Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový táč s rebarborou a jablky

Výborný kynutý táč, s křupavou skořicovou drobenkou navrchu a krásně jemným, vláčným těstem díky smetaně. Náplň z jablek a rebarbory dodá moučníku zajímavou sladkokyselou chuť a bude tak tvořit perfektní sladkou tečku za nedělním obědem.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava)

19. 6. 2019 20:58

Suroviny pro 4 plechy

4 plechy

Nutriční hodnoty

Energie40 168 kJ / 9 600 kcal
Bílkoviny182,62 g
Tuky352,39 g
Vláknina47,30 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 3,48 g
Sůl8,60 g
Sacharidy1 380,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vždy jsem pekla táč jen s rebarborou. Nyní jsem tu měla asi 6 jablek - Goldenů, u kterých byla trochu seschlá slupka, ale jinak jim nic nebylo. Na tento účel byla velmi vhodná, nebylo v nich tolik šťávy. Strouhám je tak, že v ruce zbude slupka. Jablka zjemnila rebarboru, která je dosti kyselá a celá ta náplň je moc dobrá. Skořice tomu dala příjemnou vůni. Třtinový cukr nezaměňujte s jiným, s tímto drobenka pěkně křupe.

Těsto se smetanou je velmi jemné, vláčné i druhý den. Z této dávky jsou 4 velké plechy, pekla jsem pro celou rodinu, tak proto takové množství, ale s konzumací problém nebyl :-)

Z kynutého těsta ráda peču, vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale toto hraje prim. Máslo, sádlo, olej i smetana tam mají svoji funkci, někdy se místo oleje můžou dát 2 PL majonézy. Protože z tohoto těsta lze připravit mnoho variací, chtěla jsem se s vámi o tento recept podělit. Spokojení budou i strávníci :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

2. 6. 2022 07:01

:-)<3:yes:pěkně napsaný recept a krásné provedení :yes: o chuti nemám pochyb :-K

Majkaa Majkaa

17. 5. 2021 15:53

Sádlo dávám taky do všech kynutých těst a nemá to chybu:yes:

casino casino

11. 5. 2020 12:16

Já palci hore příliš nehýřím, že ;-) ale tady se nemusím hamovat...
Drobenka křupe i následujícího dne :yes::yes::yes::yes:
No, asi ji zařadím do svého repertoáru...

casino casino

10. 5. 2020 20:57

Tak jsem to vyzkoušel...
Jj, drobenka pěkně křupe :yes::yes::yes:
Ale avšak "Není na světě člověk ten... "
"Jedna";-) drobenku komentovala: "Dyť tam křupe cukr!" 8-(

casino casino

8. 5. 2020 13:49

Pozn.: " Třtinový cukr nezaměňujte s jiným, s tímto drobenka pěkně křupe."
To musím zkusit! :-K
No a na půlku zkusím zde tuto odcamcať: https://www.toprecepty.cz/recept/63377-slehackovy-...

katyvypl

20. 6. 2019 16:40

Krásný recept, ráda vyzkouším. <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tác s rebarborou tác s s rebarborou šlehačkovy tač táč s jablky tac z rebarbory kynuty tač s s rebarborou tac s rebarbory tač s lebarborou kynutý táč s s jablky kynutý táč ze ze šlehačky

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, žloutek, smetana ke šlehání, máslo, sádlo, olej, droždí, mléko, rum, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr třtinový, máslo, sádlo, cukr vanilkový, skořice, sádlo

TopRecepty.cz

Šlehačkový táč s rebarborou a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Z5g