Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 10. 2020 07:48

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 464 kJ / 1 306 kcal
Bílkoviny33,65 g
Tuky40,49 g
Vláknina29,71 g
Cholesterol 121 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy167,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mäso možno použiť podľa svojej chuti, nielen kuracie, ale aj bravčové, divinu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

11. 10. 2020 17:15

Eja57: Evka, kľudne sa dá mäso dať podľa svojej chuti, ale pridať ako omáčku by znamenalo v podstate duplicitu, a to nie. ;-) Pridala som tvoj nápad do poznámky. ;-)

Eja57 Eja57

11. 10. 2020 09:31

hm...Terezko, já bych možná zvážila zda nepřidat tu omáčku jako samostatný recept:-? já si ji chuťově představím k přírodnímu vepřovému plátku a třeba i k uzenému ( proč jen švestičky..)

Dajda Dajda

11. 10. 2020 08:27

Eja57: tejaja: Já peču kuřecí stehýnka zasádně bez jakékoliv tekutiny. Inspirovala jsem se skvělým receptem, jak péci jen osolené a maximálně okořeněné kuže na talíři, ale dělám to i se stehýnky, která dávám do skleněného nebo keramického pekáčku. Jak píše tejaja, maso si samo pustí šťávu a je výborné. ;-)

tejaja tejaja

11. 10. 2020 07:32

Eja57: Pri pečení netreba podlievať. Je tam jogurt, ktorý obsahuje tekutinu a tekutinu pustí aj mäso. A keďže sa pečie zakryté, nevyparuje sa v nadmernom množstve. Pečiem zakryté alobalom, tekutina ostáva.;-)

Frantiska Frantiska

10. 10. 2020 22:05

casino: no co mi předložili hummus posypaný asi dvěma lžičkami ml. římského kmínu, si myslím, že v našem kraji se zbytečně řeší, že se ho musí použít maličko. Jinde to tak neprožívá jí

casino casino

10. 10. 2020 21:24

tejaja: Eja57:
Římský kmín?
Patrně záleží na chuti konzumenta :-)
Když jsem před drahnými lety koupil první sáček (50g) kmínu od Rojíka, tak mi prodejce kladl na srdce, že abych to nepřehnal při vaření s množstvím koření...
Radu jsem si vzal k srdci a dnes, z plezíru, jsem si dal mezi zuby jedno semínko, jen tak na chuť...
No, chutná to furt stejně 8-(
A na tom prvním a posledním sáčku je datum 10.2.2009 :-D

Eja57 Eja57

10. 10. 2020 19:45

No, já si myslím, že 1 PL římského kmínu v 300 g jogurtu není moc...
Ale - při pečení nepodlijeme? asi podle potřeby ano.....

tejaja tejaja

10. 10. 2020 18:42

casino: Recept mám z jedného časopisu, bohužiaľ už nepamätám, z akého. Ale nikomu nič nebráni dať kmín podľa svojej chuti, však? :-D

casino casino

10. 10. 2020 18:36

tejaja:
Už jsem nestihl editovat:-)
Edit:
Možná ale, pokud jde o rcp z Levanty, tak možná proč ne, že

tejaja tejaja

10. 10. 2020 18:33

casino: Opravdu, a nezabilo ma to. Dala som toľko, koľko bolo v recepte. :-D:-D:-D

casino casino

10. 10. 2020 18:31

"1 lžíce římského kmínu"
Opravdu?
Tedy 1PL??
No, to by mě zahubilo ;-)
Ááá nééébo posílilo a koronáč by se mi obloukem vyhnul...:-8:-):-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: stehno kuřecí, jogurt, solamyl, římský kmín mletý, česnek, chilli, šťáva limetková, pepř, sůl, meruňky sušené, máslo, víno bílé suché, solamyl, sekaná

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLQw