Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na dvojích houbách

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 7. 2020 17:48

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 520 kJ / 841 kcal
Bílkoviny139,60 g
Tuky8,73 g
Vláknina14,24 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 311 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy37,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

24. 7. 2020 06:59

:yes::yes::yes: to musím udělat, takovou dobrotu <3 dík za recept :-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 7. 2020 08:55

Děkuji všem za rady,určitě je využiji.;-):yes:Taky jsem je měla ve sklenici s uzávěrem,ale ty potvory se tam dostaly aj tak,ale neměla jsem tam to koření.Tak už díky Vám,vím a udělám;-)

magdalenka magdalenka

21. 7. 2020 07:34

Ja sušené huby skladujem tiež v pohároch s uzáverom, na vrch dávam bobkové listy a sem tam čierne korenie. Bobkáč oddpudzuje hmyz (mole) tiež. Robím to roky, funguje to..

MamlajdaD MamlajdaD

21. 7. 2020 01:15

Simona Skolakova, hospodyně, mika59: Mám svojí jednoduchou metodu, jak skladovat sušené houby, které tak vydrží i několik let a jsou stále jako čerstvě usušené. Možná že to tak příště zkusíte: Dobře usušené houby nacpu do sklenic se šroubovacím uzávěrem, sklenice dám do trouby na rošt, víčka vedle sklenic, troubu vyhřeji na 65-70 st. C a nechám tam ty houby ještě trochu dosušit, musí chrastit. Trouba je po celou tu dobu trochu pootevřená. Celé to trvá odhadem asi 15-20 minut. Pak našroubuji víčka, pevně je utáhnu. Sklenice zchladnou, víčka se "přicucnou" a houbičky jsou jako zavařené. Moc práce navíc to není a máte jistotu, že houbičky budou vpořádku. Navíc, jejich aroma nemá kam utéct, takže jsou silně voňavé i po třech letech - vyzkoušeno na zapomenuté sklenici. Pokud jsou uloženy ve tmavé místnosti - komora, špajz - nezmění se ani po těch letech barva ("nevyšisují" - jak by řekl správný češtinář. :-O;-)) Přeji hodně houbařských úspěchů a moc vás všechny zdravím! :-K:-K:-K

hospodyne

20. 7. 2020 22:52

Simona Skolakova: :-Dúplně jsem se vyděsila, mám ještě dvě čtyřlitrovky sušených hříbků a dvě směsi a tak jsem hned běžela zkontrolovat stav. Dobrý. Mě by snad ranilo, kdyby tam bylo něco, co tam být nemá!! Já, jakmile vidím večer třepetání, dostávám záchvat. No, to víte. Uskladněné obilí se hermeticky uzavřít nedá:-D

mika59 mika59

20. 7. 2020 22:05

Simona Skolakova: No tak to je smůla...do sušených dávám celé kuličky pepře a fakt vydrží...prokládám do sklenice..moly to nemusí..a díky..:-K:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

20. 7. 2020 21:56

To musí být mňamka,bohužel já to vařit nemohu,ale ukládám si receptík,neb houby naložené mám,ale do sušených se mi dali moli,to mne hodně naštvalo,ale nevadí,snad na podzim něco nasušíme já toto udělám,jsme milovníky hub a tak věřím,že všechny tímto pokrmem potěším;-):yes:

mika59 mika59

20. 7. 2020 21:38

hospodyne: Budu ráda a doufám, že bude chutnat ..jako u nás..;-):-K:-K

hospodyne

20. 7. 2020 20:13

:-Kzbyla mi od včerejška telecí kýta, kluci žádají rýži a recept se mi velice líbí:yes::yes: Zítra podám hlášení:-K

mika59 mika59

20. 7. 2020 19:10

Eja57: Děkuji moc ;-)..bylo to dle strávniku moc dobré. Ty sušené houby chuť zvýraznily a chutnalo všem. :-K:-K

Eja57 Eja57

20. 7. 2020 19:05

Použití nakládaných houbiček v tepelné úpravě s masem může někomu připadat zvláštní, ale mám vyzkoušeno - v trochu jiném podání - dušené vepřové, houby a dokončení trochou smetany ke šlehání. Je to podle mne velmi dobré, pokud jsou dobře ochucené naložené houby, tak už to kromě osolení masa a přikápnutí trochy nálevu z hub už skoro nic nepotřebuje.
Tohle je samozřejmě vyšší level:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: plátek hovězí, cibule, česnek, houby, kapie, houby sušené, paprika sušená sladká, sádlo, hořčice, mouka hladká, pivo světlé, vývar, pepř, kmín mletý, sůl

TopRecepty.cz

Hovězí plátky na dvojích houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Qnj