Hlívové rizoto
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 8 611 kJ / 2 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,96 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 42,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 434,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2020 09:30
Eja57: děkuji za opravu ,stala se chyba , opravdu to je "dubáček" ,asi jsem se překlepla
11. 7. 2020 09:12
Eja57: Já jsem hlívu koupila asi jen 2x v marketu, kde byla již zabalená v krabičce a tam jsem si mladé plodnice vybírat nemohla. Jde také pěstovat v domácích podmínkách, ale k tomu jsem se zatím nedopracovala. Ale určitě ji nezatracuji
11. 7. 2020 07:54
Yanull, Casino...já bych hlívu rozhodně nezatracovala....chce to fakt mladé plodnice a kloboučky krájet podle mne "napříč", hlavně do "dršťkovky", ta je z hlívy úžasná, i to jako drštičky vypadá....
Ale tady se mi líbí i ten salátek by mi chutnal...( jen ehm ne dubníček ale dubáček....)
Ale tady se mi líbí i ten salátek by mi chutnal...( jen ehm ne dubníček ale dubáček....)
10. 7. 2020 19:12
Ivusa: Recept se mi líbí, dělám skoro stejně. Jen si tu hlívu dusím dále, ale nikdy jsem to nestopovala, jak dlouho. Já hlívu také krájím, a ty nožičky krájím na slabá kolečka, ono to rychleji změkne. Moc zdravím!
10. 7. 2020 19:03
Františka: On má asi každý jinou hranici , při která mu přijde nějaká poživatina houževnatější, nežli jinému člověku. Ono to bude podobné, jako s tím, že někdo má rád zeleninu "al dente" tvrdší a někdo o trochu více povařenou, i když nepřevařenou. Myslím, že to tak bude. Ale každý, kdo má houby rád, se snad s hlívou zkamarádí, i když po svém, hlíva za to určitě stojí. Moc zdravím!
10. 7. 2020 18:56
yanull: každý jak je komu libo,hlíva ústřičná je úžasná jako potravina samotná..... například do guláše a falešné držkové ...ale samozřejmě nikomu nic nenutím ...
10. 7. 2020 18:53
casino: Měla jsem mladinkou hlívu ,takřka ještě pannu,a byla chutná a hotová už po 10 minutách dušení pod pokličkou.Rizoto ,to pravé Italské,to skutečně není,ale u násna Moravě tomu rizoto říkáme,a máme ho takhle rádi ...
10. 7. 2020 18:38
jsem zmatena, hlivu mam rada a i celkem casto varim :) jako žužu mi teda neprijde :)))) ale normalne ji krajim na prouzky a nebo smazim ci pecu v celku
10. 7. 2020 16:51
casino: Podle mojí zkušenosti - hlívu kupuji jen, když má poměrně malé plodnice a je hodně světlá. To jsou podle mně známky, že je hodně mladá (to ještě není až tolik houževnatá). Plodnice - kloboučky - používám na vaření, netrhám po vlákně, ale krájím je příčně přes lupeny (přes vlákno), například v držťkové polévce to vypadá opravdu podobně jako držťky, kloboučky se dají i obalovat a smažit (pomaleji, jsou fakt moc dobré, i když méně "masité") atd. Nohy lze nakrájet na hodně slabá kolečka a přidat také do polévky, nebo do jiného pokrmu (třeba i předem tepelně upravená do rizota ). Někdo je pokrájí, suší a pak z nich dělá houbový prášek. To asi příště zkusím, hlíva voní docela pěkně "houbově". Ale s tou hodinou tepelné úpravy máte úplnou pravdu. Zdravím!
10. 7. 2020 15:49
casino: Mám stejnou zkušenost, hlívu jako žužu ne, proto ji užívám pouze jako potravinový doplněk, mletou v želatinové tobolce a mám za to, že je to po zdravotní stránce i více účinné
10. 7. 2020 15:43
"Hlívové rizoto"
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 5 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 6 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 12 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 2 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 3 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 3 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 3 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 3 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 4 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Suroviny: rýže, hlíva ústřičná, cibule, sádlo, kmín celý, paprika sušená uzená, pepř, špek
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
11 názorů