Vláčné koláčky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 922 kJ / 4 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 236,43 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 403 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 439,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
S těstem se velice dobře pracuje, takže nepotřebujete ani vytahovat mouku s válečkem.
Těsto na plechu už moc nenakyne. Koláče jsou vláčné, nepřipálí se a krásně drží tvar.
Snad se vám koláčky povedou.
Budu ráda za každý bodík a vaše fota :-) :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2020 00:23
VaryVari to znamená KL kávová lžička,PL je polévková lžíce to se běžně užívá jako měrka
13. 3. 2020 23:02
Co prosím znamená 12 KL cukru? Děkuji za odpověď - nevím co je to, to KL?
30. 10. 2019 08:58
Verunkavh:
Stran vajec: v surovinách se do těsta běžně udávají pouze žloutky
***
No, někdy je fajn, podívat se na rcp cizíma očima
Běžně zběžně mrknu na suroviny a pak, když pak, se podívám na postup
Tady mě v surovinách zaujala absence nádivky
Čta postup si říkám: Hmmm, jaké to asi bude
A ejhle, až v samém závěru je zmínka i o náplni...
Stran vajec: v surovinách se do těsta běžně udávají pouze žloutky
***
No, někdy je fajn, podívat se na rcp cizíma očima
Běžně zběžně mrknu na suroviny a pak, když pak, se podívám na postup
Tady mě v surovinách zaujala absence nádivky
Čta postup si říkám: Hmmm, jaké to asi bude
A ejhle, až v samém závěru je zmínka i o náplni...
30. 10. 2019 06:57
Nadja: Dobrý den,
Ano máte pravdu,ty bílky používám na potření koláčku.Ale v poslední době na to zapomínám jelikož to těsto je tak vláčné že není třeba koláčky potřít těma bílkama.. Ale kdo chce tak může,výhodou toho těsta je,že se koláčky nepřipálí i když nejsou potřené těma bílkama
Ano máte pravdu,ty bílky používám na potření koláčku.Ale v poslední době na to zapomínám jelikož to těsto je tak vláčné že není třeba koláčky potřít těma bílkama.. Ale kdo chce tak může,výhodou toho těsta je,že se koláčky nepřipálí i když nejsou potřené těma bílkama
29. 10. 2019 22:43
Verunkavh: v surovinách uvádíš 3 vejce, v postupu jsou jen žloutky - co s bílky? Řekla bych, že asi na potření bochánků před nanesením drobenky ???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 59 minutami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 32 minutami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 2 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 2 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 2 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 3 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vláčné koláče recept na vlacne kolace top recepty vláčné rezy vlacne vdolecky top recepty vláčný jogurtový koláč koláče - nejsou vlacne vyborne a vlacne kolace
Suroviny: mouka hladká, vejce, droždí, mléko, cukr krupice, olej, kůra citronová, mouka polohrubá, cukr moučkový, tuk hera
Vláčné koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/203N
5 názorů