Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hajducké zelí s noky - maďarský recept

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 9. 2019 13:47

Suroviny

Porce: 4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 446 kJ / 3 214 kcal
Bílkoviny131,36 g
Tuky171,43 g
Vláknina36,05 g
Cholesterol 575 mg
Sodík 9,84 g
Sůl23,71 g
Sacharidy269,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K tomuto pokrmu se může podávat i jiná příloha, např. brambory, a je to dobré i jenom s chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

3. 9. 2019 17:32

MamlajdaD: čo ti môžem už ja radiť...Imriško ti určite veľa vecí uvaril alebo poradil...ja som len laik. Zdravím a pekný zvyšok dňa želám!

MamlajdaD MamlajdaD

3. 9. 2019 17:05

magdalenka: Jen zavzpomínej na dobroty, sem tam jsem některou i vařila, no na červené omáčky byl mistr můj muž Imra, on byl vyučený kuchař, i když to řemeslo nedělal. Tak sem tam o tom něco vím, ale to ještě neznamená, že si nenechám poradit, naopak, ta tvoje rada mi udělala radost. A z uzeného kolena dělám maďarskou zelňačku, to je dobrota! A maďarský zelný list, navíc s kouskem uzeného a klobáskou navíc, to je dobrota! Ale ta porce je hodně vydatná. Maďarský tažený štrůdl - nejznámější je s tvarohovou náplní, mňam... a tak by jsme si mohly notovat a nebylo by konce. Na halászlé se brzy chystám, taky ho miluji. Jednou jsem někde četla, že je to třetí nejlepší polévka v Evropě (dřív se říkalo "na světě"). První je prý francouzká cibulačka, druhá italská minestrone a třetí maďarská halászlé. Tak už toho raději nechám;-):-D:-D Měj se moc hezky a zase se ozvi:yes::-K:-K

magdalenka magdalenka

3. 9. 2019 16:38

MamlajdaD: ja nie som nejaký odborník, ale aj s manželom milujeme hlavne maďarskú a českú kuchyňu. Teda tú klasickú. U Maďarov si dávame najčastejšie gulášovú, fazuľovú s údeným kolenom - obyčajne korunujú obidve kyslou smotanou a v polievke sú aj halušky = nokedli, mám rada halászlé, paprikáše, pörkölty, skvelé plnené papriky, plnené kapustné listy, omáčky, pečú výborné ťahané štrúdle, smažia lángoše, v cukrárni si kúpim Somlói galušky alebo Dobošku, či gaštanové pyré so šľahačkou...ale poznajú aj slivkové knedlíky = gombóc, robia zo zemiakového cesta, pečú aj trdelníky...tvarohové rezance omastia vytopenou slaninou, alebo oškvarkami a štedro pokvapkajú kyslou smotanou... neprekonateľné sú ich pagáče, vyrábajú skvelé údené klobásy (csabai alebo gyulai ) alebo Pick trvanlivá saláma dobyla svet.
Trochu plevelím, ale možno to niekoho zaujme. :-8

MamlajdaD MamlajdaD

3. 9. 2019 15:56

magdalenka: já tvoje zkušenosti nemám, i když maďarskou kuchyni miluji, a dokonce i dávno před tím, než jsem poznala mého druhého muže Imru. Koupila jsem si někdy v šedesátých létech knihu Maďarská kuchařka, ale jak se u nás říká, co nechceš mít, tak půjč. No půjčila jsem a nemám.;-( Ale s tou zakysankou máš úplnou pravdu a jsem ti moc vděčná, že jsi mi to napsala.;-):-8 A že jde k tomu jako příloha podávat i brambor, to jsem tam ale taky mohla připsat, abysi každý vybral podle svého. Recept zatím není schválený, moderátorky asi mají plno práce, tak to tam ještě písnu. :-D Moc díky a zdravím!:-K

magdalenka magdalenka

3. 9. 2019 15:20

MamlajdaD: Veď to nemusí byť podľa mojich predstáv. Ja len predávam svoje skúsenosti, že Maďari kyslú smotanu dávajú do jedla veľmi radi. Mimochodom, v obchodoch predávajú viac druhov, je krásna, hustá a vôbec nie kyslá a vôbec nie drahá. ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

3. 9. 2019 14:55

magdalenka: Opravila jsem, přečti a zkontroluj, jesti jsem to napsala podle tvých představ?;-):-D Ahojky!:yes::-K

MamlajdaD MamlajdaD

3. 9. 2019 14:49

magdalenka: Děkuji za pěkný komentář. :-8 No když myslíš, že by tam měla být ta zakysanka, tak já jí tam ráda připíšu. ;-) Myslím, že na tom navrch bude kralovat, až se budou sliny sbírat!:-D Díky a moc zdravím!:-K:-K

magdalenka magdalenka

3. 9. 2019 14:14

"Hajdúkáposzta" - maďarská klasika, má viacero obmien, niekto varí len s údenou klobásou, údenou slaninou, niekto pridá aj čerstvé bravčové mäso, okrem údeného. Ochutnala som viackrát v Maďarsku, vždy sa podávala s kyslou smotanou - Maďari ju proste milujú. Halušky ako príloha k tomuto jedlu sú zvláštne, ale prečo nie? Mne to chutí s chlebom, videla som podávať aj s varenými zemiakmi. Vždy je to však skvelé jedlo.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hajdůcké zelí noky z kysaného zelí hlavkove zeli s noky maďarské nočky maďarské brambory a s noky kolik kysaného zelí na 1 porci zeli s noky

Suroviny: bůček uzený, klobása debrecínská, zelí kysané, sádlo, cibule, zelenina kořenová, paprika sušená sladká, sůl, smetana zakysaná, vejce, mouka polohrubá, voda, sůl

TopRecepty.cz

Hajducké zelí s noky - maďarský recept

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j3jY