Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 726 kJ / 3 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,73 g |
Tuky | 22,58 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 239 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na vdolečky pochází z kuchařky Kluci v akci 2, ale povidla a zdobení tvarohem jsou podle mého gusta (kluci dávali kysanou smetanu, ale tvaroh mi připadá výraznější).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2020 13:55
Eja57: Je to fakt dobrota. Vdolkům z obyčejného, takového " jalového" těsta se říká bálešky a ty právě mažeme švestkovými povidly a dřív jsme je sypali strouhaným tvarohem všechny, dnes už půlku dělám s měkkým, protože mi to tak víc chutná A ta smetana se může přidat také!!
magdalenka: vařený brambor dávám často, déle udrží pečivu vláčnost a vlhkost.
magdalenka: vařený brambor dávám často, déle udrží pečivu vláčnost a vlhkost.
6. 10. 2020 13:23
Tiež nepoznám...s chuťou by som ochutnala. Len mám dotaz - v surovinách zrejme ide o zemiaky varené?
6. 10. 2020 12:15
hospodyne: no to musí být dobrota neznám, ale už se vidím, jak na ten rozkrojený vdolek dávám ty dobroty a cpu se...och....
6. 10. 2020 12:04
U nás jim říkáme " sypané, kropené" , kropené proto, že je kropíme zakysanou smetanou, sypané už nejsou, protože na rozdíl od dob mého dětství nesypeme strouhaným tvarohem, ale normálním. A potíráme je zásadně hruškovými povidly s kořením- hřebíček, badyán, skořice. Vdolek rozkrojíme, na to povidla, pak tvaroh a na závěr zakysanka. Podotýkám, že u nás se jedná o moučník téměř slavnostní, protože hruškových povidel není nikdy dost. Ale vynikající jsou i s povidly jablečnými. Jak píše autorka, tvaroh je tam důležitý., smetana je už na vysoký stupeň. Doporučuji, je to skvostné jídlo
6. 10. 2020 10:46
Eja57: Říkala jsem naservírovat na talíře a misky! V každém případě si myslím, že teď je na přípravu této dobroty příhodná doba - brambory se sklízejí, jablíčka padají a je potřeba je zlikvidovat ...........
6. 10. 2020 10:40
jo plech a mísy se vším na stůl a dělejte si to po svém - u nás doma vždycky tento způsob servírování "urvi si co můžeš" fungoval
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 12 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Jak odlepit vejce, které se přichytilo ke kartonu. Jednoduchá technika zabrání jeho prasknutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, brambory, mléko, vejce, droždí, cukr krupice, sůl, máslo, jablko, citron, med, rum, tvaroh, jogurt bílý, cukr vanilkový
Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3gX
6 názorů