Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 412 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,51 g |
Tuky | 46,42 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,38 g |
Sacharidy | 30,53 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 9. 2020 16:16
Veronika.Hrozna: Veroniko, to je moc fajn, že jsi recept zopákla, mám z toho kopec radosti! Moc velkou radost! A děkuji za zprávu!
Ale zároveň ve mně hlodá takový neposeda červíček, nutí mně, abych sem občas přidala nějaký další recept na divočinu, pernatou i čtyřnohou. No možná to zkusím. Třeba se ti některý recept bude hodit.
Ale zároveň ve mně hlodá takový neposeda červíček, nutí mně, abych sem občas přidala nějaký další recept na divočinu, pernatou i čtyřnohou. No možná to zkusím. Třeba se ti některý recept bude hodit.
19. 9. 2020 09:59
MamlajdaD: Dnes bude zase k obědu, už se peče.
26. 12. 2019 21:56
Veronika.Hrozna:
26. 12. 2019 21:05
MamlajdaD: Manzel si moc a moc chvalil. Te majoranky bylo mezi prsty, jen spetka
26. 12. 2019 20:57
Veronika.Hrozná: Jsem nadšená z té tvojí zprávy a moc ti děkuji za opakované vyzkoušení a za novou variaci pokrmu! Jseš opravdu moc šikovná Udělala jsi mi radost, ještě jednou dík! Posílám hezký vánoční pozdrav!
26. 12. 2019 20:32
No mohu konstatovat, že dneska jsem dělala podruhé a bez vína, taky fantastické. Žampiony jsem hezky opekla do červena na cibulce, přidala hromadu petrželové natě, přidala špetku majoránu do hřibků, zalila smetanou ! Pokrm bohů!
29. 11. 2019 13:35
Dne jsme ho obědvali je fantaistický, jak se v tom máslovém, hříbkovém sósu proležel od včera. Určitě jsem nedělala naposledy! A ti co recept obrblali, mohou jen litovat !
29. 11. 2019 09:59
hospodyne: Máš nějaký recept, jak děláš polévku? Nový chutný a jednoduchý recept , by se hodil !
29. 11. 2019 09:55
hospodyne: Já je vařím v bujonu, ne ve vodě! Má to zcela prozaický důvod, jelikož tam je hodně strouhanky, tak se mi ta bažantí polévečka zkalí !
28. 11. 2019 23:29
Veronika.Hrozna: při svém věku a odjakživa v rodině s nejméně ! třemi až pěti myslivci jsem i bažantí polévku vařila Akorát knedlíčky do ní nevařím ve vodě. No fakt - nejdřív dědeček, otec a dva strýcové, to jsme bydleli v hospodářství spolu, pak se to různě ženilo, vdávalo, myslivci odcházeli, přicházeli no a teď manžel, syn i zeť. Co jsme se jen remízků navysazovali, aby nám je JZD vytrhalo, sotva vzrostly, chlapi miliony hodin brigád v honitbách ....a pořád.
Pochopí jen ten, co o myslivosti něco ví, že to není jen vraždění, jak se často prezentuje
Pochopí jen ten, co o myslivosti něco ví, že to není jen vraždění, jak se často prezentuje
28. 11. 2019 22:38
Veronika.Hrozna: Tak to je parádní recept, moc bych si dala říct a uvařila, ale kde vzít bažantí slepičku (autem už nejezdím ) Tak jedině až budou bažanti padat z oblaků ! To by byla docela příjemná vánoční nadílka. Ale člověk nikdy neví, kdy se na něj usměje alespoň malé štěstíčko. Pořád jsem si naříkala, že nemám lesní houby, no nakonec jsem alespoň misku hub dostala a nevěděla jsem, co si z nich dřív uvařit. Tak teď si budu tak úsilovně přát bažanta! Jo a ten tvůj polévkový recept sem dej v plné parádě, tady u jiného receptu zapadne a to by bylo škoda, je to fakt moc pěkný recept! Zdravím!
28. 11. 2019 22:29
MamlajdaD: Bažanta zbavím peří nasucho, vykuchám umyju. Osuším a zabalím do čisté utěrky s ní do pytlíku a do lednice. Každý den zkontroluju a vyměním utěrku. Tak za tři dny je uleželý , ale záleží od věku, pokud je to kohout s ostruhami na pařátech, tak ten tam leží i týden.
28. 11. 2019 22:18
MamlajdaD: Játra rozmixuju v mlýnku úplně do kaše, když nemám víc bažantů tak tam přihodím i kuřecí 1-2- 3 kousky.
Ty bažantí játra mají výbornou chuť a ochutí i ty kuřecí. Spolu s játry rozmixuju i malinkou cibulku a česnek , toho si dej jak jste zvyklí. Dám do mísy měkké máslo, na něj nasypu strouhanku přidám majorán, malé vajíčko a pepř se solí , tolik kolik máš ve zvyku a játra. Promíchám, aby z toho byla hustější kaše . Nechám půl hodiny odstát. Uválím kuličky průměr 15 mm a vařím zvlášť ve vodě s Natur Podravkou asi deset minut. Dají se výborně mrazit, takže mohou být použity později.
Polévka klasika slípka vcelku opéct na troše sádla , zelenina hodně a Natur Podravka 2 lžíce , polévková lžíce promnutého tymiánu /nejlepší je z vlastní zahrady/ koupený i trošku víc a 4-5 kuliček jalovce a celý pepř jak si zvyklá. Po uvaření oberu maso, vyberu zeleninu,
přecedím.Do hrnce dám zpátky maso i zeleninu a přisypu ještě tymián aspoň dvě ČL a znovu 3 minuty provařím. Budeš spokojena, je to velice chutná polévka. Hospodyně si doufám přečte !
Ty bažantí játra mají výbornou chuť a ochutí i ty kuřecí. Spolu s játry rozmixuju i malinkou cibulku a česnek , toho si dej jak jste zvyklí. Dám do mísy měkké máslo, na něj nasypu strouhanku přidám majorán, malé vajíčko a pepř se solí , tolik kolik máš ve zvyku a játra. Promíchám, aby z toho byla hustější kaše . Nechám půl hodiny odstát. Uválím kuličky průměr 15 mm a vařím zvlášť ve vodě s Natur Podravkou asi deset minut. Dají se výborně mrazit, takže mohou být použity později.
Polévka klasika slípka vcelku opéct na troše sádla , zelenina hodně a Natur Podravka 2 lžíce , polévková lžíce promnutého tymiánu /nejlepší je z vlastní zahrady/ koupený i trošku víc a 4-5 kuliček jalovce a celý pepř jak si zvyklá. Po uvaření oberu maso, vyberu zeleninu,
přecedím.Do hrnce dám zpátky maso i zeleninu a přisypu ještě tymián aspoň dvě ČL a znovu 3 minuty provařím. Budeš spokojena, je to velice chutná polévka. Hospodyně si doufám přečte !
28. 11. 2019 21:57
Veronika.Hrozna: Taky mám recept na bažantí polévku, respektive na vývar (ale bez knedlíčků, zavářku si musí každý dodat podle svého)! Ale s těmi knedlíčky to musí být dobré, kořeníš je jako z vepřových jater, nebo dáváš jiné koření?
BAŽANTÍ VÝVAR
Kosti z 1-2 bažantů (podle velikosti), kořenová zelenina, cibule, polévkové a divoké koření, sůl, sherry.
Nejprve bažanta vykostíme a kosti dáme do vařící vody. Přidáme zeleninu, koření, cibuli a špetku soli. Na vaření budeme potřebovat ještě více času než na paštiku či jiné pokrmy, musíme počítat s tím, že vývar je nutné "táhnout" asi pět hodin. Pak vše scedíme přes jemné síto a lněný propláchnutý hadřík. Zbytky masa z kostí obereme a spolu se zeleninou nakrájíme na malé kostičky. Vývar dochutíme polévkovým kořením, solí a těsně před podáváním zakápneme několika kapkami sherry a přidáme vařené domácí nudle. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
BAŽANTÍ VÝVAR
Kosti z 1-2 bažantů (podle velikosti), kořenová zelenina, cibule, polévkové a divoké koření, sůl, sherry.
Nejprve bažanta vykostíme a kosti dáme do vařící vody. Přidáme zeleninu, koření, cibuli a špetku soli. Na vaření budeme potřebovat ještě více času než na paštiku či jiné pokrmy, musíme počítat s tím, že vývar je nutné "táhnout" asi pět hodin. Pak vše scedíme přes jemné síto a lněný propláchnutý hadřík. Zbytky masa z kostí obereme a spolu se zeleninou nakrájíme na malé kostičky. Vývar dochutíme polévkovým kořením, solí a těsně před podáváním zakápneme několika kapkami sherry a přidáme vařené domácí nudle. Ozdobíme nasekanou petrželkou.
28. 11. 2019 21:48
hospodyně: Pořád se musím smát tomu tvému "lovu beze zbraně"! Možná jsi jí měla nechat asi pár dní někde v chladu vyvěšenou, snad by ta stresová ztuhlost povolila, tak jako povolí ta běžná ztuhlost? Ale co já do toho mluvím, když jsi na tuhle "drůbež" odbornice? Věřím, že recept snadno zvládneš, jsi opravdu hospodyně se spoustou zkušeností. Tak ať se daří, držím všechny palce, aby vám to doma chutnalo a napiš, jestli u tebe recept taky uspěl! Moc zdravím!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 12 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 minutami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 8 minutami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 23 minutami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
malami uvařila před 1 hodinou
Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami
childa uvařila před 2 hodinami
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 2 hodinami
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: bažant jako minutka nejlepší recepty na bažanta zajíci viseli jak se dělá bažant na cinu
Suroviny: bažant, sůl, pepř, mouka, máslo, cibule, houby, víno bílé, smetana, sýr
Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX9n
61 názorů