Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ježky z masa a rýže podle Marie Janků Sandtnerové

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 5. 2019 22:50

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 182 kJ / 2 912 kcal
Bílkoviny218,07 g
Tuky171,41 g
Vláknina4,08 g
Cholesterol 640 mg
Sodík 8,12 g
Sůl20,04 g
Sacharidy102,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Špek - použijte dobře vyuzený, voňavý.

Já dělám z poloviční dávky a do té masové směsi většinou přidávám i 1 bílek, aby se mi maso nerozpadlo. Ale být to asi nemusí.

Solte podle svojí chuti, aby jste nepřesolili.

Duste při nižší teplotě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

14. 7. 2019 19:45

<3;-)

MamlajdaD MamlajdaD

14. 7. 2019 19:24

tejaja (moderátorka): Terezko, tak to máš dobré, :yes::-D ale stejně to byla jen legrace pro pobavení :-D:-D:-D, vždyť víš. Posílám velký usměvavý pozdrav!:-K

tejaja tejaja

14. 7. 2019 19:14

MamlajdaD: :-D:-D Ja nepijem nijaký alkohol, takže ja keď potrebujem víno na varenie, zbehnem s pohárom dolu výťahom a kúpim si príslušné množstvo (väčšinou ho dostanem zadarmo) v predajni vína, ktorú má naša susedka v bloku. ;-) Preto zvyšné víno u mňa nie je. :-D:-D

MamlajdaD MamlajdaD

14. 7. 2019 14:05

Tejaja: Terezko, máš to moc pěkně uvařené, parádní bodlinky:yes::-D:-K Moc děkuji za fotografie a hlavně za to, že jsi to vyzkoušela! A jsem ráda, že chutnalo!:-8 Ještě jednou moc dík za vyzkoušení i za ty krásně vyvadené fotky! :yes::-D:-K:-K:-K No v receptu asi chybí, že zbylé víno k jídlu vypijeme!?:-D:-D:-D Ještě jednou dík a moc zdravím!:yes::-D:-K

tejaja tejaja

14. 7. 2019 11:59

Eja57: Určite, slaninka sa trocha vytopila a so smotanou je to super, nedávala som smotany veľa, len trocha, ale je to dobrá kombinácia s tou troškou vína.;-)

Eja57 Eja57

14. 7. 2019 11:52

tejaja: :yes: s tou smetanovou - vinnou omáčkou by mi to taky určitě chutnalo...

tejaja tejaja

14. 7. 2019 11:21

Veľmi dobré. :yes: Podlievala som priebežne, nie veľa, ako pri dusení. Možno niekomu bude vadiť farba, že to nie je opečené, ale mne nie. Dávam prednosť chuti. A rá je dobrá. ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

12. 5. 2019 12:32

magdalenka: yanull: já to nikdy nedusila potopené, ten vršek bochánků se udělá dobře párou při dušení. Sandtnerová píše, že se to má dusit a jídlo se dusí v menším množství tekutiny. Kdyby to bylo potopené, to by ale bylo vaření, že? Já to děvčata nejdřív podleju vodou nebo vývarem (pokud ho mám), asi tak do poloviny (nebo malinko nad polovinu) těch "karbošů", sem tam ještě teplou vodu přilívám, když je potřeba a tak po 20-25 minutách, když je to právě už zase dost vydušené, tak teprve přidávám víno a ke konci teprve smetanu - zakysanou, úplně rozšlehanou, ona sice udělá takové ty malé drobné "sraženinky", ale na chuti to nic nemění. Jo a pokličku po celou dobu dušení mám malinko po straně zvednutou, nechávám tam malou, ale opravdu malou škvírku. ;-) Ale každý po přečtení tohoto starého receptu má jiné představy a udělá si recept podle svého. :-D Ta rýže vyleze jen trochu, to ale nic nemění na tom, že je to moc dobré:-D;-)

MamlajdaD MamlajdaD

12. 5. 2019 12:06

yanull: Dnes už to také vím, že stačí lžičinka škrobu, ale já tenhle recept občas vařím už skoro padesát let ;-) a tenkrát - za mlada - jsem to dělala takto, spoustu fint jsem neznala, víš to asi sama, že člověk se učí celý život. ;-):-8 S tím škrobem to ale někdo třeba rád vyzkouší. Díky za komentář:-).

yanull yanull

12. 5. 2019 10:16

magdalenka: Magdi, také mě to napadlo, zde zřejmě ano, aby se rovnoměrně uvařila rýže, když se maso nemá otáčet. ;-)

magdalenka magdalenka

12. 5. 2019 08:27

Zdravím, ježkovia počas dusenia sú celé ponorené v tekutine (víno, vývar)?

yanull yanull

12. 5. 2019 07:30

Aby mleté maso drželo pěkně pohromadě, stačí do něj přidat lžičku bramborového nebo kukuřičného škrobu :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jaké maso je pro ježka

Suroviny: plecko vepřové, maso, slanina, rýže, koření hřebíček, sůl, cibule, sádlo, kost, víno, smetana

TopRecepty.cz

Ježky z masa a rýže podle Marie Janků Sandtnerové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjoK