Křupavo - vláčný bramborový chleba
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 757 kJ / 2 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,83 g |
Tuky | 43,42 g |
Vláknina | 25,73 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,21 g |
Sacharidy | 502,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chléb je krásně měkký a vydrží déle než klasický z obchodu :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 5. 2019 12:33
hosta: já ji sem chtěla vložit jak vypadá rozkrojeny ale nejde už nevím proč
1. 5. 2019 11:19
MiskaM: no - dávat sem nové recepty, i když se ti nepovedou, je trošku kontraproduktivní. Co když je chyba v receptu? Nějak tvému poslednímu komentáři nerozumím. V každém případě by bylo dobré - u tohoto konkrétního receptu, který se ti doufám povedl - doplnit, zda po vložení do formy má těsto ještě kynout, tak jak psala Cathleen. Jak vypadá tento chléb rozkrojený - takovou fotku nemáš?
1. 5. 2019 10:31
MiskaM: proč? Nepamatuješ své koblihy, které jsi jednou vyzkoušela, "recept" vložila a pak se mazal?
Chleby peču (a recepty na ně vkládám) velice často, tady je nehotový, nedopsaný postup. Proto jsem si dovolila tě požádat o doplnění. - Nezmiňuji už třeba použití vejce, které se do těsta na chleba nedává, dělá z něj slanou buchtu.
Nechceš dopsat, nechej tak. Podle tohoto postupu ale začátečník bez dalších dotazů neupeče.
Chleby peču (a recepty na ně vkládám) velice často, tady je nehotový, nedopsaný postup. Proto jsem si dovolila tě požádat o doplnění. - Nezmiňuji už třeba použití vejce, které se do těsta na chleba nedává, dělá z něj slanou buchtu.
Nechceš dopsat, nechej tak. Podle tohoto postupu ale začátečník bez dalších dotazů neupeče.
1. 5. 2019 10:23
cathleen: nevidím důvod proč by se někomu recept nepovedl, když se budu řídit podle podle postupu tak se povede každému tento chléb nedělám poprvý, a proč bych jsem dávala recepty jen že se mi povedou? Stejně mi šou i recepty některé kritizovaný Ikdyz se mi nepovede tak to sem dám a a stejně mi je určitý lidi taky kritizují. Kdyžtak můžu doplnit do poznámky. Jinak s tím teplem to jsem měla tak že jsem si zavřela okno aby mi kynulo droždí pač když mám otevřený tak mi špatně kyne ale to už je mimo.
1. 5. 2019 10:15
MiskaM: věřím ale recept píšeš pro zcela cizí lidi, kteří třeba doma teplo nemají, tak bys ho měla vždy popsat tak, aby se chleba povedl každému a vždycky, i ve studených zimních měsících.
Nedělalas ho přeci jednou, ne? Nebo je to tak, že něco doma vyzkoušíš jednou, ono se to povede a hned to sem dáš jako recept?
Nedělalas ho přeci jednou, ne? Nebo je to tak, že něco doma vyzkoušíš jednou, ono se to povede a hned to sem dáš jako recept?
1. 5. 2019 10:11
cathleen: no máma takovou skleněnou nádobu ( oválnou) trochu chleba vytvarují jakoby do šišky a dám ho do té nádoby a dám do trouby. Měla jsem doma takové teplo ze mi kynul pod rukama
1. 5. 2019 10:05
Těsto po vykynutí nijak netvaruješ? ("Těsto vložíme do vymazané formy...")
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš
A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš
1. 5. 2019 09:11
yanull: opraveno
1. 5. 2019 05:20
Prosím o doplnění, při kolika stupních se má chléb péci. Jsou tu i začátečníci, děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 4 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 17 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 12 minutami
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 34 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
DeniskaBoo uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Andy.E uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská polévka
spagin uvařila před 1 hodinou
Bezva smažený sýr
DVJU7 uvařila před 2 hodinami
Pomazánka z uzeného tvarohu
janatka uvařila před 2 hodinami
Moje řízky naruby
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Vepřové na houbách
habis uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
JaninaZ. uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí bramborový chléb recept na bramborový chleba pro začátečníky při kolika stupních pečeme chleba krupavy chleb recept
Suroviny: mouka hladká, brambory, voda, olej, vejce, droždí čerstvé, sůl, kmín mletý
Křupavo - vláčný bramborový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjA6
9 názorů