"Grenadýr" z jednoho pekáčku
Grenadýr, nebo také "grenadýr marš" je bezpochyby jedním z oblíbených jídel z dětství většiny z nás. Jednoduchý a sytý pokrm vznikne zapečením brambor a těstovin se slaninou, česnekem a kořením a podávat ho můžeme jako hlavní chod, ale také jen jako přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 10 153 kJ / 2 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,37 g |
Tuky | 133,92 g |
Vláknina | 24,56 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 248,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem to na konci přimastila lžičkou domácího sádla, ale to si každý zvolí sám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2024 22:10
Kookina: Asi jste neochutnala..tím nemyslím, že vám to musí chutnat..
27. 2. 2024 22:58
Moc dobré.
5. 2. 2024 19:42
Většiny z nás!? Tak to je dobrá hláška, na to se jak přišlo 🙄
27. 7. 2023 13:01
Uvaril som, výborné to bolo, pridávam foto. Vďaka za recept!
26. 4. 2023 08:53
také to máme rádi a vaří celá rodina
12. 3. 2022 07:56
Měli jsme v týdnu k obědu. Už při prvním ochutnání mi Grenadýr moc chutnal, ale říkala jsem si, že rodina k tomu možná bude něco chtít ... ale kdepak. Všem to chutnalo jen tak samotné. Dělávala jsem ho dřív i tak, že jsem k němu přidala i opečený na kostky nakrájený zbylý houskový knedlík ... Děkuji za připomínku jídla z mého mládí.
2. 1. 2022 14:00
Ještě jsem přidala kysané zelí a bylo to výborné. Voda se mi sice ne a ne vyvařit,ale to byl detail.
10. 10. 2020 04:21
Tohle jídlo bylo jediné, které vařil můj děda, když nebyla babička k mání. Říkal tomu Grenadýr marš a byly to brambory s noky. Uvařil plný hrnec a jedl to než babička přijela. I nám dětem to chutnalo.
9. 10. 2020 09:28
Určitě vyzkouším
30. 9. 2020 14:54
Marcecek: komentář mažu, vyjadřujte se slušně, prosím.
20. 7. 2020 13:46
daninako: Děkuji Jsem ráda, že chutnalo..
20. 7. 2020 13:13
Uvařila jsem dnes k obědu a i manželovi chutnalo
17. 7. 2019 11:19
To milujeme
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 14 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 14 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 7 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 9 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 9 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších jídel z jednoho pekáčku. Hodí se především během dnů, kdy máme málo času na vaření
Staročeská uhlířina je dokonalý pokrm ze zbytků. Kombinace brambor a nočků ze speciálního těstíčka zasytí i skvěle chutná
Grenadýr z jednoho pekáčku: Jednoduché jídlo se dá přichystat i ze zbytků, stačí pár ingrediencí a na stole je voňavá dobrota
Další recepty
Tématické fráze: grenadýr recept recept z jednoho pekáčku grenadýr recept na grenadyr grenadýr marš bez masa grenadyr z jednoho hrnce
Suroviny: brambory, těstoviny, slanina, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar masový, kmín mletý, sůl, pepř
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g0Jr
13 názorů