Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarožník s drobenkou

Výborný a oblíbený tvarožník není nijak složitý a zvládnou ho i méně zkušení. Výsledný koláč je šťavnatý a na povrchu křupavý. Tvarožník můžete na talířku doplnit ovocem.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

28. 4. 2019 19:56

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 220 kJ / 6 028 kcal
Bílkoviny205,42 g
Tuky244,99 g
Vláknina9,75 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 1,17 g
Sůl3,16 g
Sacharidy745,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Menší hlubší plech, moučník je pak vyšší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petr.1

2. 5. 2019 20:42

Eja57: Samozřejmě každý zásah za účelem prodloužení trvanlivosti potravin je na úkor chuti. Platí to jako pro mléko a mléčné výrobky, pivo, masné výrobky atd.
Co se týče mléčných výrobků tak jsem také v rámci experimentování zkusil krabicák, sice ne na tvaroh, ale např. na jogurt. Mléčné kvašení proběhlo a ve finále se to "povedlo". Nicméně chuťově to nebylo ono na první ochutnání to bylo znát. Proto se to obecně nedoporučuje.
Dělat z krabicáku tvaroh jsem nezkoušel, ale myslím si, že by to dopadlo podobně.

Eja57 Eja57

1. 5. 2019 13:27

Petr.1: trvanlivost mléčných výrobků a jejich použitelnost na výrobu něčeho jiného ( a dle mne i kvalita) - přímá úměra... čím delší trvanlivost, tím hůř. Pokud někdo dokáže udělat tvaroh z mléka s trvanlivostí měsíc nebo labneh z Activie, tak je podle mne alchymista hodný Nobelovy ceny...nebo kecá...:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 5. 2019 13:15

Petr.1: Já vím, i tady se dá sem tam sehnat mléko přímo od krav. Já jsem ale sama a tak bych ho nevyužila, prodávají ho po 2 litry.

Petr.1

1. 5. 2019 13:02

JanaDorazinova: Používat na mléčné výrobky krabicové mléko je samozřejmě blbost. Sice by to šlo a chuťově by nestálo za moc. Jezdím pro mlíko přímo do kravína, kde je prodávají čerstvé a dosud tepelně neupravované, což se s krabicákem nedá srovnat. Kdo tuto možnost nemá, tak je možné jít do obchoďáku a koupit ČERSTVÉ MLÉKO. Je sice o pár korun dražší než krabicové, ale je na další zpracování podstatně vhodnější. Hlavně na mléčné výrobky nepoužívat mléko, které prošlo UHT ošetřením, což jsou prakticky všechny krabicáky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 5. 2019 12:53

Petr.1: Proč ne?? Jen si říkám, že tvaroh z mléka supermarketů asi nebude nic moc, ale nevím, nezkoušela jsem.

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 5. 2019 12:52

Eja57: I ta děkuji za vyzkoušení a určitě všechno, včetně brusinek a mandliček je pro tento moučník přínosem :-)

Eja57 Eja57

1. 5. 2019 12:37

Dle očekávání :yes:
Použila jsem tučný vaničkový tvaroh od Olmy - v podobných receptech se podle mých zkušeností nevyplácí hubnout a dávat polo/nízkotučné varianty, nepřidala jsem prášek do pečiva - není tam podle mne nutný, pokud se vše před přidáním krupice opravdu vyšlehá do lehké pěny. Kapičku vanilkového extraktu. Do drobenky trochu plátků mandlí.
Doporučuji před prvním zakrojením vydržet do pokojové teploty:-D
Dovedu si představit do hmoty přidat sušené brusinky, mrazem sušené višně či něco podobného....
:yes::yes::yes::-K
( foto není bo mi stávkuje mobil...)

Petr.1

1. 5. 2019 11:58

LLenule: Nebudu čekat až v Lidlu zlevní polský šunt z Pilosu a raději si udělám tvaroh sám. Je to jednoduché jako žebřík a podstatně chutnější. Pak si tvarožník upeču ze svého tvarohu a nechám se překvapit.

LLenule

30. 4. 2019 13:13

Až bude v lidlu v akci velký tvaroh ve vaničce, koupím hned 3 a vyzkouším:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 4. 2019 17:07

magdalenka: Upravím to, jsem na telefonu, až budu u PC ;-)

magdalenka magdalenka

29. 4. 2019 16:53

Bude to skvelá záležitosť...:yes:
Prosím, keď som to čítala prvýkrát, nebolo mi hneď jasné, že tvarohovú hmotu dám na plech a až na to drobenku. (Akosi automaticky ma napadlo, že medzi drobenkovými vrstvami je tá tvarohová zmes.) Možno by si to mohla upresniť pre podobné typy, ako som ja.

mika59 mika59

29. 4. 2019 16:27

<3<3:yes::yes:

RubyRom RubyRom

29. 4. 2019 15:35

To vypadá moc dobře! :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 4. 2019 10:10

gogyna: Děkuji ;-)

gogyna gogyna

29. 4. 2019 07:26

Nádhera :yes::-K:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarožník tvarožník recept recept na tvarožník tvarožnik recepty recept tvarožník recepty tvarožník drobenka recept drobenka recepty na tvarožník tecept na tvaroznik žmolenka tvaroznik lidl tvarožník s koláč s drobenkou recept na drobenku tvarožník krupicí a posypkou tvarožník bez mouky s drobenkou vajíčka trvanlivost language:cs tvaroznik s posypkou tvrožník s s drobenkou tvarožník - recepty

Suroviny: tvaroh, vejce, tuk hera, cukr krupice, prášek do pečiva, krupice dětská, tuk, mouka hrubá, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Tvarožník s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qB97