Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak s žampionovou omáčkou, americké brambory

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

3. 4. 2020 14:13

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 545 kJ / 1 803 kcal
Bílkoviny118,40 g
Tuky78,40 g
Vláknina25,60 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 328 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy143,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2020 17:33

maris: Ne, prostě ta tenounká slupka se mi nalepí někde v puse a nemohu polknout, musím to vybrat. ;-(Asi mám malý jícen. Proto nepapám ryby, celozrnná pečiva, chleby se zrníčky a slupky z brambor. Několikrát jsem to zkoušela, ale nejde to...! Prostě to nepolknu, pusa to odmítne. U jablíček a hrušek mi slupka nevadí, hlavně štrúdl dělám z jablíček se slupkou. Ovšem tam se to upeče a je to najemno nakrájeno..... A asi bych to žádným dětem nedala, 100 x nic a pak 1 x 7 minut bez dýchání a konec!

Eja57 Eja57

5. 4. 2020 11:00

tejaja: v pahrebe pečené zemiačky...och, mňaaaam...mi děláš chutě:-K

tejaja tejaja

5. 4. 2020 09:53

No neviem ako kde, ale my sme ako deti v lete denne opekali zemiaky v pahrebe a robím to tak na záhrade doteraz (celé malé zemiaky v šupke). A naučila ma to to babička, takže by som to mala nazývať slovenskou lenivosťou? Veď je to to najlepšie, v pahrebe pečené zemiačky. :-) Bežne pečiem zemiaky v šupke v rúre, nakrájam, pokvapkám olejom, posypem rascou a osolím. Najlepšia vec. A nikdy sa nikto nedusil. Ono každé jedlo sa má dôkladne požuť v ústach, až potom zhltnúť. Áno, stane sa to, ale robiť z toho životu nebezpečnú vec by ma nenapadlo. Stačí predsa kúsoček chleba a šupka s ním pekne zíde do tam, kam má, do žalúdka. Mimochodom, v tej šupke je najviac minerálov a vitamínov. A to doprajem radšej sebe ako prasiatkam.;-)

maris maris

5. 4. 2020 08:13

Veronika.Hrozna: to asi musíš loupat i jablíčka, hrušky, to je to samé. O děti se ale bát nemusíš, zvládají to i se slupkou sníst bez problémů. ;-):-)

casino casino

5. 4. 2020 08:12

casino: " resustitaci":-? :-O
překlep:-!:-//

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2020 08:01

casino: To je ten lepší případ!:-D Bohužel, dusit se jídlem pro prasátka, není to samé. Stalo se to i manželovi vícekrát ! Takže ke mně na stůl, tento neoloupaný výtvor americké lenosti, nesmí !

casino casino

5. 4. 2020 07:55

Veronika.Hrozna:
Vy se tu prezentujete m.j. i tím, že mnohdy dokážete zázračné věci...;-)
No, taky nejsem žádné malé ořezávátko; onehdy mi zaskočil lok Metaxy, což ovšem neznamená, že jsem na ni po zádové resustitaci zanevřel, že :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 4. 2020 07:09

casino: No já nevím, ale americké brambory dát dětem, by asi nebylo moudré. Já se těmi slupkami dokážu docela udusit. Tyto brambory považuji za životu nebezpečné i pro dospělé lidi. Natož pro děti. Měla jsem je jednou a nedopadlo to nejlíp. Slupka se zachytila na kořenu jazyku a nešla ani tam, ani tam. Odporný pocit. :-// Od té doby, jen brambůrky bez slupky, ta patří prasátkům a ne lidem! Proč bych jim měla ujídat z korýtka? :-D

casino casino

4. 4. 2020 21:10

cukrenka01:
Tak to je nad mé schopnosti..., já se věnuji spíše amatérskému kuchtění, že :-)
No, ať se vám daří :-K

cukrenka01

4. 4. 2020 20:27

casino: Naše jídelna vaří podobná jídla, takže myslím, že by to zvládli. Ale projekt byl z informatiky - vytvořit kalkulačku s cenami potravin v excelu, která musela být odkázána na konkrétní recept na internetu, proto jsem volila jednoduché jídlo.

casino casino

4. 4. 2020 14:09

cukrenka01:
No, na jednu stranu mi kanou krokodýlí slzy, že mi nebylo dáno takovou školní jídelnu zažít v reálu :-K
...ale druhak: dokážete si představit přípravu a servis tohoto jídla ve školní jídelně? ;-)

cukrenka01

4. 4. 2020 11:48

casino: Recept byl určen do školního projektu pro jídelnu. Hmotnost masa osobně doporučuji větší.

casino casino

3. 4. 2020 15:38

Než hmotnost, je u stejků důležitější tloušťka masa...
Na 4 porce by v surovinách bylo vhodnější uvést: 4 plátky (nebo lépe 4 steaky) 3 cm silné
No, určitě budou vážit více než uvedených 400g, že:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krkovička s americkými brambory

Suroviny: pečeně vepřová, brambory, olej, smetana, žampióny, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Steak s žampionovou omáčkou, americké brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKGl