Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky - měkké a vláčné

Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept zaručuje, že budou vláčné a měkké, žádné tvrdé suchary.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

16. 7. 2009 17:23

Suroviny pro 35 kusů

35 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 645 kJ / 2 544 kcal
Bílkoviny36,51 g
Tuky139,53 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 212 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy275,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tyto marokánky jsou na rozdíl od kupovaných měkké a vláčné. Proto se staly součástí všech rodinných oslav a zařadili jsme je i jako vánoční cukroví. Já na rozdíl od receptu je ihned po vyndání z trouby okrojím kulatou vykrajovačkou (také máčet do vody) a namáčím polovinu kolečka. Na čokoládu pak nalepím poloviny mandliček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marťa

20. 12. 2011 13:33

Mě se nepovedly :(( jsou tvrdé, zuby byste si na tom vylámali.. Asi jsem tam dala hodně mouky nebo nevím :((

rebeka rebeka

20. 12. 2010 23:56

Álo,jestli máš zájem,písni mi na email,pošlu ti svůj recept,který se vždycky povedl po těch prvních karambolech;-):-D:yes:

rebeka rebeka

20. 12. 2010 22:28

Álo:-Dnezoufej:-!;-)moje marokánkové začátky stály za to:-!:-D:-D:-Dměla jsem je roztečené po celém plechu a hrozného sakrování jsem je drtila do kuliček:-D:-D:-Dale už mě to jde..nevzdávej to:-!:yes:;-)

Ála

20. 12. 2010 21:52

Tak já jsem asi největší dřevo na světě,první várka mi celá vytekla,zůstalo mi jen ovovce a mandle;-(.Do další dávky jsem nasypala ani nevím kolik mouky a zjistila jsem že už to ASI nemám vařit,snad proto mi to vyteklo,nebo nevím!!!!!!Já jsem špatná kuchta na sladký,no holt se mám co učit a přitom marokánky tak zbožňuju!!!!!

Greneia Greneia

11. 12. 2010 18:37

Jsou úúúúžasné, povedly se!!!! mám krásná kolečka taky ... použila jsem umělé vykrajovátko .. já bych stejně řekla, že to kouzlo je hlavně v tom vaření, aby se to vydrželo těch 10 minut .. je pravdou, že posledních x-minut se mi to chtělo už připalovat :) Děkuji za super recept!!!:-*

Veronika

7. 12. 2010 10:55

Tyhle marokanky jsou nejlepsi na svete :) Podle receptu se povedly hned na poprve. Jen mě teda nešly vakrajovat :( Možna to bude plastovým vykrajovatkém, asi bylo moc tupé :(

Dooga Dooga

4. 1. 2010 19:37

Gabino, fotku klidně nechej, vypadají pečené dobře. To, že nedrží tvar myslíš, že se ohýbají? Jak jsem psal, buď déle vařit, aby byly hustší, a nebo ubrat teplotu a déle sušit v troubě.

Gabina

4. 1. 2010 12:06

Doogo, kounki na fotku, jak to dopadlo, pak jí smáznu, aby ti to tu nekazila ;-) Jinak na chuť byly opravdu výborné :yes:

Dooga Dooga

3. 1. 2010 15:46

Gabi, těsto nechám vařit do té doby, aby bylo jen trochu řidší. Po přidání mouky zhoustne. Buď příště nech déle vařit, aby se odpařila tekutina, nebo je nech při nižší teplotě delší dobu v troubě.Jak vydíš na fotce, tak jsem na Vánoce vykrajoval stromečky a drží. Příště se ti povedou určitě líp.:yes:

Gabina

3. 1. 2010 01:12

Doogo, marokánky jsou opravdu krásně měkké, ale asi jsem měla řidší to těsto, protože mi moc nedrží tvar, jak jsou měkké ;-( Jakou hustotu má mít to těsto než se dá péct:-? Můžu ti vložit fotku, jak dopadly (pak jí smáznu, aby ti to tu nekazila). Ale na chuť jsou opravdu vynikající :-p

Dooga Dooga

18. 12. 2009 13:28

Důležité je, že chutnají :-))

Aneta Aneta

18. 12. 2009 13:26

Doogo, tak jsem už pokecu říkala a chálila, jsou opravdu moc a moc dobroučké.:-p
Všem doporučuji vyzkoušet:-*
Takže bodík posílám k tobě, škoda že nemůžu dát víc za tu dobrotu:-)

Gabina

16. 12. 2009 15:19

Díky :-K jsou výstavní :yes:

Dooga Dooga

16. 12. 2009 12:59

Jo, až po upečení a částečném vychladnutí. Ale pozor - lepí. Pokud chceš vykrajovat, musíš si vykrajovačku pokaždé namočit do studené vody.

Gabina

16. 12. 2009 10:24

Doogo, ty stromečky, jak jsi ukazoval na Pokucu, jsi taky vykrajoval až po upečení :-? Vypadají fantasticky :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marokánky marokánky bez mouky výborné marokánky marokánky recept marokánky z ovesných vloček marokánky hned měkké teplé moučníky marokánky z kondenzovaného mléka jak péct marokánky tescoma s chutí marokánky kdy péct marokánky marokánky z mléka marokanky tescoma s chutí recept na marokánky marokánky s medem marokánky tescoma vláčné vánoční cukroví jak sloupnout mandle marokánek vláčné cukroví

Suroviny: cukr moučkový, kůra pomerančová kandovaná, mandle loupané, máslo, mléko, mouka hladká, čokoláda, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Marokánky - měkké a vláčné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3l7Q