Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanová kaše (Kanada)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 11. 2019 22:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 406 kJ / 1 292 kcal
Bílkoviny17,02 g
Tuky47,67 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy183,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotku přidat nemůžu, kaštany tady asi neseženu. Recept pro ty, kteří rádi zkouší nové nebo neobvyklé recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

2. 11. 2019 17:53

Eja57: V Nasavrkách na Chrudimsku je velká plantáž a dokonce malé sazeničky rozesílají po republice. Ale čekat na surovinu tímto způsobem se mi jeví jako lehce nepraktické a tak hypermerkety to jistí;-);-) Ve velkých jsou k dostání běžně.

MamlajdaD MamlajdaD

2. 11. 2019 14:32

Eja57: O plantáž tedy nešlo, byly to dva obrovité staré stromy. Rostly na místech, kam nikdo nechodil, protože to bylo na kraji strmé a dosti vysoké skály. Ale je to už tak dávno, že nevím, jestli tam ty stromy ještě vůbec existují. :-) No dneska bych se na tu prudkou stráň nevydrápala a k těm stromům nelezla, :-O Už na to nejsem dost mladá a odvážná. ;-):-D:-D Dnes bych si asi raději koupila ty zavakuované kaštany, kdybych je někdě potkala.:yes::-K

Eja57 Eja57

2. 11. 2019 13:18

MamlajdaD: Jak vypadá jedlý kaštan ještě v té ježaté slupce jsem viděla jen na obrázku...a ani netuším, jestli někde v Česku nějaká kaštanovníková "plantáž" existuje.
Ty vzrostlé stromy co mám pod okny jsou všechno kaštanovník koňský, nejedlý, ale ráda je sbírám a naleštím a mám je jako podzimní dekoraci...

MamlajdaD MamlajdaD

2. 11. 2019 12:51

Eja57: Dík za komentář. O tom povaření ve vodě jsem také četla, snad to mám i u některého "kaštanového" receptu. ;-) A nikdy neříkej nikdy, :-D i když práce je to nepříjemná, to loupání. Nejlíp to jde z čerstvých kaštanů, ale to se zase musejí vyloupat z těch strašně pichlavých kaštanových slupek, někdy sami nevypadnou. Takže si nevybereš. No pro mlsnou pusu musí člověk někdy něco udělat! ;-):-D Zdravím! :-K:-K

Eja57 Eja57

2. 11. 2019 11:29

Z vlastní zkušenosti - doporučuji sehnat již oloupané zavakuované kaštany...
Naříznout do X na vypouklé straně, lepší než trouba dle mé zkušenosti je povařit tak 10 minut v hrnci na plotně, scedit a hned zabalit do utěrky, trochu podrtit, aby povolily slupky a no pak oloupat...ale HORKÉ! jakmile slupka zchladne tak zase ztvrdne... Absolvovala jsem to 2x v životě a už NIKDY víc:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kaštanová kaše jak vyloupat jedlé kaštany kaše z jedlých kaštanů

Suroviny: kaštan jedlý, máslo, smetana, med

TopRecepty.cz

Kaštanová kaše (Kanada)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kE85