Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácené řízky z bůčku

Řízky můžeme připravit z různých druhů masa. Vyzkoušejte je připravit třeba i z bůčku. Jsou na chuti velmi jemné, ale zároveň, díky tučnější části, zůstávají dokonale šťavnaté. Hlavně je nezapomeňte dopředu naložit.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

22. 8. 2019 21:14

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

množství podle počtu porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nikdy jsem nevěřila, že i když je maso vepřové, může různě chutnat. Myslím řízky z krkovice a bůčku. Ty bůčkové mají jemnější chuť...teda podle mne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 12. 2023 10:10

:-)<3:yes::yes: skvělé - řízky z bůčku jsme dělávali když ještě stál 20 Kč /1 kg a už se na ně skoro zapomnělo, je dobré ty staré recepty připomínat, díky za to :-K

mika59 mika59

27. 6. 2023 15:57

magdalenka: To mám radost, taky nám chutná. Děkuji za vyzkoušení a pěknou fotku:-K:-K:-K

magdalenka magdalenka

27. 6. 2023 15:33

Chválim! Bola to u nás premiéra, nikdy som nesmažila rezne z bôčika, akosi som mala rešpekt alebo nejakú nedôveru. Mäso s olejom (naozaj krásne chudé) som nechala odležať cez noc, smažila som pomaly. Veľmi jemné a chutné. Prikladám foto ako dôkaz, ďakujem za recept a zdravím!

Vlaciha

10. 6. 2021 10:54

Krkovicku zboznuji na vsechny zpusoby- jsm msnej dedek, preji hezky den.:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 8. 2019 21:15

Miladko,obrácené řízky máme moc rádi:-Qdělala jsem je už i z kuřecího i krůtího masa,ale z bůčku by mě to nenapadlo:-8Z toho máme rádi klasiku v trojobalu:yes:Díky za fajn recept:-K:-)

MamlajdaD MamlajdaD

23. 8. 2019 15:54

Simona Skolakova: Kdysi, když jsme ještě měli zahradu a možnost grilovat, tak jsem takhle podobně nakládala naklepané plátky bůčku (jasně, že bez trojobalu;-)), jen nějaké koření, citr. šťáva a olej, síla plátku stejná, jako bych krájela řízky. Když se zkazilo počasí, tak jsem maso opékala doma, buď na pánvičce nebo v troubě pod grilem. Ale díky naložení maso zkřehlo a nebylo tvrdé. Tak tohle - naložené spíše přes noc - by snad také mělo změknout, asi to chce opravdu pozvolnější propékání. :-8:yes: Tolik moje zkušenost. ;-) Myslím, že tento recept v trojobalu si žádá hodně libový bůček (doma říkáme z legrace "light bůček":-D). Zdravím!:-K

MamlajdaD MamlajdaD

23. 8. 2019 15:37

Bůček mám ráda, má svojí specifickou chuť. Před časem jsem zkusila nějaké řízky z bůčku a vůbec mne nenadchly, nechutnaly mi. :-( Jaký to byl recept si nepamatuji.) Ale ještě jim na základě tohoto receptu dám jednu šanci a zkusím. ;-):-8 Ale asi je opravdu nechám odležet přes noc, aby maso zkřehlo;-):-D Určitě budou dobré, když jsou od takové renomované kuchařky jakou je mika59!;-):-D Nebude to hned, ale až přijdou na řadu, tak sem výsledek napíšu. ;-):-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

22. 8. 2019 22:00

Já jsem si vždy myslela,že z bůčku řízky musí být tvrdý,nikdy jsem neměla odvahu to zkusit,ale jak vidno lze to;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: obrácené řízky obrácený řízek recepty z bůčku obrácené řízky z krkovice řízek z bůčku rizky z bucku obrácený bůček obrácené bůčkové řízky obraceny rizek z bucku vepřové řízky z bučku obrácený řízky z bůčku obracene smazene na řízky obraceny trojobalu smažené řízky v obráceném v trojobalu

Suroviny: bůček, česnek sušený, olej, sůl, pepř mletý, vejce, hořčice, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Obrácené řízky z bůčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w1YJ