Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrnice s kysaným zelím a bramborem

Zbyly vám ze zabijačky jitrnice? Dejte si je k obědu s kysaným zelím připraveným se škvařenou slaninou a vařeným bramborem. Jitrnice stačí obalit v mouce a opéct na troše oleje.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

11. 11. 2019 02:10

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 429 kJ / 1 059 kcal
Bílkoviny10,85 g
Tuky95,96 g
Vláknina12,62 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 4,80 g
Sůl12,00 g
Sacharidy32,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

12. 11. 2019 08:40

JanaDorazinova: Janka, ak skutočne prepichneš "obal" jaternice, tak nepraskne. Vznikajúca para má kade uniknúť Ale treba dávať pozor, niekedy sa len zdá, že sme to prepichli, ale nie je tomu tak. Hlavne teraz, keď sa mnohé jaternice neplnia do čriev, ale umelých obalov.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 11. 2019 00:02

tejaja: Terezko, mám to vyzkoušené a stejně prasklo. Někdy to vyjde, někdy ne ;-)

hospodyne

11. 11. 2019 23:17

:-K V pátek zabíjíme, už se nemohu dočkat<3

rihana

11. 11. 2019 21:07

Zrovna dnes jsem na tento recept myslela. Bude zítra. ;-)

Hambro Hambro

11. 11. 2019 19:28

tejaja: Děkuji :-K
No ano, propíchnout. Je to vlastně logické a ještě lepší než obalovat v mouce :yes: a taky mě to nenapadlo....
Určitě zkusím ;-)

tejaja tejaja

11. 11. 2019 18:14

Hambro: Stačí, keď jaternicu pred pečením zo 2x prepichneš vidličkou. Určite nepraskne.;-)

Hambro Hambro

11. 11. 2019 17:10

JanaDorazinova:
Opečená jitrnice nebo jelítko se zelím a bramborem je u nás oblíbené jídlo. Bohužel, skoro vždycky mi jitrnice
při opékání praskla a skoro polovina vytekla ven. Teď tu čtu ... Obalíme je v hladké mouce ... to mě vážně nenapadlo.
Moc děkuji za tip :-K :-K :-K
Doufám, že příště se už nebudu při opékání vztekat ;-) :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 11. 2019 13:06

casino: no, já ho opatrně otočím i na tu ohnutou stranu a přidržuji, aby se tak nějak opeklo i na "zádech" :-D

casino casino

11. 11. 2019 10:43

"...opékáme ze všech stran."
No, tak si tak přemejšlím, kolik asi stran k opékání má běžná jitrnice ve vepřovém střevě... ;-):-8:-):-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jak ohřát jitrnici jitrnice se zelím opečená jitrnice jak ohřát jitrnice jelito s kysaným zelím jitrnice s brambory recept jitrnice že zelím opečené jitrnice jitrnice se zelím a bramborama zeli k jitrnici jaké zelí k jitrnici? jak ohřát itrnici jaternice se s kysaným zelím jitrnicový prejt se s kysaným zelím opečene jelito jak ohřát kysané zelí zelí k jitrnice opečená jitrnice s brambory vajecina se kysaným zelím recept jitrnice kyselé zelí brambory

Suroviny: jitrnice, mouka hladká, olej, zelí kysané, cukr, slanina, cibule, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

Jitrnice s kysaným zelím a bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOEw