Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřovka z pečeného masa

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min + doba na dvojité zavaření

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, + doba na dvojité zavaření )

19. 10. 2019 18:41

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 254 kJ / 6 992 kcal
Bílkoviny455,42 g
Tuky565,42 g
Vláknina21,67 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 12,36 g
Sůl20,75 g
Sacharidy15,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já zavařuji celé kostky do menších sklenic pro jednoho, pak používám ohřáté (na malé pánvičce) buď k večeři s chlebem a nakládanou zeleninou (Moravanka, okurky, kozí rohy apod.) nebo uvařím dva brambory (nebo ohřeji zbytek knedlíku, kaše atd.), přidám na talíř ohřáté kostičky masa a k tomu salát nebo zeleninu. Při ohřívání případně dosolím, přidám drcený kmín nebo česnek - každý podle své chuti. Dá se to použít i do rizota atd., fantazii se meze nekladou. Dávám jen poloviční množství pragandy a poloviční množství obyčejné kuchyňské soli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hospodyne

16. 12. 2022 15:13

:-KMerylas (moderátorka): Já obyčejně nasolím maso den i dva předem, pragandu nepoužívám, na 1 kg masa dám 22g soli a kávovou lžičku práškového cukru. Další den, než uvařím, je maso měkké. A věřte, že sebeluxusnější bonboniéra neudělá takový efekt jako sklenička masa s hezkým víčkem a pěknou mašlí:-)

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 12. 2022 14:09

hospodyne: Děkuji za radu, i pro mě je poučná. :-) :-K

hospodyne

16. 12. 2022 13:49

:-Kuidp9348: chuťově je mnohem lepší péci maso nezakryté, občas promíchat a podlít trochou vody. Bílkoviny na povrchu masa zkaramelizují, při promíchání se opečené kousky dostanou dovnitř a opečou se další. Proces netrvá déle než když je pekáč zakrytý, protože shora působí větší teplo. Maso nemusí být upečené úplně do blátiva. Na dno skleničky dám kousek kůže, maso a šťávu rozdělím, případně doleji vodou. Zavařuji na cca 95°C, aby obsah ve skleničkách nevřel a nebylo riziko, že víčko nechytne. Asi 1,5 hod. Pro jistotu. Nedělám to pro domácí spotřebu, ale jako příjemný jedlý dárek, stejně jako např. kachní rillett.

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 12. 2022 10:32

uidp9348: Uživatelka Vám už, bohužel, neodpoví... Ale pekla bych celou dobu přiklopené, v receptu se o odkrytí pekáčku během tepelné úpravy nic nepíše. :-K

uidp9348

16. 12. 2022 09:45

MamlajdaD: Zdravim, maso jste pred zavarovanim upekla ve stylu vypecku? Tzn.nejdrive priklopene poklici a v zaveru bez?

MamlajdaD MamlajdaD

27. 10. 2019 11:23

RH-12: Děkuji za milý komentář! :-K Ono to je opravdu dobré a navíc to má tu výhodu, že není potřeba zavařovat i druhý den. ;-):-D. Zdravím! :-K:-K

RH-12

27. 10. 2019 10:19

Vypadá to lákavě :yes:

MamlajdaD MamlajdaD

20. 10. 2019 08:55

NADEI: Děkuji za milý komentář.:-K Chutná to moc dobře.:-D Zdravím!:-K:-K

NADEI

20. 10. 2019 08:00

:yes::yes::yes: super :-)

MamlajdaD MamlajdaD

19. 10. 2019 23:54

JanaDorazinova: Děkuji:-D;-) a zdravím!:-K:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 10. 2019 23:51

:yes::yes::yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřovka zavarujeme pečené maso zavařujeme pečeně zavarujeme pečené maso recepty zavařovaní pečeneho masa-recept veprovka z pečené v troubě zavařujeme pečeného masa jak ohřát pečené maso v troubě zavařujeme maso francouzská vepřovks

Suroviny: plec vepřová, bůček, sůl, rychlosůl, česnek sušený, kmín drcený

TopRecepty.cz

Vepřovka z pečeného masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j3EP