Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Suroviny
Porce: 1 nohavice
Nutriční hodnoty
Energie | 25 175 kJ / 6 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,45 g |
Tuky | 371,22 g |
Vláknina | 53,40 g |
Cholesterol | 510 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 449,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto použijeme listové nebo tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2021 23:12
magdalenka: Já se přiznám, našla jsem ten recept jen tak založený v tchýnině kuchařce ! Tak jsem to zkusila upéct. Na dvě nohavice je tato náplň a dávala jsem dětskou krupičku. Opekla jsem chvilku na sucho , pak přidala sádlo a až se rozpustilo, tak vodu. Byla z toho tužší kaše se sádlem. Až to trošku prochladlo , tak jsem přidala hromadu hroznů. Zamíchala přidala vanilkový cukr asi 3 kousky a moučkový prosátý cukr. Použila jsem to těsto z poznámky ! Ovšem já netušila, kde je Décs a jaké hrozny tam jsou! /To jsem prozkoumala až pak/ Takže ty byly jen z Kauflandu, že by byly nějak aromatické a vynikající .....to se opravdu říct nedá.
Přesto byl ten štrúdlík velmi šťavnatý a dobrý, příště udělám stejný i s máslem pro porovnání. A nic nevyteklo, vše zůstalo hezky v krupičce , štáva z hroznů to ochutila. Možná dám do krupičky příště i rozinky. Chutnal velmi jemně po hroznech . Papal se ještě horký, nemusí vystydnout a dala jsem k němu teplou vanilkovou omáčku!
Přesto byl ten štrúdlík velmi šťavnatý a dobrý, příště udělám stejný i s máslem pro porovnání. A nic nevyteklo, vše zůstalo hezky v krupičce , štáva z hroznů to ochutila. Možná dám do krupičky příště i rozinky. Chutnal velmi jemně po hroznech . Papal se ještě horký, nemusí vystydnout a dala jsem k němu teplou vanilkovou omáčku!
3. 1. 2021 10:13
Veronika.Hrozna: Mám dotaz, zaujala ma náplň do Decs štrúdle. Krupicu osmažiť na masti - dávaš detskú alebo hrubú? Zaliať horúcou vodou, koľko vody? Má to ostať, predpokladám, sypké - alebo kašovité? Ako to vo finále chutí? 200 g krupice si použila na akú hmotnosť listového cesta?
Ďakujem!
Ďakujem!
3. 1. 2021 02:04
Veronika.Hrozna: Veroniko, rozhodni se podle sebe, ale až si budu moct koupit hroznové víno a budu si chtít upéct třeba ten poslední štrůdl, tak ho nenajdu, protože zapomenu, pod jakým názvem to tady je. Když to bude jako samostatný recept s názvem "Maďarský hroznový závin z Decs", tak mi to vyhledávač najde podle slov =hroznový závin=, ani si ten název celý nemusím pamatovat. A totéž si myslím o tom višňovém štrůdlu. Myslela jsem jen, aby se to snadno našlo, jsou to moc pěkné a nevšední náplně, které jako změna asi nadchnou víc lidí. Ale udělej, jak myslíš. Moc tě zdravím!
2. 1. 2021 20:21
MamlajdaD: Já nevím ? Pak budu mít, hromadu receptů ... a řekněme si pravdu, je to jen štrúdl.
2. 1. 2021 19:16
Veronika.Hrozna: Tedy holka, ty dva nové recepty na štrůdly, co jsi přidala, ty jsou tak parádní, že se mi chutí pusa kroutí. Ty musejí být! Jen si myslím, že je škoda, že jsi je nevložila jako nový samostatný recept, tak, aby každý ten štrůdl měl svůj název jako titul. Mám obavy, že takový skvost pod jiným názvem zapadne , to za prvé a taky se to nebude snadno hledat. No moc bych ti radila, abys to předělala a přidala jako samostatné recepty, každý zvlášť, taková dobrota si to zaslouží. Co ty na to?
27. 10. 2020 18:42
casino: Ano, už po třech dnech ? Tak se těším, až zkusíte upéct z toho odleželého, jestli postřehnete rozdíl. Já je měla uvnitř taky žluté! Podle mě, bylo to šedé daleko lepčí a hezky vonělo ! Tak, jestli nebudete mít Covida, tak si myslím, že to taky postřehnete!
27. 10. 2020 14:12
Veronika.Hrozna:
Patrně máte na mysli toto, že: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...
Ale to je v plánu až po čtyřech dnech (jak někde psala) a to bude až zííítra
Těsto je v alobalu od másla... Tak jsem nakouk pod obal - na povrchu je šedé, vo vnútri žluté
...a krásně vonííí Nemám tedy asi to oné s 19 na konci, když jsem čuch zatím nepotratil, že
Patrně máte na mysli toto, že: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...
Ale to je v plánu až po čtyřech dnech (jak někde psala) a to bude až zííítra
Těsto je v alobalu od másla... Tak jsem nakouk pod obal - na povrchu je šedé, vo vnútri žluté
...a krásně vonííí Nemám tedy asi to oné s 19 na konci, když jsem čuch zatím nepotratil, že
27. 10. 2020 13:22
casino: Co dela testo, tedy ten zbytek? Uz je sedy? Ja to nesledovala, kdy to zacalo sednot, ja na testo jen zapomnela.......
27. 10. 2020 09:48
Jaromira18: Vždyť je skvělá, ofocený detail pod tím, si může každý prohlédnout. Proto je na titulce! Višně nejsou, ale budou! Nemohla jsem dát fotku, višňový z kompotu nezbylo, tak zítra upečeu další. Štrúdl na focení, připravený na stole, se během mého nákupu v Kauflandu, záhadně vypařil. Tácek zůstal, no aspoň, že tak. Byl na návštěvě soused a dali si kafíčko a ten štrúdl už byl nakrájený... , tak si mysleli, že už ho nepotřebuji.
26. 10. 2020 22:17
Veroniko, já neumím moc fotit, bylo světlo, ale fotím prý moc z blízka, moc všem ta náplň chutnala, peču vždy buď s jablky, jindy s mákem, ale jablka s mákem to nemá chybu. Vynikající. Škoda, že je po višních také to určitě bude dobré.
26. 10. 2020 15:00
Coleta: Ne, nedávám na celé těsto. Jen ho celé promažu máslem! Udělám si z toho "+ máku" takovou cestičku, asi na 4 prsty šířku a výšku makového náspu asi 1 cm na celou šířku těsta, odkud chci rolovat. A nesmí to být , hned na začátku těsta , asi 3 cm od kraje, kde začínáš rolovat! Těch višní nemá být moc, to je jen " višnička na dortu" překvapení v puse!
Na tu cestičku z máku, naběračkou, lžící , rukou uložím,srovnám tu směs višní a máku , taky na šířku 4 prsty, tak aby byla navršena, posypu vanilkovým, skořicovým + cukr krystal. Naskládám máslo , aby to hezky prolilo a začnu rolovat. Kdyby to šlo na celé těsto , nepodaří se ti, nebude lístkovat a budou ty višně vypadávat z těsta, při rolování. Dobře, že si se zeptala!
Na tu cestičku z máku, naběračkou, lžící , rukou uložím,srovnám tu směs višní a máku , taky na šířku 4 prsty, tak aby byla navršena, posypu vanilkovým, skořicovým + cukr krystal. Naskládám máslo , aby to hezky prolilo a začnu rolovat. Kdyby to šlo na celé těsto , nepodaří se ti, nebude lístkovat a budou ty višně vypadávat z těsta, při rolování. Dobře, že si se zeptala!
26. 10. 2020 13:20
Veronika.Hrozna: Veru, prosím tě, u toho višňového štrúdlu dáváš višně pouze doprostřed? Já jsem viděla několik variant plnění štrúdlu. Já jsem zvyklá jablka a mák dávat na celou plochu těsta, ale tady u 20dkg višní se mi zdá, že když bych je dala po celé ploše, tak nikde nic nebude.
Přimlouvám se i za foto, jak štrúdl balíš. Já roluji celé těsto, někdo dává jen doprostřed náplň a pak roluje. U jednoho typu štrúdlu dávám náplň doprostřed a těsto podél náplně nařežu ozdobným rádýlkem a překládám.
Přimlouvám se i za foto, jak štrúdl balíš. Já roluji celé těsto, někdo dává jen doprostřed náplň a pak roluje. U jednoho typu štrúdlu dávám náplň doprostřed a těsto podél náplně nařežu ozdobným rádýlkem a překládám.
25. 10. 2020 19:12
Frantiska:
"...se říká termostabilizace a obnáší promytí máku párou o teplotě 100 °C a následné sušení."
No, "fuj" se neříká...
...takže: uf, to sem si voddech
Díky za info
"...se říká termostabilizace a obnáší promytí máku párou o teplotě 100 °C a následné sušení."
No, "fuj" se neříká...
...takže: uf, to sem si voddech
Díky za info
25. 10. 2020 18:48
kdyby nekdo jako ja nevedel, co je to termostabilizovany mák, tak tady je o tom psané :)
https://www.idnes.cz/ekonomika/test-a-spotrebitel/...
https://www.idnes.cz/ekonomika/test-a-spotrebitel/...
25. 10. 2020 18:26
Ano přesně tento používám, nepáchne, není hořký a do štrúdlu je božský, protože máslo bere, jako houba. Ideální štrúdlový máček. Dá se skladovat dlouho v mrazáku, nestukovatí ! Jiný nekupuji. To není reklama, mák neprodávám!
Myslíte tu fotku toho zbytku na talířku. Tak tu jsem fotila jen v kuchyni , už byla připravena na stole i s patičkou. Rychle jsem patičku uřezala , cvakla dvakrát a ponechala ji svému osudu! Žádné focení a spekulace, jak vyfotit!
Myslíte tu fotku toho zbytku na talířku. Tak tu jsem fotila jen v kuchyni , už byla připravena na stole i s patičkou. Rychle jsem patičku uřezala , cvakla dvakrát a ponechala ji svému osudu! Žádné focení a spekulace, jak vyfotit!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 43 minutami
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 10 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 47 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 56 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější recepty a jídla ze slovenské kuchyně. Znáte kapustnicu, živáňskou nebo pagáče?
Šneky z listového těsta jsou povinným pohoštěním, čekáte-li návštěvu
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Další recepty
Suroviny: jablko, mák mletý, rozinky, cukr vanilinový, cukr skořice, skořice mletá, cukr krystal, rum, máslo, višně, mák, cukr vanilkový, cukr skořice, cukr krystal, kůra citronová, rum, máslo, těsto listové, víno hroznové, krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový, sádlo vepřové
Vídeňský štrúdl a klasické náplně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xJGE
52 názorů