Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaná cuketa s koprem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 8. 2019 17:24

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 624 kJ / 388 kcal
Bílkoviny5,42 g
Tuky33,27 g
Vláknina4,30 g
Cholesterol 101 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy15,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirace ve starých kuchařkách, kde se připravoval hlavně zadělávaný květák nebo kedlubny.

Cuketky jsem tepelně zpracovala jen velmi krátce, jinak by byly moc měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

5. 8. 2019 11:42

bofinka: děkuji za zajímavý komentář ;-):-) a mám radost, že se Ti to líbí:-8

tejaja tejaja

3. 8. 2019 20:51

Eja57: A troška to dochuť octom+cukrom, len jemne, aby to malo príjemnú sladkokyslú chuť . ;-)

bofinka

3. 8. 2019 20:41

No, Maris neudelala besamel, ale velouté ( veluté), tj. pouzila jisku + vyvar a pridanim smetany vytvorila omacku supreme.
Zda se to velice "noblesni", ale tak se to vse jmenuje ve francouzstine. Z toho je vidno, kde ze ceska kuchyne v dobach minulych inspirovala.
Krasne jsi navarila a foto :yes:

magdalenka magdalenka

3. 8. 2019 20:04

Eja57: a veľa kôpru!

magdalenka magdalenka

3. 8. 2019 20:03

tejaja: semená Kvety som kupovala a posielala aj žížale...:-D

Eja57 Eja57

3. 8. 2019 19:51

No když to shrnu - cuketa, patizon, tykev + bešamel + trocha smetany + kopr - můžu kdykoli a v jakémkoli množství protože je to vždycky:yes:
:-K

tejaja tejaja

3. 8. 2019 19:13

magdalenka: Mne pred rokmi to strúhadlo odišlo, ale doniesla som si nové z Rakúska.;-) Díky za Květu, potešila si ma. :-K Preto sa divím, že v Čechách je problém s tekvicou, lebo Květa je v Ćechách vyšľachtená odroda. ;-)

magdalenka magdalenka

3. 8. 2019 19:05

Eja57: Môžeš spraviť bešamel s maslom. Potom šľahačka a máš to jemnučké.

magdalenka magdalenka

3. 8. 2019 19:04

tejaja: mala som to špeciálne strúhadlo na tekvicu, ale už nemám. Strúham na slzičkovom, preto len krátko varím. Pestujem tú tekvicu Kveta, to som tiež od teba pochytila...:-D

tejaja tejaja

3. 8. 2019 19:00

Eja57: :-);-) Na prívarok je lepšia tekvica. Cuketu používam na iné veci. Neviem, ako u magdalenky, ale u nás sa tekvica na prívarok strúha špeciálnym strúhadlom, nie na kocky. Je to niečo ako dlhé hranolčeky. Ale v každom prípade je to dobrota. ;-)

Eja57 Eja57

3. 8. 2019 18:09

magdalenka: Maris to má v popisu moc hezky - cuketka trochu natáhne chuť másla a pak se vrátí už jen na chvíli...:yes:
No ale - povedlo nebo spíš nepovedlo se mi jednou s patizonem ...byl skoro na kaši...estetika nic moc:-D ale bylo to moc dobré....

magdalenka magdalenka

3. 8. 2019 17:50

Aby som predišla prevareniu cukety, tekvice a pod., používam postup: spravím bešamel, prevarím dobre a vhodím na krátku dobu zeleninu...a smotana alebo plnotučné mlieko.

maris maris

3. 8. 2019 17:37

Eja57: děkuju:-K. fotky vyměněny - jak řekneš, tak se stane;-):-)

Eja57 Eja57

3. 8. 2019 17:33

Tohle je dobrota i z patizonu ....miluju slovenské prívarky a tohle se tomu trochu podobá...krása:yes:
Jen bych možná Maris prohodila fotky, ta hlavní je krásná ( dala bych si ty krásné brambory, mňam) ale recept je o cuketce a ta je tady trochu vzadu...

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: cuketa, máslo, mouka hladká, vývar, sůl, pepř mletý, kopr čerstvý, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Zadělávaná cuketa s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8VYo