Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dia trešnový kompot

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 7. 2009 15:01

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenny

29. 9. 2012 15:11

já dávám 8 tablet na sklenku-720:yes:na malou 4 tby;-)

ivako

21. 7. 2009 00:45

a co sa týka sterilizacie,sa ospravedlnujem.Brala som to nejako automaticky,ze kazdy ma vlastny sposob sterilizace.Ja uz roky sterilizujem tak:kompoty ulozim do hrnca,zalejem vodou tesne pod viecko a necham zovriet.Pri vrení ,pod prikrytym hrncom sterilizujem podla tvrdosti ovocia.Ak je ovocie tvrdsie,cize si vyzaduje dlhsie varenie tak 20-30 min.a naopak pri ovoci maksom len 10 minut,inak by sa to ovocie podla mna rozvarilo.A ked zavaram uhorky tak to len nechám 2-3 min vriet a dost.A zatial som nemala ziadny problem s kompotmi.

ivako

21. 7. 2009 00:40

Ono je to s tymi sladidlami vselijako,tu pisu,ze je skodlive to a inde zase,ze ine.Je pravda,ze nie su najzdravsie,ale ako inak urobit kompot pre diabetika.Fruktoza tu bola spomenutá,ale tá ma sacharidové jednotky a v konecnom dosledku si ho bude moct diabetik dat v mensom mnozstve.A ten pocet tabliet sa mi nezda velky,mam osobnu skusenost,ze to nie je vela.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2009 19:53

Problém holky je, že ivako prdí na to se obtěžovat s nějakou odpovědí:-(

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 7. 2009 16:54

Prosím o upřesnění, jak dlouho je střeba sterilovat a při jaké teplotě. Děkuji. A jinak jak píše Špagetka, taky už sacharín nepoužívám a tady bych dala tak 2 až 3 tablety a to už maximálně.

spagetka spagetka

20. 7. 2009 16:19

Já vařím už jen dia, protože muž je velmi silný diabetik a i s dalšími problémy. Sacharín už řadu let nepoužívám vůbec,jeho problémem je, že pokud se přežene množství, tak je výsledek hodně hořký. Navíc podle nejnovějších poznatků ve světě diabetu se od používání sacharinu ustupuje, používají se prostředky ńa bázi aspartámů a ovocných přírodních cukrů (i javorový sirup je zdravější)
Při zavařování se snažím obecně vyhýbat cukru (ovoce ho má samo o sobě dost). Na marmelády a džemy výhradně diaželírovací cukr (laik rozdíl nepozná).
Kompoty, když už přisladit, tak maximálně fruktozou - tady nevím, co to je za druh třešní - i to je důležité (tmavé chrupky cukr nepotřebují) -
Tady odhaduji, že bych dala na dané množství vody 1 PL fruktozy a půl lžičky kyseliny citronové.
Jinak tenhle recept je opsaný ze staré kuchařky, neříkám, že ve své době byl špatný, tehdy nic jiného neexistovvalo, ale dnes máme lepší a účinnější sladidla.;-):yes:

Navíc dávat sem neúplné recepty, kdy si musím jinde najít dobu sterilizace,když to neznám....tak radši použiju recept, který je napsán se vším všudy :-/

magdalenka magdalenka

20. 7. 2009 16:13

Milá Ivako, prosím, mohla by si venovať viac pozornosti pri pridávaní receptov? Myslím doba sterilizácie, presnejší návod na prípravu a pod. Týka sa to viacerých tvojich receptov, ďakujem za pochopenie.

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 7. 2009 16:02

Zkušenosti s dia zavařováním nemám, ale jestli, spagetko, víš, jak na to - doplň to prosím. Protože jestli to někdo zkusí a nepovede se, může mu to pošramotit kuchařský sebevědomí a vzít chuť na další zkoušení nového;-)

spagetka spagetka

20. 7. 2009 15:51

:-(5 tablet sacharínu na 3 dcl vody? No nevím ....:-/:-/:-/

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: dia zavařování dia kompóty dia kompoty recepty dia kompot tresnovy kompot dia zavařování dia dia kompoty recept zavařování třešní pro diabetiky zavarovani dia kompotu zavarovaní tresni dia recepty na dia kompoty dia kompot recept dia zavařeniny recept na dia kompot zavařování pro diabetiky dia třešňový kompot zavarovani tresni bez cukru dia cukr na zavařování sterilizace kompotů zavařujeme dia

Suroviny: třešně, sacharin, kyselina citronová, voda

TopRecepty.cz

Dia trešnový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98RP