Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měchurky

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

4. 5. 2020 07:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie19 023 kJ / 4 547 kcal
Bílkoviny143,36 g
Tuky170,66 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 787 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy600,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původ staročeského pečiva Jindřichohradecko. Upečené pečivo je hezky "naducané", nafouklé jako měchuřina, odtud název. Naducanost způsobuje pára, která při pečení uniká z náplně a zvedá tenké těsto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 4. 2023 08:58

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept i foto :-K

zizala zizala

6. 5. 2022 10:48

Eficka82: Děkuji za zprávu a vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo. To je osud všech chutných jídel, že rychle mizí :-)

Eficka82

6. 5. 2022 09:36

Včera jsem upekla 3 plechy těchto měchurek - byly výborné, akorát když jsem si pak spočetla, že jsem se s nimi minimálně 1,5 hodinu matlala a za 20 minut se pak vypařily ........... no nevím :-D
Použila jsem špaldovou mouku a cukru jsem trochu ubrala, ale na závěr jsem měchurky samozřejmě pocukrovala :-) Měla jsem jen jeden tvaroh, tak jsem druhý nahradila zakysanou a rozinkami a nemělo to chybu - jen škoda, že nevydrží alespoň do druhého dne :-D

zizala zizala

4. 5. 2020 14:31

hospodyne: :yes: Díky, zkusím.

hospodyne

4. 5. 2020 13:24

zizala: dělám kynuté. Jsou měkoučké a dá se jimi i dobře najíst. Starší vnoučata to preferují také na svačinu do školy.:-)
Volba náplně je neomezená - do sladkých od tvarohu, přes ořechovou, makovou, do slaných s houbami, kysaným zelím atd. Co mě zrovna napadne

zizala zizala

4. 5. 2020 12:50

hospodyne: :-) Děkuji za pochvalu. Na ty slané děláš také kynuté těsto nebo jiné?

hospodyne

4. 5. 2020 12:30

:-KMoc hezké:yes:
Měchurky dělám i na slano, hlavně jako pohoštění či častěji na cesty. Plním směsí hub, šunky sýra, pórku a vajec, prostě co komu libo.
Pomocí tvořítka nedělám, zdá se mi, že je tam pak té náplně málo. Když použiji největší tvořítko, pečivo se mi zdá málo vzhledné:-)

zizala zizala

4. 5. 2020 08:33

yanull: Také toto tvořítko mám, ale zde jsem chtěla zachovat lidový postup. Navíc tyto měchurky jsou přece jen o trochu větší než tvořítko.

yanull yanull

4. 5. 2020 08:15

Také tyto tvary ráda dělám, trochu jsem si to zjednodušila tím, že vyválím plát, vykrojím tímto tvořítkem https://www.whaat.cz/reproplast-tvoritko-na-plnene..., pak ho naplním, zaklapnu a hotovo, je to rychlejší než vidličkou a také se mi zdá, že to lépe drží ;-):-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohove mechurky

Suroviny: mouka hladká, cukr, máslo, mléko, žloutek, droždí, sůl, kůra citronová, tvaroh měkký, kůra citronová, cukr, cukr vanilkový, květ muškátový, mléko, žloutek, rozinky, bílek, máslo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Měchurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rA94