Velikonoční beránci a pusinky
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by neměl na svátečním stole chybět. Klasické piškotové těsto dostane podobu beránka díky formě tomu určené. Dozdobit jej pak můžeme třeba bílkovým sněhem, který bude jeho jemným rounem.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 22 878 kJ / 5 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,21 g |
Tuky | 175,52 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,48 g |
Sacharidy | 877,64 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ze zbylého sněhového těsta můžeme nastříkat na plech pusinky, vložíme do předehřáté trouby/ 120 stupňů. Po krátkem zapečení snížíme teplotu na 80 stupňů a sušíme 1-3 hod.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 9 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 14 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 58 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno vymazat a vysypat formu na beránka. Video předvede názorný postup
Velikonoční jidáše: Sladké kynuté pečivo je krásně vláčné, voní medem a mělo by se jíst ještě horké na Zelený čtvrtek ráno
Jak vmíchat bílkový sníh do těsta. Při správném postupu budou moučníky krásně nadýchané
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční beránek recept recept velikonoční beránek beránek s pusinky
Suroviny: vejce, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, mléko, prášek do pečiva, sůl, bílek, ocet, cukr moučkový
Velikonoční beránci a pusinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZjBR
0 názorů