Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka po burgundsku z trouby

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

19. 4. 2020 10:58

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 808 kJ / 2 822 kcal
Bílkoviny219,36 g
Tuky178,19 g
Vláknina24,81 g
Cholesterol 705 mg
Sodík 2,47 g
Sůl6,10 g
Sacharidy46,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

19. 4. 2020 13:11

casino: Zastávám stejný názor, rozlišuji mezi blánou a flaksou, což je tuhá šlacha, která přenáší sílu svalu, ale už vím, co nechám a co půjde pryč. V "pitvání" se nevyžívám ;-):-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 4. 2020 12:45

Eja57: díky :-K:-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 4. 2020 12:44

casino: :-K Díky , hezký den a všem hodně zdraví :-K

casino casino

19. 4. 2020 12:22

Marie Svarcova:
Ba ne, takovou kuchařskou zhovadilost bych si nedovolil prezentovat jako radu;-)
No, ale mám odzkoušeno ještě jednu věc stran té tlusté blány: v případě podezření na její budoucí nepoživatelnost ji nechám vcelku a přihodím ji k masu (a vyhodím ji až posléze).
Ale mé postupy berte s rozvahou...:-) Např. do vánoční polévky z kapra použiji na vývar doslova i poslední šupinu (tedy vyjma žluči a střev, pokud se mi tato nechce obracet naruby a čistit). Ale mačaft o tom nemá ani páru, protože by polévku takto připravenou se ffší pravděpodobností nepozřel... ;-)

Eja57 Eja57

19. 4. 2020 12:16

Marie Svarcova: no tak to bych taky "oloupala":-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 4. 2020 12:11

Eja57: :-K Dík za komentář, když kupuji maso u řezníka také to nedělám ale tohle vypadalo přímo děsivě v tlusté bláně (jelikož to bylo balené maso nebylo to moc poznat), šlo to krásně stáhnout a pod tím byla ještě jedna blána tenká tu jsem nechala. Možná jsem udělala chybu ale nechtěla jsem riskovar, že to nebude k jídlu. Ještě jsem se s ničím podobným u řezníka nesetkala :-K Hezký den a hodně zdraví všem. :-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

19. 4. 2020 12:00

casino: Já jsem koupila kližku v supermarketu (náš řezník má v této době zavřeno), byla celá v tlueté bláně tak jsem ji raději odstranila , nechtěla jsem riskovat, že to bude tvrdé. Dík za radu :-K Hezký den

Eja57 Eja57

19. 4. 2020 11:47

casino: kdysi jsem po vztekání se nad očišťováním kližky dospěla k názoru, že kližka je kližka prostě proto, že je to kližka...a při pomalém dušení ukáže, co umí:yes:
Takže s nimi zcela souhlasím.
Když bud chtít "čisté" maso koupím jiný kus zvířete...

casino casino

19. 4. 2020 11:35

"Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme..."
:-K
Kdysi, z čiré lenosti, jsem kližku neodblanil a vůbec jsem se s ní moc nepáral...
Tepelnou úpravou se šlašky ztratí, šlachy povolí, úpony zgelovatí a sós více želíruje a celkově je plnější :yes:
A od těch dob se s kližkou moc nemaluju... :-)
No, na rozdíl od Písně práce je LENOST matka pokroku, že :-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z hovězí kližky

Suroviny: kližka hovězí, vývar hovězí, víno červené, slanina, sádlo, máslo, olej, cibule, mrkev, žampióny, česnek, protlak rajčatový, cibule šalotka, bobkový list, tymián čerstvý, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Hovězí kližka po burgundsku z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3wG