Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže
Suroviny
Porce: 5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 026 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,56 g |
Tuky | 57,84 g |
Vláknina | 12,78 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 3,78 g |
Sůl | 9,13 g |
Sacharidy | 23,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když uvařím moc rýže tak, že se zvrátí sáček a je nekontrolovatelný. Rýže se sype do kastrůlku i kolem a nepřestává se sypat. Marné je hromovat, slibovat či prosit. Z té přehnuté části se sype tak dlouho, dokud tam je jediné zrnko. Co nesníme, dám do mrazu. Pak jednou zjistím, že šunka už skoro prochází, na klobásu jsem zapomněla a pak choi má už zažloutlé konečky listů a cuketa má vrásčitý konec. Přemýšlím o směsi s těstovinami, ale mám vlastně rýži v mrazu! A je to.
Určitě vás baví takhle si vymýšlet a kombinovat co dům dá. Mně tedy ano. Podáváme se zeleninovým salátem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2019 13:54
janky3: sedmihradské a kološvárské zelí jsou jen jiné názvy, je to stejný region...a jako u mnoha receptů co rodina to trochu jiný recept...základ je stejný - vrstvené zelí, rýže, klobáska, mleté maso, smetana, vše zapéct...tady na TOPkách je několik receptů....kombinace rýže + zelí vypadá divně, ale při dobré přípravě je to moc dobré
( Jsi mi připomněla, že tu konzervu si pamatuji také, tak na tu zapomeň....)
( Jsi mi připomněla, že tu konzervu si pamatuji také, tak na tu zapomeň....)
22. 5. 2019 21:39
Eja57: Když jsem byla malá, kupovala moje matka konzervu " Kološvárské zelí", tam byla také rýže, pak mleté maso nějak ochucené a nahoře rozvařené zelí. Já z toho moc nadšená nebyla, vše bylo cítit po konzervě, a to do dnes nemusím. Jak chutná sedmihradské zelí? Zelí miluji, vyzkoušela bych recept. Nebo je už v Topreceptech? Mrknu se.
22. 5. 2019 09:41
No, z té smrště nových 25ti receptů od jiné přispěvatelky mě tento jako jediný zaujal...bez různých prefabrikovaných směsí koření, se surovinami v dobré kondici a s kvalitní nepytlíkovou rýží by to mohlo být moc dobré....vyzkouším, trochu mi to připomíná sedmihradské zelí či něco podobného....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 5 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: když zbyde rýže co z rýže když zbyde kdiz zbide maso ryze s pak choi recepty z pak choi když zbyde grilované maso recepty pak choi recept kdyz nam zbyde ryze když zbyde šunka když zbyde rýže a těstoviny pak choi ryze
Suroviny: rýže, zelí čínské pak choi, šunka, klobása, cibule, grilovaná zelenina, koření grilovací, paprika sušená sladká, pepř, cuketa, máslo, česnek, bylinky, vegeta, omáčka sojová, sůl
Bašta z pak choi, aneb když zbyde rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4ZX6
3 názory