Dortový korpus piškotový na tři způsoby
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 799 kJ / 2 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,68 g |
Tuky | 50,16 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 599 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 389,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Upekla jsem korpus a udělala krém. Vnuk si ho sám naplnil a udělal mléčný marcipán a potáhl ke svým dnešním narozeninám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2020 07:39
MamlajdaD: Moc děkuji, já vše upeču, ale nikdy si nevezmu, mám moc vysoký cholesterol. Přeji pevné zdraví v této době to je nejdůležitější.
15. 4. 2020 22:35
Jaromíra18: Máš moc šikovného vnuka, dort je nazdobený opravdu pekně! Korpus s oříšky? Ten je určitě také moc dobrý! Škoda, že nemůžu sladké! Zhřešila bych nejvýš jedním kouskem, to bych si s chutí dala!
15. 4. 2020 20:18
Mám 3 dortové formy, je mi líto, forma je stříbrná a leskne se, ale ten korpus má nádhernou rovinu, s boulí bych ho sem nedala. Byl vynikající a už není. Díky pečícímu papíru se mi nádherně vyklopí. Díky za radu, ale já ho neřezala, to oslavenec. Já sem nedala vzhled dortu , ale dobrý korpus.
15. 4. 2020 19:27
Dajda:
...ááá nééébo těsto (pokud není moc řídké) ve formě nahrnout od středu k obvodu...
...ááá nééébo těsto (pokud není moc řídké) ve formě nahrnout od středu k obvodu...
15. 4. 2020 19:04
casino: Proti zvednutému středu korpusu je dobré vršek hmoty, když se trochu zapeče, propíchnout na několika místech nožem, aby vyšla pára.
15. 4. 2020 18:57
bod 2 postupu
Přemýšlel jsem při čtení, proč tak složitě připravujete formu před pečením
No, až posléze z fotek jsem pochopil, že vlastně pečete v "hrnci", že
***
Prezentace:
Stává se, že korpus středem vyběhne, či se naopak propadne... Nejlepší řešení je vršek před plněním seříznout
Při porcování je vhodné nůž před každým řezem otřít...
Přemýšlel jsem při čtení, proč tak složitě připravujete formu před pečením
No, až posléze z fotek jsem pochopil, že vlastně pečete v "hrnci", že
***
Prezentace:
Stává se, že korpus středem vyběhne, či se naopak propadne... Nejlepší řešení je vršek před plněním seříznout
Při porcování je vhodné nůž před každým řezem otřít...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 9 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 47 minutami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 1 hodinou
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 4 hodinami
Rychlá celerová polévka
Miluska56 uvařila před 4 hodinami
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Dedula1 uvařil před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Kocinka uvařila před 4 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Kava 2 uvařila před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Monica19 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: proč se propadne dortový korpus korpus ze tří vajec
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka hladká, kůra citronová, voda, ořechy mleté, káva mletá, mouka
Dortový korpus piškotový na tři způsoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/901D
6 názorů