Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlívové rizoto

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 7. 2020 23:07

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie8 611 kJ / 2 058 kcal
Bílkoviny49,96 g
Tuky4,84 g
Vláknina42,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy434,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivusa Ivusa

11. 7. 2020 09:30

Eja57: děkuji za opravu ,;-);-);-)stala se chyba , opravdu to je "dubáček" ,asi jsem se překlepla :-D

yanull yanull

11. 7. 2020 09:12

Eja57: Já jsem hlívu koupila asi jen 2x v marketu, kde byla již zabalená v krabičce a tam jsem si mladé plodnice vybírat nemohla. Jde také pěstovat v domácích podmínkách, ale k tomu jsem se zatím nedopracovala. Ale určitě ji nezatracuji ;-):-K

Eja57 Eja57

11. 7. 2020 07:54

Yanull, Casino...já bych hlívu rozhodně nezatracovala....chce to fakt mladé plodnice a kloboučky krájet podle mne "napříč", hlavně do "dršťkovky", ta je z hlívy úžasná, i to jako drštičky vypadá....

Ale tady se mi líbí i ten salátek:yes: by mi chutnal...( jen ehm ne dubníček ale dubáček....)

MamlajdaD MamlajdaD

10. 7. 2020 19:12

Ivusa: Recept se mi líbí, dělám skoro stejně. :yes: Jen si tu hlívu dusím dále, ale nikdy jsem to nestopovala, jak dlouho. Já hlívu také krájím, a ty nožičky krájím na slabá kolečka, ono to rychleji změkne. ;-):-8 Moc zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

10. 7. 2020 19:03

Františka: On má asi každý jinou hranici , při která mu přijde nějaká poživatina houževnatější, nežli jinému člověku. ;-) Ono to bude podobné, jako s tím, že někdo má rád zeleninu "al dente" tvrdší a někdo o trochu více povařenou, i když nepřevařenou. Myslím, že to tak bude. Ale každý, kdo má houby rád, se snad s hlívou zkamarádí, i když po svém, hlíva za to určitě stojí. ;-):-8 Moc zdravím! :-K:-K:-K

Ivusa Ivusa

10. 7. 2020 18:56

yanull: každý jak je komu libo,hlíva ústřičná je úžasná jako potravina samotná..... například do guláše a falešné držkové ...ale samozřejmě nikomu nic nenutím ...

Ivusa Ivusa

10. 7. 2020 18:53

casino: Měla jsem mladinkou hlívu ,takřka ještě pannu,a byla chutná a hotová už po 10 minutách dušení pod pokličkou.Rizoto ,to pravé Italské,to skutečně není,ale u násna Moravě tomu rizoto říkáme,a máme ho takhle rádi ...

Frantiska Frantiska

10. 7. 2020 18:38

jsem zmatena, hlivu mam rada a i celkem casto varim :) jako žužu mi teda neprijde :)))) ale normalne ji krajim na prouzky a nebo smazim ci pecu v celku

MamlajdaD MamlajdaD

10. 7. 2020 16:51

casino: Podle mojí zkušenosti - hlívu kupuji jen, když má poměrně malé plodnice a je hodně světlá. To jsou podle mně známky, že je hodně mladá (to ještě není až tolik houževnatá). ;-) Plodnice - kloboučky - používám na vaření, netrhám po vlákně, ale krájím je příčně přes lupeny (přes vlákno), například v držťkové polévce to vypadá opravdu podobně jako držťky, kloboučky se dají i obalovat a smažit (pomaleji, jsou fakt moc dobré, i když méně "masité") atd. Nohy lze nakrájet na hodně slabá kolečka a přidat také do polévky, nebo do jiného pokrmu (třeba i předem tepelně upravená do rizota ). Někdo je pokrájí, suší a pak z nich dělá houbový prášek. To asi příště zkusím, hlíva voní docela pěkně "houbově". Ale s tou hodinou tepelné úpravy máte úplnou pravdu. ;-):-D Zdravím! :-K:-K:-K

yanull yanull

10. 7. 2020 15:49

casino: Mám stejnou zkušenost, hlívu jako žužu ne, proto ji užívám pouze jako potravinový doplněk, mletou v želatinové tobolce a mám za to, že je to po zdravotní stránce i více účinné ;-)

casino casino

10. 7. 2020 15:43

"Hlívové rizoto"
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...;-)
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že ;-):-8:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: rýže, hlíva ústřičná, cibule, sádlo, kmín celý, paprika sušená uzená, pepř, špek

TopRecepty.cz

Hlívové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A3L9