Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošská libečková česnečka - opiška

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 5. 2020 14:09

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 642 kJ / 631 kcal
Bílkoviny21,60 g
Tuky17,02 g
Vláknina43,70 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,00 g
Sacharidy91,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: KOPRA - Mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

12. 5. 2022 10:39

Výborný nápad! Vždycky jsem dělala oukrop z vody z bramborů. Už byla slaná a s kmínem pár bramborů jsem tam nechala, česnek a nasekané bylinky po vypnutí. A nezbytné krutonky z opečeného chleba. Naše maminka nám k tomu dávala brambory omaštěné sádlem i se škvarky a smíchané s cibulovou natí. Dělala nám jednoduché teplé večeře a bylo to prima.

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 5. 2022 07:40

:-)<3:yes: do česnečky libeček dávám ale kopřivy nikde nemám ani kupodivu na vedlejší zahrádce, která je zaplevelená nerostou, ;-) Miládko líbí se mi jak si každá přidá něco podle svého a uvaří jinou polévku . Foto jako vždy nádherné :yes::yes::-K

EvaSk

18. 5. 2020 07:50

cathleen: Z dětství znám tuto rostlinu pod názvem vopich. Jinak se jí tady v Podkrkonoší neříkalo.

mika59 mika59

15. 5. 2020 12:57

zizala: Děkuji za fotku..:-K:-K

zizala zizala (moderátorka)

15. 5. 2020 12:10

Už jsem ji kdysi vařila, přidávala jsem brambory. Musím zopakovat. Díky za připomenutí :yes:

mika59 mika59

15. 5. 2020 10:34

cathleen: Děkuji :-K:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

15. 5. 2020 08:59

Tohle polévku (nebo jí hodně podobnou) jsem potkala kdysi v knize J. Marholda - Krkonošská kuchařka. Tam ji tuším nazývali vopich, vopichová polévka :-) Moc pěkná, Milado :yes:

Dajda Dajda

15. 5. 2020 08:41

Já bych tu česnečku udělala z vody, v níž se ty brambory vařily, přinejmenším ty rané. ;-)

maris maris

14. 5. 2020 18:51

Anna Kocikova: a já zase ráda dávám kroupy, které mám pořád uvařené a naporcované v mrazáku, je to rychlovka, minulý týden jsem ji dělala a dala ještě medvědí česnek:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 5. 2020 18:47

Miladko,vypadá moc hezky:-KJestli chceš příště přidat brambory,tak vyzkoušej bramborkaši,nebo jen šťouchané(z předešlého dne)je to moc fajn.Já pak do toho ještě zavařují rozšlehané vejce.

yanull yanull

14. 5. 2020 17:22

MamlajdaD: Mika59: Já dělám podobnou, říkám jí fofrčesnečka. Do varné konvice dám vodu, do kastrolku kmín, majoránku, zaliji horkou vodou, do ní rozklepnu vajíčko, to nejprve rozšlehám trochu vidličkou a přidám utřený česnek se solí, tím vůbec nešetřím a nakonec nakrájenou pažitku. S opečeným chlebem na sádle nemá chybu ;-)

mika59 mika59

14. 5. 2020 17:16

MamlajdaD: Je rychlá, jednoduchá a dobrá. Přidala jsem více česneku a příště přidám brambory, bude sytější..a děkuji..:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

14. 5. 2020 15:08

Tuhle polévku zkusím až budu v časové tísni, zatím to vždy byla česnečka. ;-):-8 Jen ten libeček kdyby rostl rychleji (letošní výsev do květináče). :-O;-) Ono ze sušeného by to asi nebylo to pravé. :-(;-) Přeji hodně zdraví! :-K:-K:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, kopřivy, libeček, sádlo, česnek, sůl, chléb

TopRecepty.cz

Krkonošská libečková česnečka - opiška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqMx