Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronová buchta s tvarohem

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

28. 10. 2020 17:23

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 037 kJ / 4 072 kcal
Bílkoviny65,36 g
Tuky148,87 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 482 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy612,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Janja

6. 4. 2024 13:32

Buchta je vynikající<3...a to i přesto, že jsem vyměnila spoustu ingrediencí. Pekla jsem z polovičního množství (doma bylo poslední vejce), k polohrubé mouce jsem přidala celozrnnou, a podmáslí nekupuju(mám intoleranci laktózy a v obchodech se nevyskytuje), takže tvaroh s mlékem (bzl)v uvedeném množství a přiměřené konzistence. Ano, také se tvaroh propadl na dno, ale jinak, měkounké a velká MŇAMKA:-* . Zaručeně budu opakovat:yes::-!

Noumik

4. 4. 2024 20:29

Těsto bylo tekutější, takže se mi tvaroh propadl na dno, ale chuťově dobré.

Benetka

19. 3. 2023 16:10

Buchtu jsem pekl dnes odpoledne. A... Už jsem ji skoro sežral! :-) Je VYNIKAJÍCÍ!!! ;-) Porvé v životě jsem koupil bio citrony takže kůra nádherně voňavá chemicky neošetřená. Citron byl menší takže byla použita kompletně vymačkaná šťáva. Podmáslí... Tak to snad ani netuším jestli se dá koupit. Na místo toho jsem použil 10% smetanu na vaření. Peču pravidelně každou sobotu či neděli a naučil jsem se používat papír na pečení. Odpadá vymazávání a vysypávání a poté i následné pracné mytí plechu. :-D Trošičku jsem sice improvizoval ale základ receptu je super! :yes:

dexulka

4. 11. 2022 16:02

Zdravím.Recept jsem vyzkoušela.Chuťově dobrý a chutný.Ale chtěla jsem se zeptat,v jak velké formě/plechu jste pekli?Pekla jsem v kulaté dortové,průměr 26cm a byl velmi nízký - 2cm a náplň potom docela tenká.Na fotce vypadá docela vysoký.Děkuji za odpověď,příp.doplnění do receptu :-)

Eja57 Eja57

13. 11. 2020 15:03

rihana: klidně, množství co dává barvu ještě neovlivňuje chuť:yes:

rihana

13. 11. 2020 13:42

Kurkumou se to asi přibarvit nedá, že.:-O Já s ní brarvím co se dá.

MiskaM MiskaM

30. 10. 2020 18:13

pohoda.b@post.cz: děkuji určitě zkuste :-K u nás byl hned pryč :-D vejce jsem měla domácí tak proto je buchta tak pěkně žluté <3 klidně pak dejte fotku budu ráda.

pohoda.b@post.cz

30. 10. 2020 11:40

Už od pohledu je krásný tak bude jistě i dobrý! Jsem vášnivá domácí pekařka tak hned vyzkouším! Jen se mi skoro nechce věřit že je ta dobrota z nepřibarvených vajec jakou má nádhernou barvičku. Mňam.:yes:

MiskaM MiskaM

30. 10. 2020 10:06

Marie Svarcova: děkuji Maruško :-K byl vynikající <3 hned se po něm zaprášilo :-D <3

Marie Svarcova Marie Svarcova

30. 10. 2020 07:59

:yes::yes::yes: jednoduché, krásné a určitě výborné <3:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, podmáslí, šťáva citronová, tvaroh ve vaničce, cukr vanilkový, kůra citronová

TopRecepty.cz

Citronová buchta s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEoM