Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové mini košíčky s nutellou

Zmizí u Vás taky nejdříve z tácu s cukrovím plněné košíčky? A ochutnali jste už ty, které jsou plněné dobrým vanilkovým krémem s Nutellou? Pokud ne, vyzkoušejte si je letos upéct podle tohoto receptu, je snadný a tuze dobrý.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

15. 9. 2019 20:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

80 košíčků

Nutriční hodnoty

Energie36 169 kJ / 8 645 kcal
Bílkoviny85,15 g
Tuky566,75 g
Vláknina28,41 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 433 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy786,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při potahování čokoládovou polevou dáváme pozor, aby spodní část košíčku zůstala čistá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

8. 11. 2023 20:21

Miluji tyhle košíčky s čokoládovým krémem!

Mireli Mireli

16. 9. 2019 22:42

casino: Děkuji za Váš názor. Vycházím z toho, že zdejší recepty mohou číst i úplní začátečníci (a ti někdy dokážou divy), proto jsem to zde uvedla. Zkušeným kuchtičkám, výrobu lineckého těsta není třeba popisovat ;-), ty ať si svůj postup a suroviny zvolí dle svých zkušeností. Nicméně i košíček z líneckého těsta ma právo být křehoučký a ne tuhý, jak se ze spařeného těsta může stát.

Eja57 Eja57

16. 9. 2019 20:41

casino: U nás je "vánoční" linecké v oblibě, proto ho peču HODNĚ velké množství. Abych se vyhnula binci v kuchyni při zpracování nožem, dám všechny! suroviny do lednice vychladit ( a když si vzpomenu, tak i hnětací metlu), vhodím do mísy robota - máslo tam odkrajuji nožem na kousky, spustím a ve fázi drobenky rychle prohnětu rukama ochlazenýma ve studené vodě. A ve fólii zpět do lednice. Balím většinou menší kusy, abych se vyhnula zteplání těsta před válením a pečením.

bofinka

16. 9. 2019 19:09

casino: "Sparene" testo je po upeceni tvrde. Naplnenim kosicku rychle zvlacni a zadne ukladani do krabice neni nutne ;-)

casino casino

16. 9. 2019 18:13

" Mouku zapracujeme zlehka, aby se těsto nespařilo."
Domnívám se, že recept na linecké těsto vychází z cukrářské velkovýroby... :-)
Doma dělávám linecké těsto ze STUDENÝCH surovin (tuk bývá i z mrazáku). Pokud to jde, tak zpracovávám nožem takřka bez doteku rukou. Až v závěru tzv. drobenku krátce zpracuji rukama.
No, ať se přihlásí, komu se při domácím pečení podařilo spařit těsto... :-8
***
Vady lineckých těst (citace)
Vady vznikající při zadělávání těst: spaření
- vzniká důsledkem tání tuku při dlouhodobém mísení těsta v
teplém prostředí
- použité suroviny měly vyšší teplotu než 20 °C
- lze napravit smícháním s novým těstem
- spařené těsto lze použít na výrobu lineckých košíčků
***
Zajímavý je poslední bod, na co že lze použít spařené těsto ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nutella recepty krémy do kosicku nutella recept košíčky s nutelou recept na leche cukrovy krémy do košíčků s nutelou košíčky recept mini koblížky plněné nutelou ovocny kosiěek s s nutelou pudinkový krém s nutelou kosickyy maslo nutelou krémy recept krem s nutelou do košíčků vánoční krém s nutelou bez pudinku krém s nutelou do do báboviček krem do kosicku maslo s nutelou košíčky recepty aby se těsto nespařilo nápln s nutelou do košíčků recept košíčky s nutelou

Suroviny: cukr moučkový, máslo, mouka hladká, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, nutella, rumové aroma, čokoláda na vaření, tuk ztužený

TopRecepty.cz

Krémové mini košíčky s nutellou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NvAN