Knedlíky - blbouny s klevelou
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 8 709 kJ / 2 082 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,87 g |
Tuky | 24,63 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 298 mg |
Sodík | 210 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 382,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept dostala maminka od své maminky a teď ho mám po mamince já. Těsto se může dělat v domácí pekárně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2019 12:45
Bibinka: já znám taky klevelu/kleveru jen jako rozvařené ovoce ( švestky, hrušky, jablka...) s cukrem a dochucené ( rum, skořice), na polití blbounů, ale třeba lívanců a tak...
5. 11. 2019 12:28
casino: Co se Ti na tom nelíbí? Tak se to dělalo u nás vždycky a jsem také z Jižních Čech jako Janja
5. 11. 2019 10:53
"Knedlíky-blbouni s klevelou"
Klevela - máslo, mléko, škrob?
Klevela - máslo, mléko, škrob?
5. 11. 2019 10:22
Chystám se dělat kynuté knedlíky po mnoha letech...hlídám vnoučka a jeho maminka je celiak. Mám zmrazené borůvky a proto budou bez náplně, jen polité "žahourem". Tak se říká v jižních Čechách rozvaru, který je uveden v receptu, ale je jenom z borůvek. Často jsme ho v létě mívali na lívancích. To, čemu říká autorka klevela, dělávala maminka jenom ze švestek (bez škrobu a másla i mléka) a podstatné bylo přidání rumu. Alkohol se vypařil, ale ta vůně zůstala . Přidávala se hlavně na ty lívance. Já jsem ji od té doby neměla (ani nikdy nevařila) , což v sezóně švestek určitě napravím. A "nahlásím", jak se mi blbouni povedly
23. 6. 2015 17:53
Jana Remkova:ˇJani, to víš, že nevadí, naopak a fotka je krásná
23. 6. 2015 11:22
Jani, přidám ti foto, nevadí??
16. 6. 2013 15:51
Zítra budou k obědu, jen místo meruňek budou všude borůvky
18. 1. 2012 22:16
bohdana:Bohdanko, ty jsi je dělala, my jsme je měli zrovna dneska k obědu-to je náhodička
18. 1. 2012 21:17
Jsou moc dobre
12. 1. 2012 18:03
Helinca:Helinco klidně použij mražené a můžeš ho nechat chvíli povolit a borůvky, ty budou povolený rychle
Jinak tě vítám v Topkové rodině jako nového člena a přeju ti, aby se ti tu líbilo
Jinak tě vítám v Topkové rodině jako nového člena a přeju ti, aby se ti tu líbilo
12. 1. 2012 14:39
Zdravím, má někdo zkušenosti s mraženým ovocem? Těsto jsem zadělala, ráda bych použila mražené borůvky - dá se to? Prosím o radu, jakou kdo máte zkušenost. HŠ
23. 6. 2010 09:28
Já jsem měla slovo klevela spojené jen se švestkami, to dělala babička. Tahle z drobného ovoce musí být taky moc dobrá
23. 6. 2010 09:16
Bibinko těsto dělám úplně stejně, ale tu klevelu to musím zkusit,asi hned v pátekSlovo klevela slyším poprvé, kdybyych nečetla recept asi bych nevěděla co to jePosílám bodík
25. 7. 2009 12:27
Já jsem tady včera dumala, kdo to nazýval, ty knedle myslím, těmi blbouny!
24. 7. 2009 21:11
Jééé Doogo, našich 8 pidi taky měli Pavlova a snědli celej ten 1 velkej blboun. Já teda sladký nemusím, ale tohle byla fakt bomba. Díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 9 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 18 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 58 minutami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 1 hodinou
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Další recepty
Tématické fráze: klevenda ovocné kynuté knedlíky blbouni blbouni klevela blbouny hrušková klevela kynuté knedlíky blbouni borůvková klevela blbouni recept recept na blbouny sladke kynute knedliky jahodová klevela jahodový blbouni co je klevenda kynuté knedlíky - blbouny kynuté knedlíky v domácí pekárně blboun kynuté knedlíky s klevelou plněné kynuté knedlíky kynutý blbouni
Suroviny: mouka hrubá, droždí, vejce, mléko, cukr, sůl, meruňky, máslo, mléko, cukr, skořice, škrob, voda, borůvky, maliny
Knedlíky - blbouny s klevelou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jqRz
17 názorů