Kuřecí jízda
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 229 kJ / 2 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,28 g |
Tuky | 213,51 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 49,43 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 5. 2020 07:51
Koupil jsem himalájskou sůl a udělám si vlastní solanku. Možná s nějakým přívlastkem, třeba česneku, libečku a pod., babička měla sklenici nastrouhané zeleniny se solí. S ohledem na zdražování se mrknu jak se to dělá a nasolím pár sklenic do foroty...
25. 5. 2020 07:46
Veronika.Hrozna: To je úžasný nápad, jako chlap jsem se s tím na jízdárně moc nezdržoval, ale toto zkusím doma s cibulkou si pohrát, děkuji za inspiraci
25. 5. 2020 07:44
Veronika.Hrozna:
21. 5. 2020 12:22
Bylo to velmi dobre. Potrebuje po upeceni hodinku odlezet.
21. 5. 2020 10:15
Chlebajez: O jídle se neironizuje, jen se papá! Právě ho dělám a uvidíme! Udělala jsem malou změnu, cibulku jsem opekla na másle a teď jsem, 3/4 přidala ke kuřeti. Zbylou čtvrtinu přidám těsně před dopečením, aby to nebylo vše rozblemcané. Případně ještě na zbylou cibulku, nasypu trošíčku hladké mouky , opeču a přidám ke kuřeti nakonec, jako zahuštění omajdy. Ale ne moc, jen lehce zahustím.
28. 4. 2020 19:39
Dajda: stačí hrnec s kilem soli na to kuře a šup s tím do trouby... ověřený recept
6. 3. 2020 16:15
Chlebajez: Myslím, že v nabídce obchodů jsou i dochucovadla poněkud méně jedovatého obsahu. A kdo chce dochutí domácím vývarem !Myslím, že v dnešní době nacpaných mrazáků, se kousek místa na pár domácích vývarů, ještě najde.
6. 3. 2020 16:09
Chlebajez: Ale to já ne, ta zkušená byla moje tchýně, příteli. Já a zkušená
6. 3. 2020 07:42
Chlebajez: Souhlasím. Nicméně v řadě případů se bez vývaru, a tudíž bez kostičky obejdete, jako například při pečení kuřete. A co se týče kečupu, tak ten rozhodně nezavrhuju - jen je potřeba koupit si ten kvalitnější a necpat ho všude!
6. 3. 2020 07:36
yanull: Za zkoušku s česnekem nic nedáte, ale nač objevovat již známé. V receptu není a na chuť by mohl mít negativní vliv v kombinaci s máslem, jak zde již v komentáři uvedla zkušenější kuchařka...
6. 3. 2020 07:33
Dajda: Ano máte pravdu. Stačí podlívat a dostatečně osolit...Podlévání si hlídá každý sám tak, aby zbyl výpek na přelití přílohy.
6. 3. 2020 07:31
Veronika.Hrozna: Děkuji za názor a pochopení. Pokud není odpověď v ironické poloze. V kolekci připravovaných receptů připravovaných ke knižnímu vydání s názvem VAŔÍME PRO DVA, se koncentráty používají běžně. Je na každém, aby si zvolil a neremcal, že je kečup a masox "svinstvo". To víme asi všichni. Zrovna tak jako vegety a podobná dochucovadla. Víte prd co vám nasypou do konzerv, ba i do syrového masa aby drželo pohromadě.
Kdo to někdy zkusil pro dva uvařit zjistil, že to moc nejde. Že to jaksi není ono. No bodejť, když nevyvařím kilo hovězího s morkovými kostmi, nebo žebrem, je to voda s mastným okem. Proto si u malých porcí někdy pomůžeme buď koncentrátem vlastním, nebo z továrny. Viz třeba sardelka, nebo masox či bujon v kostkách
Kdo to někdy zkusil pro dva uvařit zjistil, že to moc nejde. Že to jaksi není ono. No bodejť, když nevyvařím kilo hovězího s morkovými kostmi, nebo žebrem, je to voda s mastným okem. Proto si u malých porcí někdy pomůžeme buď koncentrátem vlastním, nebo z továrny. Viz třeba sardelka, nebo masox či bujon v kostkách
6. 3. 2020 07:23
Veronika.Hrozna: Naprosto správně! Pozor, v receptu žádný česnek není!!! Vskutku je to tady zábava. Česnekové recepty VAŘÍM PRO DVA připravuji ve své redakci. Další pokračování bude Vaříme v dílně, jednoduchá jídla pro chlapy co nemají čas stát u plotny.
Ale admin smazal dva moje přidané recepty, tak zde zvažuji kreativní účast. To jako že se na to tady vykašlu.
Ale admin smazal dva moje přidané recepty, tak zde zvažuji kreativní účast. To jako že se na to tady vykašlu.
6. 3. 2020 07:18
Dajda: Ale věřil, stehno ze zajíce na ohni v přírodě je také úžasné...
6. 3. 2020 07:16
casino: Prču si autor nedělá, ale netušil, že se zde jedná o strávní normy ! Přihodil jsem vlastní starý nápad, který jsem před lety publikoval jinde, že se kradou recepty je normální, jeden opisuje od druhého a vydávají to za originál. Recept je námětový se základním obsahem pro čtenáře s invencí a základní zkušeností ve vaření. Když se mi něco někde pálí, tak taky stáhnu plyn a přidám vodu...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 30 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 37 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 41 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 46 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 49 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí paličky jíme jinak
Suroviny: paličky kuřecí, máslo, cibule, sůl, paprika sušená sladká, vývar
Kuřecí jízda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P4Ol
27 názorů