Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 038 kJ / 1 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,58 g |
Tuky | 102,20 g |
Vláknina | 26,28 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,28 g |
Sacharidy | 100,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na pohánkového kubu mám z časopisu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2019 18:41
Veronika.Hrozná: Zkuste zadat ve vyhledávači "jehněčí s nádivkou" a vyjede celá řada receptů, možná, že některý bude ten správný?! Já mám s popisovanou žemlovou nádivkou jen pečené kůzlečí:
PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU - VLASTA
Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl.
Maso opereme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podléváme teplou vodou a pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a houskovým knedlíkem.
Nádivka: Máslo se žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky (zvlhčené mlékem). Promícháme, osolíme, přidáme muškátový květ a petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Ostatní nádivky, které ke skopovému mám, mají jinou skladbu. Tento recept je z hodně starého čísla časopisu Vlasta a ten, kdo to tam vložil, zkopíroval recept ze staré kuchařky (ze "Sandtnerky"), nádivka je opsaná doslovně, recept v Sandtnerce se jmenuje "Nadívané jehněčí nebo kozlečí". Možná jsem trochu pomohla, možná ne. Přesný rozpis ingrediencí ze Sandtnerky na nádivku můžu poslat. Zdravím!
PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU - VLASTA
Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl.
Maso opereme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa nesmí být příliš plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo a slaninu a opečeme maso ze všech stran. Podléváme teplou vodou a pečeme doměkka. Podáváme se špenátem a houskovým knedlíkem.
Nádivka: Máslo se žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky (zvlhčené mlékem). Promícháme, osolíme, přidáme muškátový květ a petrželku. Nakonec vmícháme tuhý sníh.
Ostatní nádivky, které ke skopovému mám, mají jinou skladbu. Tento recept je z hodně starého čísla časopisu Vlasta a ten, kdo to tam vložil, zkopíroval recept ze staré kuchařky (ze "Sandtnerky"), nádivka je opsaná doslovně, recept v Sandtnerce se jmenuje "Nadívané jehněčí nebo kozlečí". Možná jsem trochu pomohla, možná ne. Přesný rozpis ingrediencí ze Sandtnerky na nádivku můžu poslat. Zdravím!
26. 9. 2019 20:20
Veronika.Hrozna: zkuste naplnit jehněčí velikonoční nádivkou, trochu vylepšenou - místo mléka použít smetanu, na kostičky kvalitní uzené, dost česneku a majoránky. Já dávám ještě naši slaninu, kterou nakládáme s česnekem. Naplněné jehněčí obložím cibulí a hodně slaniny, ale tady se meze nekladou. Podlévám jen po troškách až v polovině pečení, snažím se výpek trochu připékat, aby byl nahnědlý a přípečky svědomitě oškrabuji. Ale musí se to hlídat, aby se to nepřipeklo příliš. Máslo dávám až ve finále.
26. 9. 2019 19:37
Moc díky za recept, s těmi opečenými rohlíky to bude mňamka. Zvláštní je ta smetana, běžně v náplních do masa není. Houby tam sousedka nedává , majoránku ano , ale určitě ještě nějaké koření, ale to mi neřekne! Asi jí baví, koukat na mne , jak to její jehněčí tlačím do hlavy!
26. 9. 2019 18:33
MamlajdaD: Anička, jahňa kupujem od jedného pána, ktorý ich cez leto vychová, na jeseň príde mäsiar, zabije, vypitvá, naporcuje na diely. Zvyšok si už musím naporcovať do mrazáku sama. Ide to ale rýchlo, lebo mäsiar je pedant a diely sú parádne očistené, odblanené. Platím 6,- € za kilo živej váhy + 3,- za mäsiara. Kupujem jahňa takto už roky. My sme spokojní, pán je spokojný, lebo nemusí kosiť.
26. 9. 2019 18:32
Veronika.Hrozna: Asi to nebudeš plniť celé jahňa, nie? To by bolo pre čatu. Jeden recept na plnené jahňacie mám tu: https://www.toprecepty.cz/recept/25285-plneny-jehn...
Ale ak niečo chcem plniť, trebárs akúkoľvek hydinu, plním podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed...
Ale ak niečo chcem plniť, trebárs akúkoľvek hydinu, plním podľa tohto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/3740-slepici-obed...
26. 9. 2019 17:54
Nádherný recept! Nemáš náhodou i recept na plněné jehně , sousedka mi ho slibuje aspoň 10 let a furt nic! Ona ho peče na Velikonoce a je to ukrutně dobré! Asi má nějakou vychytávku a nechce prozradit! A jediné co vím, že jsou v tom rohlíky a sníh z bílků.....
26. 9. 2019 17:37
Taková dobrota! Masíčko i pohankový kuba! Jenže já si taky udělám jenom toho kubu (ale i tak si pochutnám, o tom není pochyb). To jehněčí se tady sežene leda před velikonocemi, kolem 300,- Kč za krk, kde je víc kostí než masa a dál se to šplhá na 5 - 6 stovek. Tak recept uložím do oblíbených a uvidíme! Ale receptík je to opravdu skvělý, o tom není pochyb.
26. 9. 2019 14:06
JanaDorazinova: taky by mi stačil, vypadá moc dobře
26. 9. 2019 12:43
JanaDorazinova: Janka smola, už nie je.
26. 9. 2019 12:41
Stačil by mi ten pohankový kuba . U nás jehněčí stejně neseženu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 3 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 16 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 25 minutami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 40 minutami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 45 minutami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 1 hodinou
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 4 hodinami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jehněčí pečeně krok za krokem: Postup zvládne i začátečník
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí kyta recepty jehněčí kýta top recepty jehněčího masa jehněčí kýta recept
Suroviny: kýta jehněčí, česnek, slanina uzená, sůl, pepř, cibule, tymián, pohanka, houby sušené, cibule, česnek, kmín celý, majoránka, sůl, pepř, olej
Jehněčí kýta s pohankovým kubou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AV49
10 názorů