Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicový moučník

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 10. 2019 08:11

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 875 kJ / 2 360 kcal
Bílkoviny57,06 g
Tuky96,72 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 531 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy310,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento piškot mám oblíbený pro svoji jednoduchou přípravu. Bonus navíc: je nadýchaný, vláčný a voní pudingem.

Protože mám ráda skořici, krém byl tzv. hokus-pokus a vydařil se. Pekla jsem včera pro návštěvu ke kávě, byl pochválen. K vyfocení zbyl poslední kousek, foceno až dnes, ale stále pěkně drží a chutě dobře prolnuly. Věřím, že bude chutnat i vám, pokud ho upečete :-) Dávka je na klasický velký plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

26. 10. 2019 09:26

Eja57: Já také děkuji:-K. S citrusovou kůrou to určitě bude moc dobré, také ráda experimentuji, ale tentokrát jsem své pokusy držela na uzdě ;-) Byla to rychlovka pro návštěvu a ne každému chutná vše. Např. neteř nejí rozinky, další nechutná kokos, tak jdu cestou nejmenšího odporu. Piškot by na řezu vypadal ještě lépe, kdybych na krájení použila ostrý nůž a ne umělohmotou špachtli, tím jsem ho trochu zmáčkla. Já jsem tento recept neměla ani v úmyslu vkládat, ale když se setkal s dobrým ohlasem, tak jsem se o něj podělila ;-):-K
Ano, papír máznu směrem k těstu, pokud chci, aby neklouzal, tak ho chvíli něčím zatížím a nebo vypláchnu plech vodou. Někdy, např. pod žemlovku ještě to máznutí jemně posypu třtinovým nebo krupicovým cukrem, spodek má pak karamelový nádech, ale zde jsem měla obavu, aby to nebylo přeslazené.

Eja57 Eja57

26. 10. 2019 09:10

Piškot i na fotce vypadá hooodně dobře, za mne :yes::yes: že ho nadlehčí vajcovocukrová pěna a není v něm prášek do pečiva:yes:
Já skořici ano v kombinaci s jablky nebo na doladění pikantních slaných jídel, tohle určitě upeču, ale dám na ochucení hodně nastrouhané kúry nějakého citrusu - dovedu si představit můj oblíbený citron ale i pomeranč, ten možná ještě víc...
Dík za pěkný recept:-K
P.S. hloupý dotaz -je to sice napsáno srozumitelně, ale přece jen - máslem potřít pečící papír směrem k těstu, ano? existuje i trik máznout máslo mezi plech a pečící papír, aby "nejezdil" po plechu

bystrouska

26. 10. 2019 09:05

yanull: To je pravda :-K, skořice je výrazná a marmeláda by se sní tloukla, neuvědomila jsem si to. Takže to bude bez marmošky :-D.

yanull yanull

26. 10. 2019 08:22

bystrouska: Také jsem to původně měla v úmyslu, ale pak jsem to zamítla, zdálo se mi, že by marmeláda "přehlušila" chuť skořice a udělala jsem dobře ;-). Toto je chuti jemné a vzájemně se to doplňuje.

bystrouska

26. 10. 2019 08:18

Koláč vypadá skvěle :yes:, uložila jsem si a příležitostně vyzkouším. Možná bych pod krém "šoupla" nějaké pikantní marmošku :-D.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skořicový moučník skořicový krém recept top recepty skoricovy krém piškot na skořicové šneky skořicový mooučník

Suroviny: vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, mouka polohrubá, pudink vanilkový, skořice mletá, olej, sůl, mascarpone, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, skořice mletá, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Skořicový moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q3GG