Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Suroviny
Porce: 1 nohavice
Nutriční hodnoty
Energie | 25 175 kJ / 6 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,45 g |
Tuky | 371,22 g |
Vláknina | 53,40 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 449,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto použijeme listové nebo tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2020 21:06
Nie som odborník na štrúdle, ale myslím, že viedenský "Apfelstrudel " bude bez maku...(ošúpané a drobne nakrájané jablká, citrón, cukor, vanilka, škorica, hrozienka v rume, pod jablká opražená strúhanka+trochu orechov - mandlí...) . A na tanierik možno pridať vanilkovú zmrzlinu alebo šľahačku...
24. 10. 2020 20:42
zdenka.s: Nech ho odležet. Tedy aspoň kousek, který zbyde, na druhý den je lepší.
24. 10. 2020 20:34
zdenka.s: Tady to papá každý a v každých slušných lahůdkách,cukrárně, pekárně ho mají, vždycky buď jablkový s mákem , nebo višńový a třešňový s mákem, samozřejmě lepší, nebo horší kvality. Obyčejně se ta kvalita odvíjí od toho, jaké koření a kolik je ho ve štrúdlu. Když je dobře vychucený, tak se po tom lidi jdou utlouct a už znají, kde je dobrý štrúdl k dostání. Ve Vídni v každé kavárně číšník automaticky nabízí štrúdl a zkuste odmítnou, když řekne , že se dnes obzvláště kuchařce povedl.....
24. 10. 2020 20:19
Vypadá luxusně jsem hodně zvědavá , nedovedu si představit chuť jablíček a máku , ale určitě to bude dobrota
24. 10. 2020 19:34
Máš domácí jablíčka ?
24. 10. 2020 19:12
Zrovna jsem dala do lednice těsto na závin, které všichni chválí.
Náplń se mi moc líbí, zítra vyzkouším.
Náplń se mi moc líbí, zítra vyzkouším.
24. 10. 2020 19:01
Zítra peču závin , náplň moc ráda udělám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 9 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 6 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Další recepty
Suroviny: jablko, mák mletý, rozinky, cukr vanilinový, cukr skořice, skořice mletá, cukr krystal, rum, máslo, višně, mák, cukr vanilkový, cukr skořice, cukr krystal, kůra citronová, rum, máslo, těsto listové, víno hroznové, krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový, sádlo vepřové
Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJGE
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Ivusa
Hodnocení receptu je 5,0 (62×)