Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudink s příchutí černého bezu

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 6. 2020 21:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 557 kJ / 372 kcal
Bílkoviny17,16 g
Tuky7,62 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy58,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Bezový odvar lze zmrazit a podle chuti uvařit bezový pudink třeba na vánoce

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

9. 6. 2022 15:53

Někomu kosmatice smrdí:-8 já bych se po ní utlouk...:-K
Snažím se vařit ze sezonních surovin, tak už výluh necpu do mrazáku :-(
Předefčírem jsem si pochutnal po prvé, dnes navařeno ze dvou pudinků:-)
Nad polovinou porcí jsem zlomil citronovou kůru :yes: a nad receptem pro letošek hůl; škoda, že u nás už kozičky odkvétají...;-(

Marie Svarcova Marie Svarcova

31. 5. 2022 09:03

:-):yes:recept se mi líbí (pro mne voňavé dost):-K

tejaja tejaja

5. 6. 2020 11:36

casino: Použila som prvý, ktorý mi padol pod ruku: Dr. Oetker. Vyskúšam s iným. ;-)

casino casino

5. 6. 2020 10:37

tejaja:
Jj, to by mohlo být ono:-)
Použil jsem jakýsi levný, neznačkový pudink který používám na pečení...
...akorát mě překvapilo, že ve složení je uvedený kukuřičný a ne násobně levnější bramborový škrob... :-O

tejaja tejaja

5. 6. 2020 07:22

casino: Napadlo ma, že to mohlo byť aj iným druhom pudingu (iný výrobca), ktorý bol v mojom prípade viac aromatizovaný a prebil vôňu a chuť bazy. Vyskúšam s iným pudingom.;-)

casino casino

4. 6. 2020 21:57

tejaja:
Zajímavé...
Možná tuto specifickou vůni vnímáme rozdílně... :-)
Opravdu jsem mléko aromatizoval pouze třemi květy a povařil krátce (odhadem pouze 3 minuty) a přišlo nám to tak akorát
No, je to zajímavé, že :-K
Děkuji za fotečku:yes:

tejaja tejaja

4. 6. 2020 19:33

Nedalo mi to, vyrazila som po bazu. Žiadne pranie sa nekonalo (súhlasím s hospodyne). Mimochodom, toto platí aj pre púpavové medy a pod., to najhodnotnejšie, čo kvety majú, teda peľ, sa spláchne preč.
Varila som asi 7-8 min, možno som mala dlhšie. Jemnučkú príchuť bolo cítiť, ale veľmi málo. Po varení v mlieku bolo cítiť aj chuť aj vôňu, ale po pridaní pudingu sa to zjemnilo. Ak by som robila druhý raz, pridám viac kvetu a dlhšie možno povarila. V každom prípade je to zmena. ;-)

hospodyne

3. 6. 2020 22:15

já bych bez neprala, vypláchla bych si voňavý nektar.Případné živočichy bych přecedila.:-*

casino casino

3. 6. 2020 21:20

Sambucus nigra?
Někde začíná kvést, někde je v plném květu, někde odkvétá...
No, nejvyšší čas odzkoušet, že :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: pudink vanilkový, mléko, cukr, květy černého bezu,

TopRecepty.cz

Pudink s příchutí černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nwoY