Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavo - vláčný bramborový chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 4. 2019 22:35

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 757 kJ / 2 810 kcal
Bílkoviny89,83 g
Tuky43,42 g
Vláknina25,73 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,21 g
Sacharidy502,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chléb je krásně měkký a vydrží déle než klasický z obchodu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MiskaM MiskaM

1. 5. 2019 12:33

hosta: já ji sem chtěla vložit jak vypadá rozkrojeny ale nejde už nevím proč :-(

hosta hosta

1. 5. 2019 11:19

MiskaM: no - dávat sem nové recepty, i když se ti nepovedou, je trošku kontraproduktivní:-). Co když je chyba v receptu? Nějak tvému poslednímu komentáři nerozumím. V každém případě by bylo dobré - u tohoto konkrétního receptu, který se ti doufám povedl - doplnit, zda po vložení do formy má těsto ještě kynout, tak jak psala Cathleen. Jak vypadá tento chléb rozkrojený - takovou fotku nemáš?

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 5. 2019 10:31

MiskaM: proč? Nepamatuješ své koblihy, které jsi jednou vyzkoušela, "recept" vložila a pak se mazal? :-D
Chleby peču (a recepty na ně vkládám) velice často, tady je nehotový, nedopsaný postup. Proto jsem si dovolila tě požádat o doplnění. - Nezmiňuji už třeba použití vejce, které se do těsta na chleba nedává, dělá z něj slanou buchtu.
Nechceš dopsat, nechej tak. Podle tohoto postupu ale začátečník bez dalších dotazů neupeče.

MiskaM MiskaM

1. 5. 2019 10:23

cathleen: nevidím důvod proč by se někomu recept nepovedl, když se budu řídit podle podle postupu tak se povede každému ;-) tento chléb nedělám poprvý, a proč bych jsem dávala recepty jen že se mi povedou? Stejně mi šou i recepty některé kritizovaný Ikdyz se mi nepovede tak to sem dám a a stejně mi je určitý lidi taky kritizují. Kdyžtak můžu doplnit do poznámky. Jinak s tím teplem to jsem měla tak že jsem si zavřela okno aby mi kynulo droždí pač když mám otevřený tak mi špatně kyne ale to už je mimo.

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 5. 2019 10:15

MiskaM: věřím :-) ale recept píšeš pro zcela cizí lidi, kteří třeba doma teplo nemají, tak bys ho měla vždy popsat tak, aby se chleba povedl každému a vždycky, i ve studených zimních měsících.
Nedělalas ho přeci jednou, ne? ;-) Nebo je to tak, že něco doma vyzkoušíš jednou, ono se to povede a hned to sem dáš jako recept?

MiskaM MiskaM

1. 5. 2019 10:11

cathleen: no máma takovou skleněnou nádobu ( oválnou) trochu chleba vytvarují jakoby do šišky a dám ho do té nádoby a dám do trouby. Měla jsem doma takové teplo ze mi kynul pod rukama :-D

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 5. 2019 10:05

Těsto po vykynutí nijak netvaruješ? ("Těsto vložíme do vymazané formy...")
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš :-?

MiskaM MiskaM

1. 5. 2019 09:11

yanull: opraveno :-K

yanull yanull

1. 5. 2019 05:20

Prosím o doplnění, při kolika stupních se má chléb péci. Jsou tu i začátečníci, děkuji ;-):-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí bramborový chléb recept na bramborový chleba pro začátečníky při kolika stupních pečeme chleba krupavy chleb recept

Suroviny: mouka hladká, brambory, voda, olej, vejce, droždí čerstvé, sůl, kmín mletý

TopRecepty.cz

Křupavo - vláčný bramborový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DjA6