Minutová drobenka i do zásoby
Křupavá drobenka je nepostradatelnou součástí mnoha moučníků. Připravte si ji podle tohoto snadného a rychlého receptu. Koláče pak budou krásnější a buchty ještě lahodnější. Zbytek snadno zamrazíte, aby byla stále k dispozici.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 225 kJ / 4 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,75 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 617,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám záměrně více drobenky a zbytek ukládám do krabiček s víčkem a dám zamrazit. Kdykoli je po ruce, rozmrzne rychle.
Mouku můžete použít tu, na kterou jste zvyklí. Po upečení koláčů doporučuji potřít je rozpuštěným máslem (nejlépe Ghí) smíchaným s rumem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2023 21:37
Osobně dělám z poloviční dávky a i tak mi to stačí bohatě na klasický plech 28x38cm a ještě tak třetinu dávám na mrázák. Variantu se skořicí používáám jen když používám švestky.
Dovolila jsem si přidat foto ji t[už g6 tu] 6tz]d bloque h0
24. 7. 2020 07:05
17. 7. 2020 23:15
No a teď už bezpředmětné komentáře jen nechat smáznout, že
17. 7. 2020 22:57
17. 7. 2020 22:55
***
Kdysi jsem měl ruční mixer zvaný "tyčák"
Když se nástavec se sekacími noži vyměnil za úhlovou převodovku do pomala a nasadily se háky, byl to hnětač
Když se nasadily metly, byl to šlehač
No, možná v postupu stačila formulace "krátce (minutku) prošleháme" a kuchtíci by si už sami poradili - každý podle svých možností, že
Někdo v robotu s mísou že
Někdo v míse s ručním šlehačem, že
17. 7. 2020 08:42
17. 7. 2020 07:45
mika59: Bezvadný nápad pro někoho, kdo často peče, ale i pro toho, kdo se nerad "patlá" rukama v těstě. Já tak připravuji tvarohové těsto na ovocné knedlíky nebo linecké, jen se musí trochu déle hníst - drobenka se za chvíli spojí do hladšího těsta, které pak už jen kráce zpracuju na vále - a je rychle hotovo!
17. 7. 2020 07:11
16. 7. 2020 17:52
16. 7. 2020 17:29
11. 7. 2020 19:55
11. 7. 2020 19:41
mika59:
No, stran rozmanitosti češtiny se stylizujete do role Josefa Jungmanna...
...a vyšla jste z toho jako Jára Cimrman
(což mi offšem nezabrání drobenku vyzkoušet, že
11. 7. 2020 19:14
11. 7. 2020 18:23
10. 7. 2020 19:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 14 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 7 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 8 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 10 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat drobenku? Když jí připravíme více naráz, příští pečení bude o to rychlejší. Poradíme, jak ji uložit
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka
Poděkování autorům receptů za rok 2020
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice
Minutová drobenka i do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrW1
23 názorů