáčím, právě proto, aby mi nějaká, špatně chycená, nevytekla. Než je pak uklidíš, vyzkoušej, jestli se víčka chytly - nesmí se protáčet, když koukneš z boku, musí být "vcuclá" dovnitř a taky poklepem nehtu to uslyšíš. Čím vyšší tón, tím lépe. Špatně chycená sklínka zní dutě.
Myslím, že jakékoliv koření mohou až děti od 3-4 let, dítě už mám dospělé a přesně si to nepamatuji.

pes.filipes

24. 8. 2009 14:16

doporučuji...povedlo se. Totiž snad, chuťově excelentní, a už to budu mít připravené na příští rok pro mimčo.
Jen jsem měla "dilemata" - v životě jsem nezavařovala. Těch pět kilo mají mít jablka před vykrájením? Ale konečná hustota se mi zdála ok, tak asi ano. Zavařuje se jak - sklenice ponořené po víčko? Co když nemám tak hluboký kastrol? Když pak sklenku otočím vzhůru nohama, neměla by se vylít nebo ano? A poslední - proč by se do toho malému dítěti nemohla přidat např. trocha skořice?
Jinak je mi všechno jasné :-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na jablečnou přesnídávku domácí přesnídávka domácí přesnídávka pro kojence domácí dětská přesnidávka recept na detskou jablecnou presnidavku domácí dětská výživa domácí přesnídávky pro kojence recept na domácí jablečnou přesnídávku domácí dětské přesnídávky domácí přesnidávky dětská výživa recept presnidavky recepty dětská přesnídávka přesnídávka pro kojence přesnídávka dětské domácí přesnídávky dětská přesnídávka recept jablecna vyziva domácí přesnídávka bez pudinku presnidavka recept

Suroviny: jablko, voda, pudink vanilkový, cukr

TopRecepty.cz

Dětská jablečná přesnídávka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G585